Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Autoteollisuuden sähköistys on suhteellisen modernia. Sanomme suhteellisesti, koska emme muista, että historian ensimmäiset autot olivat sähköisiä, olisi huijausta pasianssissa. Kuitenkin muoti ja saastuttavia päästöjä on vähennettävä ovat pakottaneet valmistajat liikkeelle. Ja jokainen on tehnyt sen parhaaksi katsomallaan tavalla, vaikka ajan myötä monet prosessit ovat tasa-arvoistuneet.

Varsinkin kun on kyse suunnittelusta, koska brändit pyrkivät luomaan uusia alustoja. Tavoite on hyvin yksinkertainen: vähennä kehityskustannuksia hinnalla millä hyvänsä. Ja yksi uraauurtavista malleista näissä konflikteissa on hyundai ioniq. Tiesitkö, että se oli ensimmäinen auto, joka luotiin tyhjästä ja johon oli asennettu kolme voimansiirtoa? Kyllä, mutta se näyttää olevan unohdettu ja hänen perintönsä imeytyy Ioniqiin (kuiva) milloin kuolla heinäkuussa

Hyundai Ioniq syntyi vuonna 2016 ensimmäisenä autona, joka kehitettiin kolmelle eri voimansiirtotyypille…

Hyundai Ioniq sähköinen napavalkoinen 2

Jos unohdat Ensimmäisen kerran näimme Hyundai Ioniqin Geneven autonäyttelyssä. Se oli vuonna 2012 ja se sisältyi i-oniqin prototyyppiin, joka jo vuonna 2016 antoi elämän meidän kaikkien tuntemalle Ioniqille. Heidän kaupallinen matkansa ei kuitenkaan ollut homogeeninen, koska he lanseerasivat ensimmäisen kerran hybridiversion (HEV). Myöhemmin vuorossa oli pistokehybridi (PHEV) ja melkein samanaikaisesti he tekivät saman puhtaan sähkön (BEV) kanssa.

Uteliaisuutena, vuoden 2016 lopun ja joulukuun 2021 välisenä aikana se on myynyt 135 692 yksikköä Euroopassa. Ne saattavat vaikuttaa harvoilta, mutta ottaen huomioon sen lähestymistapa ja avantgarde, se näyttää hyvältä määrältä. Lisäksi Hyundai kertoo saavuttaneensa enemmän kuin sille asetetut myyntitavoitteet. Ne voivat kuitenkin kasvaa vieläkin enemmän, sillä niiden myynti on jatkunut vilkkaana viime toukokuuhun asti ja lisäksi löytyy irrallisia yksiköitä.

Hyundaista vastuussa olevat uskovat joka tapauksessa alkuperäisen Ioniqin pitäisi väistää Ioniq-alatuotemerkkiä. Askel ei tule olemaan helppo, koska paradigman muutos olettaa täydellisen katkon hinnan ja ensimmäisen sijainnin kanssa. Tätä päätöstä ei kuitenkaan ole tehty kevyesti, se oli suunniteltu jo kauan sitten. Syynä on, että heidän täytyy mukauttaa tuotteesi muuttuviin kuluttajien tarpeisiin ja autoteollisuus.

Siksi Ulsanin tehdas (Etelä-Korea) jossa Ioniqin kolme versiota kootaan, sen kokoaminen lopetetaan muutaman viikon kuluttua. Se on heinäkuussa, vaikka yritys ei ole halunnut ilmoittaa päivää, jolloin kokoonpanolinja pysähtyy. Joillakin markkinoilla sitä ei ole enää saatavilla, mutta Espanjassa sitä voi silti tilata (tässä). Siksi, jos haluat sellaisen, sinun täytyy juosta paljon, jotta et jää tehtaan määrittämän kiintiön ulkopuolelle.

Sillä välin, hyvästit pioneerille

Lähde – Hyundai