Se on ollut vuoden ja ehkä jopa koko vuosisadan talousuutinen. Teslan omistaja Elon Musk on ottanut Twitterin täyden hallintaansa. Monet eivät ehkä ymmärrä tämän hankinnan tärkeyttä, mutta riittää, kun sanotaan, että sen maksamisen jälkeen 44 miljardia dollaria että kauppa edellyttää, johtaja voi tehdä ja peruuttaa sen haluamallaan tavalla ilman, että kukaan kerro hänelle kuinka. Siksi se on sen yksinomainen omistaja…

syöttö, Musk on ilmoittanut haluavansa olla läpinäkyvä ja että se parantaa Twitterin toimintaa. Emmekä kiistä häntä, mutta kun opiskelin yliopistossa, opettaja sanoi minulle: «Tieto on valtaa». Ja tietysti, kun otetaan huomioon pienen linnun sosiaalisen verkoston vaikutus autoalaan, riittää 2 + 2 lisääminen ymmärtääkseen, että siellä on tietty kohu. Esimerkiksi pyydä Henrik Fiskeriä sulkemaan tilinsä.

Henrik Fisker haluaa olla vapaa ja ettei kukaan kilpailija hallitse tiettyjä hänen brändinsä tietoja…

Tesla Model X

Jos et tiennyt, Henrik Fiskerin ja Elon Muskin suhde juontaa juurensa pitkälle. Niin paljon, että oli jo kaukainen vuosi 2007 ja suunnittelijasta tuli osa Muskin taloa Model S:n suunnittelua varten. Hieman myöhemmin hän kuitenkin jätti sen perustaakseen oman ja tuomittiin luottamuksellisten tietojen kehityksen varastamisesta. Se ratkesi hänen edukseen pian sen jälkeen, mutta toisen ja toisen kohtalo olisi erilainen ja ulottuisi tähän päivään asti.

Musk omistaa tällä hetkellä mittaamattoman arvokkaan taloudellisen ja teollisen imperiumin. Eikä vain sitä, se on yksi johtavista sähköautojen valmistajista maailmassa. Omalta osaltaan, Fisker yrittää aloittaa uuden projektinsa ja siksi et halua julkaista tiettyjä tietoja yrityksestäsi Twitterin kautta. Itse asiassa ennen tilinsä sulkemista sosiaalisessa verkostossa hän jätti viestin toiseen sosiaaliseen verkostoon, mutta tässä tapauksessa Instagram.

Hänen sanojensa mukaan…

«Uskon 100 % sananvapauteen. Mutta En halua kilpailijan aktiivisesti hallitsevan tai valvovan sananvapauttani. Enkä halua kilpailijan määräävän, kuinka fanit kokevat Fiskerin, kun kasvatamme yritystämme.»

Tämän reaktion jälkeen Monet sijoittajat ja Fisker-uskoiset ovat kutsuneet sitä lapselliseksi ja tarpeettomaksi.. Varsinkin kun Twitter tarjoaa yritykselle media- ja sosiaalista näkyvyyttä, jota heillä ei ole Instagramissa tai Facebookissa. Ja he voivat olla oikeassa, mutta se on myös totta monet valmistajat ilmoittavat uutisiaan siinä ja voivat antaa Teslalle etua. On kuitenkin yksi yksityiskohta, jota emme voi sivuuttaa.

Henrik on sulkenut henkilökohtaisen profiilinsa, mutta tällä hetkellä on tili, joka Fisker Inc:llä on edelleen aktiivinen lintuverkossa. Siksi meidän on katsottava, miten tämä tarina päättyy, mutta meille osuu nenään, että useampi kuin yksi tuotemerkki lopettaa tulevien julkaisujen ilmoittamisen Twitterissä. Tai ei…?

Lähde – Henrik Fisker, Instagram – Bloomberg