Saltar al contenido

Robotit, droonit ja aikainen aamuliikenne: tulevaisuuden huoltoasemat

29 de julio de 2021
Robotit droonit ja aikainen aamuliikenne tulevaisuuden huoltoasemat

Polttoainesäiliöt, joissa on robottivarret, itsenäiset ja kytketyt ajoneuvot, jotka mahdollistavat tankkaamisen ja maksamisen poistumatta matkustamosta, autot, jotka mahdollistavat sekoita lisäaineita mukautettujen polttoaineiden luomiseksi, digitoidut alustat tilausten toimittamiseen ja keräämiseen verkossa… Se on röntgenkuva siitä, miten he tulevat olemaan tulevaisuuden huoltoasemat, sillä vähän tai hyvin vähän on tekemistä nykyisten kanssa.

Seuraavan vuosikymmenen aikana sähköisiin, hybridi-, itsenäisiin ja yhteiskäyttöisiin ajoneuvoihin liittyvät uudet tarpeet pakottavat yritykset huoltoasemia säätää uudelleen näiden palvelujen kattamiseksi.

Kaikki tämä lisää bensiinin ja dieselin kysynnän asteittaista vähenemistä ja saa liiketoimintamallit muuttumaan, ja niiden on sopeuduttava tähän uuteen todellisuuteen. Tämä on ainakin panoraama, jonka on kuvannut konsultti Oliver Wyman, jossa se esittelee huoltoasemia, joissa digitalisaatio hallitsee kaiken.

Tässä uudessa ekosysteemissä auto saa näkyvyyden kuljettajan vahingoksi, joka menee taustalle. Huoltoasemat ja ajoneuvot ovat yhteydessä toisiinsa valita polttoaineen, jotta se voidaan tankata ilman kuljettajaa.

maksumenettelyt Ne suoritetaan sovellusten kautta, jotka integroidaan vastaaviin tietokonejärjestelmiin. Mutta on enemmän. Sähköiset latauspisteet lisääntyvät huoltoasemilla, jotka palvelevat myös ajoneuvoja, jotka toimivat paineistetulla ja nesteytetyllä maakaasulla.

Ja huoltoasemista tulee suuria logistiikkakeskuksia tilausten hallintaan verkossa. «Käsite lähikauppa joka laajenee yhteistyötalouden myötä ja jossa on mahdollista tankata kehittyneemmällä tavalla, ja lisäksi kerätä tilauksia, jotka drone on toimittanut asemalle ”, panee merkille raportin.

Tankkaa aamunkoitteessa

Jopa tottumukset muuttuvat. Vuonna 2035 ,. Huipputunti toimintaa huoltoasemalla on aamunkoitteessa, kun itsenäiset ajoneuvot tulevat tankkaamaan automaattisesti valmistautuakseen kuljettajien seuraavana päivänä suunnittelemille reiteille. Tankkaus, jota ei ehkä edes suoriteta huoltoasemilla, koska niitä alkaa näkyä polttoainepalvelut pyynnöstä, jossa asiakkaat voivat pyytää tilauksensa lähettämistä toimistonsa pysäköintialueelle.

Espanjassa tämä tieteiskirjallisuusskenaario tuottaa edelleen jonkin verran skeptisyyttä sektorissa. «Melko pitkällä aikavälillä huoltoasemat tulevat olemaan hyvin samankaltaisia ​​kuin nyt ”, sanoo pääsihteeri Espanjan polttoaineen ja polttoaineen vähittäismyyjien ryhmittymä (Aevecar), Víctor García Nebreda. Itse asiassa hän vaatii, että automaatio ja digitalisaatio ovat jo huoltoasemilla. Monissa niistä asiakkaat voivat jo maksaa läpi sovelluksia omasta puhelimesta, ja jo pitkään puolet maksuista on suoritettu kortilla.

García muistuttaa, että joitakin huoltoasemia myydään jo verkossa ja joidenkin kanssa on tehty sopimuksia kuriiriyritykset tavaroiden toimituspisteinä. «On todennäköistä, että muutaman vuoden kuluttua sähköinen kaupankäynti, koska viimeisen mailin aikana näillä laitoksilla on useita etuja asiakkaalle: pitkiä tunteja, helppo pysäköidä auto …, mutta liikeidea säilyy, en usko, että se muuttuu liikaa pitkään aikaan ”, hän sanoo.

Jatkuva digitalisointi

Aevecarin tavoitteena on, että huoltoasemat takaavat kaikkien ajoneuvojen liikkuvuus, joten on välttämätöntä «jatkaa liiketoiminnan jatkuvaa muutosta ja ottaa vastaan ​​kaikenlaista energiaa». Tämä merkitsee panostaa digitalisaatioon, mutta alalla suuret monikansalliset yritykset ovat rinnakkain pk-yritysten ja mikroyritysten kanssa, mikä vaikeuttaa digitaalisen muutoksen «soveltamista samalla tasolla ja samalla nopeudella».

He ovat vakuuttuneita siitä, että ajoneuvojen sähköistäminen edellyttää teknologista kehitystä autoissa, jotka yhdistetään yhä enemmän toisiinsa sovellukset, GPS, puhelinverkot … Ja sillä on vaikutusta huoltoasemiin.

«Mitä en nähnyt, ovat robotti-aseet tai drones. Drone -liikenne on erittäin arkaluonteinen asia, ja tietyillä alueilla viranomaiset ovat kieltäneet sen käytön. Ja Robotin asentaminen tankkiin ei ole järkevää. Tankkaus autossa kestää enintään kaksi minuuttia, se ei korvaa. Toinen asia on sähköinen lataus. Täällä se riippuu siitä, miten teema kehittyy, mutta innovaatioille on enemmän tilaa ”, selittää García Nebreda.

Itse asiassa jotkut huoltoasemat kokeilevat jo ennakoivat mallit ja muut uutuudet, kuten mobiilimaksaminen. Esimerkiksi vuonna 2022 autoissa odotetaan olevan riittävä Internet -yhteys, jotta ne voivat suositella kuljettajilleen. tankkauspaikka ja suorita maksu suoraan.

Esimerkiksi Isossa -Britanniassa Jaguarin ja Shellin kaltaiset yritykset kokeilevat jo edistyneet vuorovaikutusominaisuudet asemien ja ajoneuvojen välillä. Panoraama, jolla ei ole mitään tekemistä niiden pumppujen kanssa, jotka eivät olleet niin monta vuotta sitten ja joissa myytiin vain bensiiniä, jarrunestettä ja tuulilasinpyyhkimiä

Oliko tästä viestistä apua?