Saltar al contenido

BMW iX, Mercedes EQS, Cadillac Lyric … Autot, joissa näytöt, kuten teles

31 de julio de 2021
BMW iX Mercedes EQS Cadillac Lyric Autot joissa naytot kuten

80-luvun painikkeilla täytetyistä kojelaudoista näytöihin, jotka vievät kaiken. Autojen multimedia -universumi laajenee ja näyttää tapauksia, kuten Porsche taycan tai Audi e-tronin viisi. Ja nuo esimerkit alkavat jäädä vähiin.

Vallankumous on tullut viime vuosikymmenellä, ja sitä käytetään yhä yleisemmin digitaalinen mittaristo ja vielä aikaisemmin suurten näyttöjen yleistäminen multimediajärjestelmän ratkaisuksi. Tesla Model S on yksi silmiinpistävimmistä ja tänä vuonna se debytoi vaakasuorassa asennossa.

Monissa malleissa tämä lisävaruste ryhmittelee lähes kaikki navigointi-, ääni- ja ilmastointijärjestelmät, ajotietokone tai ajotilat. Kaikki ovat koskettavia (paitsi kojelaudassa olevat, vain informatiivisia) ja monet integroituvat haptiset toiminnot, eli ne simuloivat fyysisen painikkeen kosketusta ja ääntä painettaessa.

Se on vasta ensimmäinen askel. Nyt näytöt alkavat sulaa toisiinsa ja levitä kojelaudan yli siihen pisteeseen asti ne kattavat melkein kaiken Ja he eivät pysähdy tähän: ennemmin tai myöhemmin he valloittavat ikkunat, tuulilasin ja jopa katon. Ne tulevat itsenäisten autojen käsistä: auto kuten elokuvateatteri ja mainostila. Joissakin autoissa on jo merkkejä tästä kasvusta.

1627693399 962 BMW iX Mercedes EQS Cadillac Lyric Autot joissa naytot kuten

BMW iX -näyttö.

Isommat näytöt

Suuri sähköinen maastoauto BMW iX heijastaa tämän tekniikan kehitystä ja sisältää sarjan mittaristo ja keskikonsoli, 12,3 tuumaa ja 14,9 tuumaa, jotka herättävät kuljettajan ja matkustajien täyden huomion.

Samaan tapaan, 3D -näyttö hieman kaareva Lyric, prototyyppi, joka ennakoi amerikkalaisen brändin maastoautojen olevan lähes kaikki auton sisäosat. Se on 33 tuumaa ja siinä on valtava keskitila instrumentointia varten.

1627693399 34 BMW iX Mercedes EQS Cadillac Lyric Autot joissa naytot kuten

Cadillac Lyric.

Ja Mercedes puolestaan ​​ehdottaa seuraavan tason saavuttamista Hyperscreen -näytöllä, joka on valtava näyttö kojelaudan koko leveys ja se debytoi Mercedes EQS: ssä, sen ensimmäisessä sähköautossa. Se saapuu ensi syksynä leveydeltään 141 senttimetriä neljänneksen neliömetrin pinta -ala. Käytön osalta saksalainen brändi on valinnut ei-kerrosjärjestelmä, eli ilman valikkoja tai alivalikoita. Mercedes S-luokassa on myös suuri visuaalinen elementti.

Mercedes S -luokka

Head-up-näyttöjen kehitys

Ennen kuin tuulilasista tuli elokuvanäyttöjä itseohjautuvien autojen myötä, tätä pintaa oli tarkoitus käyttää yhä useammin tietolähde kuljettajille. Järjestelmät heijastusnäyttö heijastaa niihin (tai tietylle läpinäkyvälle näytölle, joka sijaitsee kuljettajan näköyhteydessä) autoilijan perustiedot, kuten nopeus tai liikennemerkkien lukeminen.

Ja ne puristavat jo lisätyn todellisuuden mahdollisuudet, esimerkiksi grafiikalla, joka näyttää olevan tiellä osoittaen käännöksen tarpeen. Näin on esimerkiksi tulevassa Audi Q4 e-tronissa, joka juuri paljastettiin. Carglassin tietojen mukaan Panasonic on edistynyt tässä asiassa seuraavasti, jotta vältetään häiriötekijät ja liikenneturvallisuusongelmat: silmänseuranta analysoi kuljettajan katseen ja heijastaa tiedot oikeaan paikkaan.

1627693399 581 BMW iX Mercedes EQS Cadillac Lyric Autot joissa naytot kuten

Panasonicin head-up-näytön simulointi.

3D -tekniikka ei ainoastaan ​​tuo tietoja ja esteettistä hohtoa autoihin, vaan auttaa myös kuljettajia tulkita näkemänsä tehokkaammin: ne reagoivat aikaisemmin ja laskevat syvyyden ja etäisyydet paremmin. Graafiset kohteet näyttävät siltä kuin ne olisivat todellisia: tästä lähtien sinua ajetaan yhä enemmän näyttöjen läpi.

Muuttuvat opasiteetti -ikkunat

Seuraavassa Cadillac Celestiqissa on lasikatto, joka pystyy säätämään eri läpinäkyvyyden tasoja neljässä neljänneksessään. Seuraava asia on muuttuvat läpinäkyvät tuulilasit: ne päästävät valon läpi, kun kuljettaja sitä vaatii – tai kun matkustajat haluavat nähdä maiseman, jos kuljettaja on – ja ovat läpinäkymättömiä, jos matkustajat haluavat katsoa elokuvaa.

Oliko tästä viestistä apua?