Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Tekniikan kehitys on väistämätöntä autoteollisuudessa. Tämä tarkoittaa, että kaikki yritykset ovat aloittaneet kilpailun näyttääkseen kaikille, jotka tarjoavat isompi kosketusnäyttö tai kuka myy enemmän samaan hintaan. Siksi näemme esimerkkejä kuten Porsche, Tesla kaikki tai kiinalaiset talot, jotka saapuvat Eurooppaan. Asia on siinä, että uuden kanssa hyundai mobisin rullaava näyttö tämä ongelma on ohi.

saatat ihmetellä Miten Hyundai Mobis on integroinut rullanäytön autojensa kojelautaan? No, toistaiseksi ei mitenkään, vaikka näytellyillä prototyypeillä on hyvä määritelmä viimeistelyn ja toimivuuden suhteen. Saatat myös ihmetellä: Onko tämäntyyppisellä näytöllä järkeä tulevissa sähköajoneuvoissa? No, vastaus voi olla kyllä ​​tai ei, mutta tässä tapauksessa se tarjoaa useita toimintoja…

Hyundai Mobis -kääntönäyttö tarjoaa erilaisia ​​näkymiä ja jopa 30 tuumaa, ja uusi Genesis G90 voi vapauttaa sen…

Mukaan Hyundai Mobisin julkaisema virallinen lehdistötiedote…

«Rullautuvan näytön resoluutio on QHD tai korkeampi. Yritys selittää, että se voi valmistaa suuria näyttöjä, jotka ovat 30 tuumaa tai suurempia. Tärkein ominaisuus rullattava näyttö on hänen kevyt rakenne minimaalisella massalla. Tarvitaan vain 12 senttimetriä syvyyttä rullattavan näytön asentamiseen kuljettajan istuimen lähelle »

Tämän näytön käyttö on hyvin yksinkertaista, ja se muistuttaa Audin A3- tai Q2-mallissaan käyttämiä. Pohjimmiltaan Se sijaitsee kojelaudan yläosassa. missä mikä tahansa muu kilpailevan yrityksen kosketusnäyttö olisi. Yritys kuvailee asiaa näin lehdistötiedotteessaan…

Rullausnäyttö vierittää ylös ja alas, kun ajotiedot, mukaan lukien navigointi, näytetään. Näyttö katoaa, kun moottori sammutetaan; Autolla ajavat käyttäjät voivat rullata näyttöä vain kolmanneksen alaspäin vain vähimmäisvaatimusten avulla. Näyttöä suurennetaan jopa kahdella kolmasosalla navigointia käytettäessä; se voidaan vaihtaa koko näytön tilaan 16:9-kuvasuhteella videoiden katsomista varten auton ollessa pysäköitynä tai sähköautoa ladatessa»

Kun otetaan huomioon tämä järjestelmä, Hyundai Mobis -innovaatio auttaa yksinkertaistamaan kojelaudat sähköautoista. Lisäksi erikoissuunniteltujen ajoneuvojen (PBV:t) tapauksessa se mahdollistaa sen sijoittamisen istuinten väliin tai katolle, jotta matkustajat näkevät sen ja voivat käyttää sitä suorittaessaan erilaisia ​​toimintoja. Lisäksi sen käyttö ei tarkoita Head-Up Display -järjestelmän poistamista, päinvastoin.