Saltar al contenido

Harvinaiset rekisterikilvet autoissa: kuinka monta tiedät?

9 de marzo de 2022
Harvinaiset rekisterikilvet autoissa kuinka monta tiedat

Kaikki rekisterikilvet eivät ole samanarvoisia käytettyjä tai uusia autoja on harvinaisia ​​rekisterikilpiä, jotka herättävät huomiota värinsä tai numerointinsa vuoksi.

Tänään kerromme teille, mitä harvinaiset rekisterikilvet ovat! Näin saat selville, oletko ajamassa uuden vai käytetyn auton takana sekä suurlähetystön, armeijan, turistiajoneuvon…

Sininen rekisterikilpi autoissa

The siniset rekisterikilvet autoissa ne ovat harvinaisia ​​rekisterikilpiä, jotka on liitetty viime vuosina Espanjan laivastoon. Niissä on sininen tausta ja valkoiset kirjaimet.

Nämä rekisterikilvet osoittavat, että olemme paikalla matkustajien joukkokuljetukseen tarkoitetussa ajoneuvossa, oli se sitten VTC (Cabify, Uber…) tai taksi. Sen käyttö perustuu yleisten ajoneuvomääräysten viimeisimpään uudistukseen.

Sininen rekisterikilpi on pakollinen takseissa tai vuokra-ajoneuvoissa, joissa on kuljettaja tai VTC, joissa on enintään yhdeksän paikkaa. Se on suunniteltu suojelemaan sekä taksi- että VTC-ammattilaisia ​​ja asiakkaita, mikä estää piratismia näissä palveluissa.

Diplomaattijoukon rekisterikilvet autoissa

The diplomaattikunnan rekisterikilvet autoissa ovat usein kaupungeissa, joissa on suurlähetystöjä, kuten maiden pääkaupungeissa. Niissä on punainen tausta, valkoiset kirjaimet ja ne alkavat CD:llä.

  • Kirjeet viittaavat diplomaattiseen edustustoon
  • Numerot kertovat, mikä ajoneuvo on kyseessä

Tässä harvinaisten autojen rekisterikilpien luokassa on erityisdiplomaattijoukoille tarkoitettu rekisterikilpi, joka on suunniteltu henkilöille, joilla on teknis-hallinnollinen asema. Niissä on keltainen tausta, mustat kirjaimet ja ne alkavat kirjaimella TA.

Lopuksi suurlähetystöjen rekisterikilpien sisällä on vihertävää taustaa ja valkoisia kirjaimia. Jos törmäät tällä rekisterikilvellä varustettuun autoon, tiedät, että se on menossa konsulitoimistoon.

Ero jälkimmäisen ja edellisen välillä on, että siinä on kaksi kirjainta: CC, jotka viittaavat siihen «konsulielin».

Kansainvälisten järjestöjen rekisterikilvet autoissa

The autojen kansainvälisten järjestöjen rekisterikilvet ovat samanlaisia ​​kuin edelliset. Ne ovat läsnä kaupungeissa, kuten Madridissa, jossa tämäntyyppinen kokonaisuus sijaitsee. Kaksi ensimmäistä kirjainta «OI» tarkoittavat «kansainvälistä organisaatiota» ja tunnistavat ajoneuvon.

  • Mitkä ovat diplomaattikunnan rekisterikilpien edut?
  • Heillä on useita litroja bensiiniä kuukaudessa ilman erityisveroja
  • Heillä on tiettyjä pysäköintioikeuksia varatuilla paikoilla suurlähetystöjen edessä tai tietyillä lentokentillä
  • Jos ne ovat tuontiautoja, ne eivät maksa ylimääräisiä tulleja

diplomaattinen auton rekisteröintiTuristiajoneuvojen rekisterikilvet

On olemassa harvinainen rekisterikilpi, joka on luonteeltaan tilapäinen. Ovatko turistilevytjonka tärkein etu on se, että se ei maksa veroja tilapäisessä asuinpaikassasi.

Tätä varten kuljettajan ja ajoneuvon on täytettävä seuraavat vaatimukset:

  • Sinulla on kiinteä asuinpaikka ulkomailla
  • Vierailu Espanjassa ilman kaupallista tai tuottoisaa toimintaa

Näiden rekisterikilpien numerointi alkaa T-kirjaimella, mikä viittaa «turisti»-käsitteeseen, ja loput ovat rekisterikilven normaalia numerointia. Lisäksi oikealla on voimassaolopäivä.

Rekisterikilvet väliaikaisia ​​lupia varten yksityishenkilöille

Joissakin uusissa autoissa on rekisterikilpi, jossa on vihreä tausta ja valkoiset kirjaimet, jotka näyttävät yhdeltä diplomaattikilvestä, josta kerroimme sinulle aiemmin. Ne eroavat näistä siinä, että niiden alussa on «P», joka tarkoittaa «väliaikaista».

Ne ovat henkilöiden väliaikaisten lupien rekisterikilvet. Jos näet auton jollakin näistä kilveistä, se todennäköisesti odottaa lopullista rekisteröintiä, joka on myöntämisvaiheessa.

Yksityishenkilöiden väliaikaisten lupien rekisterikilvet ovat voimassa noin 10-60 päivää.

Rekisterikilvet väliaikaisille luville yrityksissä

Yritysten väliaikaisten lupien rekisterikilvet ovat samanlaisia ​​kuin turistikilvet. Ne on suunniteltu työsuhdeautoihin, jotka ovat väliaikaisesti Espanjassa.

Esimerkiksi autot, joita ei ole rekisteröity Espanjassa, mutta jotka on tarkoitus suorittaa kuljetus- tai tutkimustesteissä rajojemme sisällä.

Ja sinä, tiedätkö tulevan autosi rekisterikilven? Voit valita sen tuhansista valikoimastamme käytettyjen ja tilaisuuksien jälleenmyyjä!

Oliko tästä viestistä apua?