Saltar al contenido

Halvat huoltoasemat: ovatko ne vaaraksi autollesi?

10 de agosto de 2021
Avaimet kuluttaa vahemman kun laitat kaasua tana kesana

Etsintä «halvat huoltoasemat» Googlessa se palauttaa lähes viisi miljoonaa tulosta hieman yli puolessa sekunnissa. Ei ole vaikeaa löytää a edullinen huoltoasema ja laskut tulevat nopeasti. Bensiinin 95 keskihinta Espanjassa oli eilen 1295 euroa. Taloudellisen polttoaineen käyttö voi säästää muutaman 20 senttiä litralta, eli 8 euroa per 50 litran säiliön täyttö.

Jatketaan ennusteesta, olettaen kulutusta 6 litraa 100 kilometriä kohden ja keskimäärin 15 000 kilometriä vuodessa kuljettaja kuluttaa noin 180 euroa vähemmän, jos hän tankkaa halvemmalla polttoaineella. Riittää maksamaan tie tulli ja joissakin tapauksissa kattamaan kolmannen osapuolen vakuutukset.

Kaikkien Espanjassa myytävien polttoaineiden on lain mukaan täytettävä virallisessa virallisessa lehdessä julkaistut vähimmäisvaatimukset. Myös niitä, joita jaetaan edullisissa huoltoasemilla. Mutta kannattaako niitä käyttää? Pitkällä aikavälillä tekee moottori? Takaavatko perinteisten asemien polttoaineet paremman suorituskyvyn? Espanjan öljytuoteoperaattoreiden liiton (AOP) puheenjohtaja Andreu Puñet vakuuttaa, että «he todellakin tarjoavat laatubonuksen korkeamman oktaanilukunsa ja erikoiskomponentit «.

AOP yhdistää yritykset, kuten BP, Cepsa, Galp ja Repsol, joiden lisäaineet ”parantavat moottorin käyttöikää, vähentävät likaa, parantavat voitelua ja lisää tehokkuutta. Lisäaineiden valikoimasta riippuen on yrityksiä, jotka takaavat 3–4 prosentin polttoainesäästöt ”, Puñet summaa. Jos näin on («yritykset ottavat sitoumuksen, että se pitää paikkansa, koska ne vahvistavat sen sitoumuksessaan laboratoriot ja testipenkit ”, Puñetin mukaan) edellisen esimerkin auto kuluttaa 5,76 litraa 100 kilometriä kohden laadukkaammalla bensiinillä kuuden sijasta.

Näiden lukujen perusteella parempi tehokkuus ei riitä valitsemaan polttoaineita, joissa on enemmän lisäaineita, koska säästöt eivät riitä. Heidän kanssaan 100 kilometriä tarkoittaisi Hinta 7,46 euroa (hintaan 1295 euroa litralta) verrattuna 6,54 euroa halvempaa vaihtoehtoa (1,09 euroa litralta).

halpoja huoltoasemia

Kannattaako siis valita muiden erottavien ominaisuuksiensa vuoksi? Pitäisikö välttää tasapainossa olevia bensiinejä? Öljy -yhtiöiden julkisuuden ja laboratoriokokeiden lisäksi vastaaminen käytännön kannalta ei ole helppoa. «Se on paljon asiaa monimutkaisempi kuin miltä se näyttää ”, tunnustaa insinöörin, jolla on vuosien kokemus johtavasta brändistä ja joka ei halua antaa nimeään.

«Tiedämme tapauksia kuljettajista, jotka kärsivät saman tyyppinen vika ja kun annostelija vaihdetaan, kaikkien ongelmat häviävät. Asioita tapahtuu ja me tiedämme sen, mutta mitä tapahtuu, sitä ei voida näyttää. Joskus asiakas tulee desinfiointiaineelle tuoksuvan dieselin kanssa, mutta lähetämme sen laboratorio ja se läpäisee testin: se on diesel ”, hän sanoo.

Bensiini voi joka tapauksessa olla taloudellista «eikä se välttämättä ole huono siitä», selventää asiantuntija, joka muistuttaa, että kaikki polttoaineet markkinoille normatiivinen. -Tietysti on olemassa edullisia huoltoasemia, jotka ovat hyviä. Ehkä ongelmia on enemmän kuin huoltoasemilla normaali, mutta yleistäminen olisi tietysti erittäin epäreilua. Ja on myös kuljettajia negatiivisia kokemuksia tietenkin elämän pumppuissa ”, hän lisää.

Tämän insinöörin mielestä » huoltoaseman huolto se todennäköisesti vaikuttaa enemmän kuin itse tuote. Ehkä tilojen tilaa, erityisesti säiliöitä, olisi seurattava tarkemmin. ” Tässä mielessä AESAE: n (National Association of Automatic Service Stations) dekalogissa todetaan seuraavaa: ”Tuotteitamme säilytetään säiliöissä, joiden valvonta ja puhdistus suoritamme määräajoin määräysten mukaisesti. öljytuotteiden varastointi ”.

Catalysts AS: n kaupallinen johtaja Alejandro Díaz, jonka yritys valmistaa hiukkassuodattimia ja katalyyttejä, tarjoaa toisen näkökulman. «En voi väittää, että halpa bensiini olisi huonompaa, mutta kiistatonta on, että huonolaatuiset polttoaineet ovat negatiivinen ajoneuvolle. Ne vaikuttavat suuresti katalyytteihin ja hiukkassuodattimiin, koska ne palavat huonommin ja ne tuottavat paljon enemmän likaa », vakuuttaa.

halpoja huoltoasemia

Hiukkassuodatin.

Yrittäjät, jotka pitävät halpoja huoltoasemia, puolustavat tuotteitaan. «Voimme välittää täydellisen mielenrauhan kuluttajalle», sanoo tiedottaja E.Leclercin hypermarketit, Jean Pierre Medel, jonka huoltoasemat tarjoavat erityisen kilpailukykyiset hinnat. ”Ostamme polttoaineen Compañía Logística de Hidrocarburosilta, kuten kaikki Espanjassa toimivat öljy -yhtiöt, ja polttoaineet lisätään jo alkuperällä. HQ300 (diesel) tai HQ400 (bensiini), yhteinen kaikille suurille öljy -yhtiöille. Annamme asiakkaalle mitä hän tarvitsee, erittäin laadukkaita polttoaineita ”, Medel lisää. «Suuret yritykset voivat lisää tuotetta liikaa, mutta perusta on sama ”, sanoo E. Leclercin tiedottaja.

Joten miksi on niin hintaero? «Halvat huoltoasemat valitsevat muita asiakkaita ja tarjoavat alhaisempia hintoja, koska lisäaineet ovat kalliita. Suuret öljy -yhtiöt haluavat myydä korkealaatuisia tuotteita ja parempi huomio, sen lisäksi, että tarjoamme kuluttajalle muita palveluja, kuten myymälöitä, joissa on lähituotteita ”, perustelee Andreu Puñet.

Jean Pierre Medel näkee asian toisin. «Avain on marginaalissa, jota haluat käyttää», hän selittää. ”Arvomarginaalimme on pieni, mutta myydään monta litraa. Salaisuus on siellä, jotta voittoa saadaan pienellä marginaalilla ja suurella volyymilla ”, hän päättää.

Oliko tästä viestistä apua?