Saltar al contenido

Halpojen akkujen vaara ja muut vinkit kevääseen

15 de agosto de 2021
Halpojen akkujen vaara ja muut vinkit kevaaseen

Auton pitäminen hyvässä kunnossa on välttämätöntä ympäri vuoden, koska se on paras tapa varmistaa turvallisuus. Mutta se voi olla erityisen tärkeää keväällä, jolloin matkoja tehdään yleensä enemmän kuin talvella, ja kesälomamatkojen alkusoitto.

Hyvän sään saapuminen kannustaa monia kuljettajia lähtemään tielle nauttimaan viikonlopusta ja vielä enemmän tänä vuonna, hälytystila. Ja kevätkuukausilla on joukko erityispiirteitä, jotka on pidettävä mielessä autoa tarkastettaessa.

Useimmat toiminnot ovat yksinkertaisia, jotkut voidaan tehdä jopa kotona, mutta jos sinun on lopulta mentävä työpajaan, on myös hyvä politiikka ennakoida tavallinen romahdus, joka yleensä tapahtuu viikkoja ennen suuria matkoja.

Yleensä tämä on kausi, jossa sää on hyvin vaihtelevaa, kylmiä ja sateisia päiviä ja toisinaan voimakasta lämpöä. Nämä ovat tekijöitä, jotka enemmän tai vähemmän vaikuttavat auto ja sitä voidaan taistella a hyvä huolto, usein perus ja jopa kotimainen. José Rodríguez Robayna tarjoaa Espanjan autojen korjausliiton (CETRAA) neuvoja näille viikoille.

”Pyyhkijänsulkojen on oltava hyvässä kunnossa. Sateella vaurioitunut terä ei puhdista etuikkunaa hyvin ja menetämme näkyvyytemme ”, hän huomauttaa. Sama asia tapahtuu tuulilasinpuhdistusneste: säiliön on oltava täynnä, koska sitä käytetään nyt eniten.

Se on myös keväällä, kun talvirenkaat korvataan kesärenkailla. Ja se on välttämätöntä, koska kylmillä ominaisuuksilla varustettu kumi ei toimi samalla tavalla kuumalla asfaltilla: ajoneuvo tarttuu vähemmän ja rengas kuluu paljon nopeammin.

Näinä kesää edeltävinä viikkoina on myös paras aika tarkistaa ja ladata ilmastointi. Jos se on ollut talven aikana pois päältä ilman töitä useita kuukausia, voi tapahtua, että se ei jäähdy juuri tarvittavalla hetkellä tai vaatii kaasun täyttöä. ”Meillä on oltava ihanteellinen lämpötila ajon aikana, mikä yleensä on 22 ja 24 asteen välillä. Jos ilma ei toimi hyvin, meidän on katsottava, mitä tapahtuu ”, Rodríguez Robayna sanoo.

Toinen tämän aseman tärkeimmistä kohdista kulkee suodattimen vaihto, etenkin siitepölyä. «On välttämätöntä tehdä se hengittääkseen puhdasta ilmaa auton matkustamossa», asiantuntija vaatii. Vieläkin enemmän, jos sinulla on astma tai allergioita tai ajelet ympäri kaupunkia. Jos suodatin on likainen, se ei tartu kiinni epäpuhtaudet ja nämä hiipivät autoon. Tavallinen asia on vaihtaa se 20 000 kilometrin välein, mutta se ei ole sama ajaminen kaupungissa, jossa ympäristö on saastuneempi, kuin maaseudulla tai pitkillä maantieajoilla. Jos arvostetaan huono haju autossa, se on myös korvattava uudella.

Valojen osalta kiinnitä erityistä huomiota sumuvaloon. Sama tapahtuu akun kanssa, joka on yksi talven jälkeen alttiimmista elementeistä. Ja tässä vaiheessa tulee tärkeä suositus: «Ole varovainen valkoiset tarraparistot, koska he voivat tehdä temppuja meille. Jos akku ei ole hyvä, se voi vahingoittaa auton elektronisia järjestelmiä. Siksi meidän on tarkasteltava sitä ja valittava, jos meidän on muutettava sitä yksi laadukkaita «, Rodríguez Robayna huomauttaa.

Älä myöskään unohda jarrunestettä, jarrupalaa ja levyjä. Lumen kanssa, sade ja myrskyt, vesi voi kiteytyä levyihin ja aiheuttaa hapettumista. Ja sama tapahtuu auton korissa ja alapuolella. Mutta ratkaisu on helppo: perusteellinen puhdistus.

Oliko tästä viestistä apua?