Saltar al contenido

Honda vie autonomisen auton seuraavalle tasolle

31 de julio de 2021
Honda vie autonomisen auton seuraavalle tasolle

Sähkömekaanikkojen lisäksi, jotka poistavat päästöjä ajon aikana, toinen suuri haaste, jonka nykyaikainen auto on voitettava, on itsenäinen ajo, joka on lupaavin tekniikka onnettomuuksien minimoimiseksi.

Koska kunkin maan lainsäädäntöä ei mukauteta ennakon panoksiin, valmistajat jatkavat askeleitaan autojensa täydellisen automatisoinnin saavuttamiseksi. Ja Honda on edelläkävijämerkki Japanissa Itsenäisyyden taso 3, vuoden laukaisun ansiosta leasing, Legend Hybrid EX: stä. Se on hänen ensimmäinen auto, jossa on Honda Sensing Elite.

Japani on yhdessä Euroopan kanssa alue, jolla autonomisella ajamisella on tiukimmat oikeudelliset puitteet sen käyttöönotolle. Toisaalta Yhdysvalloissa ja Kiinassa lainsäädäntö on sallivampaa ja sallii jo edellä mainittujen Taso 3, joka antaa kuljettajalle mahdollisuuden laiminlyödä ajoneuvon käsittely ruuhkissa ja hitaassa liikenteessä, vaikkakin edelleen nukahtamatta, koska sen on pystyttävä saamaan hallinta uudelleen välittömästi, jos auto sitä vaatii.

Mikä tekee eron Honda -järjestelmässä, on toiminto Liikenneruuhkan lentäjä, joka on ensimmäinen tason 3 autonomia, joka on saatavilla maantieajoneuvoille Japanissa. Hänen kanssaan, kuljettaja voi päästää irti ohjauspyörästä ja irrottaa ajamisen, vaikka aina tietyissä olosuhteissa.

«Jos ajat mukautuvalla ajotoiminnolla kaistalla, kun auto on jumissa liikenneruuhkassa, järjestelmä hallitsee kiihdytystä, jarrutusta ja ohjausta samalla kun tarkkailee ajoneuvon ympäristöä», Honda sanoo. «Systeemi ajaa, pysäyttää ja jatkaa ajoa samalla kaistalla, säilyttäen asianmukaisen turvaetäisyyden edessä olevan ajoneuvon nopeuden mukaan ”, valmistaja yltää lausunnossaan.

Se ei ehkä vaikuta suurelta tekniseltä kehitykseltä, mutta se on lainsäädännön kannalta, koska taso 3 sallii kuljettajan katsoa televisiota tai DVD -levyä navigointinäytössä, tai käytä navigointijärjestelmää löytääksesi määränpään suunnan, «joka auttaa vähentämään kuljettajan väsymystä ja stressiä liikenneruuhkissa» brändin mukaan.

Euroopan lainsäädäntö, Tällä hetkellä se kuitenkin estää näiden vapauksien ottamisen huomioon ja ajamisen laiminlyönnin, paitsi Saksassa, joka on ainoa maa, joka on mukauttanut lainsäädäntökehyksensä autonomisten autojen liikkumisen sääntelemiseksi ja rajoittanut sen soveltamisen toistaiseksi moottoriteillä, joiden välinen etäisyys on enintään 60 km / h. Mutta vain näissä tilanteissa kuljettaja voi myös laiminlyödä ajoneuvon käytön.

Toisaalta Traffic Jam Pilot ei ole Honda Sensing Eliten ainoa merkittävä ominaisuus, sillä järjestelmä muuttaa myös Legend Hybrid EX: n Itsenäinen auto moottoritiellä. Mukautuva vakionopeudensäädin, pienen nopeuden seuranta ja varoitus- ja estojärjestelmä tahattomalta kaistalta poistumiselta on aktivoitava tätä varten. Tällaisessa tilanteessa ajoneuvo pystyy seuraamaan ympäristöään havaitsemalla edelliset ajoneuvot, jotka kiertävät hitaammin ja suorittavat ohitusliike sellainen yksityiskohta, joka otettiin käyttöön Euroopassa jo viime vuosikymmenen lopussa, mutta on tällä hetkellä kielletty.

Viisi itsenäisen ajamisen tasoa

Automaattinen SAE -asteikko on jakanut viiteen automaattisen ohjauksen tasoon. Euroopassa tällä hetkellä vain taso 2 on sallittu, lukuun ottamatta Saksaa ja erityistilanteita tason 3 käyttämiseksi.

  • Taso 0: ei ole automaatiota.
  • Taso 1: ajoneuvo voi hallita pitkittäis- tai sivuttaisliikkeitä tietyissä tilanteissa. Esimerkki on aktiivinen vakionopeudensäädin.
  • Taso 2: ohjaa samanaikaisesti sivuttais- ja pitkittäisliikkeitä, samoin kuin aktiivisen nopeudensäädön ja kaistanpitojärjestelmän summa.
  • Taso 3: auto voi automatisoida kaikki ajotoiminnot, mutta se vaatii kuljettajaa pysymään valppaana reagoidakseen odottamattomiin tapahtumiin, joita auto ei pysty käsittelemään. Lentäjä voi lukea esimerkiksi kirjan, mutta ei nukahtaa.
  • Taso 4: Automaatio on valmis ja itsenäinen auto voi liikkua yksin. Täällä kuljettaja voi jo nukahtaa.
  • Taso 5: auto ajaa itse, siihen asti, että on mahdollista tehdä ilman polkimia ja ohjauspyörää. Se on taso, joka luonnehtii robottiajoneuvoja.

Hondan itsenäinen ajo

Oliko tästä viestistä apua?