Saltar al contenido

Tyhjennä pyörät ja muut vinkit auton siirtämiseksi lumen jälkeen

8 de agosto de 2021
Tyhjenna pyorat ja muut vinkit auton siirtamiseksi lumen jalkeen

Paljon autoja jäljellä lumen tukossa, joka on jäätynyt ja vaikeuttaa sen käyttöönottoa. Nämä ovat joitain vinkkejä niiden vapauttamiseen ja saavuttaa jo käytännössä toteutettavat reitit.

Kuitenkin, jos epäilet, onko mahdollista päästä määränpäähän, se on parempi odota, että olosuhteet paranevat ja kadut ovat selkeämpiä ja noudattavat aina viranomaisten ja hätäpalvelujen suosituksia.

Puhdistus

Ensimmäinen askel on poista lumi kertynyt koriin ja ikkunoihin. Ihanteellinen on tehdä se keskellä päivää, jotta se ei ole niin kova ja sen poistaminen maksaa vähemmän. Älä missään tapauksessa käytä metallisia lapioita (parempi muovi tai luudat) vaarassa naarmuttaa maalia ja lasia. Y ei myöskään tarvitse turvautua kuumaan veteen, koska kylmässä jääkerros muodostuu vielä vaikeammaksi poistaa.

Päinvastoin, on suositeltavaa käyttää vähän alkoholia lukkojen ja ikkunoiden sulattamiseen. Ennen kuin lähdet liikkeelle, huolehdi siitä, että katto ja huppu ovat lumettomia: tämä voi irrottaa ja estää muiden takana liikkuvien ajoneuvojen liikkumisen.

Harjoittele

Ensinnäkin autoa ympäröivä lumi on vapautettava jäljittämällä polku mahdollisimman suoraan tielle. Koska lumen ja jään poistaminen kokonaan on mahdotonta, ketjut on suositeltavaa asentaa pääraiteille.

Jos sinulla ei ole ketjuja, voit käyttää temppua tyhjennä renkaat hieman parantaa pitoa ajettaessa pienellä nopeudella unohtamatta palauttaa jälkikäteen oikea paine kun olosuhteet normalisoituvat.

1628389553 395 Tyhjenna pyorat ja muut vinkit auton siirtamiseksi lumen jalkeen

Katolla oleva lumi on poistettava ennen ajoa.

Toinen vaihtoehto on käyttää nestemäiset ketjut, suihketuote joita löytyy huoltoasemilta ja jotka lisäävät renkaiden tarttuvuutta muutaman kilometrin. Ja jos ensimmäisissä käännöksissä pyörät luistavat, voit levitä likaa tai joitain oksia edessä paremman otteen ja tien saavuttamiseksi.

Autotallista

Jos auto nukkuu suojan alla, yksi kriittisistä kohdista on autotallin ramppi, että sen pitäisi olla vapaa kaikesta jäljellä olevasta lumesta. Paras asia on pitää se jäättömänä ripottamalla suolaa usein. Jos lähtö ei ole optimaalisessa kunnossa, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kiinnittää lumiketjut tai käyttää nestemäinen ketju kulutuspinnan päällä. Vähemmän vakavissa tapauksissa temppu renkaan paineen poistamiseksi voi myös auttaa kadulle menemistä. Ja etuvetoisissa autoissa pito on tehokkaampi jos nouset ramppia taaksepäin.

alkaa

Muutama päivä lumessa ja alhaiset lämpötilat vaikeuttavat melkein aina moottori käynnistyy ensimmäisen kerran. Kylmä on akun tärkein vihollinen ja saa sen tyhjentymään ja jopa epäonnistumaan ilman korjausta.

Ennen kuin yrität käynnistää auton, on suositeltavaa sammuta kaikki virtaa kuluttavat toiminnot (lämmitin, valot ja äänilaitteet) ja odota dieselmoottoreissa muutama sekunti, kunnes sylinterilämmittimen varoitusvalo (symboli mittaristossa, yleensä oranssi ja jousenmuotoinen) sammuu.

Käynnistimen aktivointi on välttämätöntä astu kytkimen päälle. Jos auto ei käynnisty ensimmäistä kertaa, odota muutama sekunti ennen kuin yrität uudelleen, jotta akku palautuu. Ei myöskään tarvitse vaatia monta kertaa peräkkäin, moottorin tukehtumisvaara.

Akku voi olla täysin tyhjä eikä toimi edes valojen tai äänimerkin kanssa. Ratkaisu on siis hätäkaapelit, kunhan on toinen ajoneuvo, joka pääsee riittävän lähelle. Meidän on ensin muodostettava yhteys sen positiivinen pääte tyhjentyneen akun (punainen lanka) ja tee sama negatiivisen kanssa (musta lanka). Jos lähistöllä ei ole muuta ajoneuvoa, vaihtoehtona on kannettava käynnistysakku, kuten tienvarsipalvelut.

Oliko tästä viestistä apua?