The jakotukkiImusarjan ohella se on yksi polttomoottorin tärkeimmistä osista sekä autoissa että muissa ajoneuvoissa. Huolimatta elintärkeästä tehtävästään se on edelleen tuntematon monille mekaniikasta ja kuljettajista kiinnostuneille. Saadaksesi peruskäsitykset tästä komponentista, sen toiminnasta, sijainnista moottorissa, mahdollisista vioista ja niiden oireista sekä hinnoista, joita tällä osalla on markkinoilla, jos se joutuisi vaihtamaan.

Mikä on pakosarja

yksimoottoriset jakoputket

The jakotukki Se on perusosa, joka kerää pakokaasut moottorin sylintereistä, jotka tulevat ulos pakoventtiilien kautta ja yhdistävät ne yhdeksi pakoputkeksi. Turbolla varustetuissa autoissa turbiini asennetaan tämän keräimen päähän hyödyntämään korkeaenergisiä pakokaasuja siirtämään ilmakompressoria imua varten.

Sinun pitäisi tietää, että pakosarjassa on toisaalta sylinterinkansi, joka on kiinnitetty moottorilohkoon ja toisaalta se on pakokaasukatalysaattorijoka poistaa kaasut ulos pakoputken kautta.

Mihin pakosarja on tarkoitettu?

Pakosarja on komponentti, joka johtaa pakokaasuja jotka syntyvät moottoreiden palamisprosessin aikana, jotta ne voidaan ajaa ulos pakojärjestelmän kautta. Siinä on sarja putkia, jotka riippuvat sylinterien lukumäärästä (ei pakoventtiilien lukumäärästä), jotka lopulta liittyvät yhteen, joka päätyy katalysaattoriin.

On tärkeää, että monimutkainen muotoilu pakokaasu mahdollistaa kaasujen täydellisen poistamisen ilman, että toinen hidastaa yhden sylinterin ulostuloa, ja sillä on resonanssi ja erityinen rakenne, joka ottaa suurimman osan moottorista. Lisäksi sinun on säädettävä voimaa ja painetta, joilla kaasut poistuvat. JOS EGR-venttiili olisi, se olisi myös siinä, että se keräisi tietyn määrän pakokaasuja ja ohjaa ne imusarjaan auttaakseen palamisprosessia ja noudattamaan asetettuja kaasurajoja ympäristön kunnioittamiseksi.

Lopuksi on tärkeää huomata, että se on yleensä valmistettu kappale sulaa rautaa jotta se olisi tukeva.

missä on pakosarja

Pakosarja on asennettu sylinterinkannen ulostulossa polttomoottoreista. Ne ovat kaksi elementtiä, jotka on valmistettava ottaen huomioon mitat ja lämpötilat, jotka niiden on kestettävä, ja jotka on yleensä valmistettu valuraudasta.

pakosarjan viat

Niitä on vähän mahdollisia vikoja pakosarjaan. Kuten imusarjan kohdalla, tämä osa ei vaadi huoltoa, mutta rikkoutuessaan se on vaihdettava. Ehkä voisi ajatella, että se ei vaikuttaisi niin paljon moottorin toimintaan, koska se on osa, joka on moottorin koko palamisprosessin jälkeen, jonka läpi kaasut vapautuvat, mutta totuus on, että se on myös tärkeä moottorille ja vaikuttaa enemmän sinun ajatukseesi.

Vuotoja pakosarjassa

On mahdollista, että pakosarjassa voi esiintyä vuotoja, mikä johtuu tiivisteen huonosta tiivistä tai sen huonosta kiinnityksestä.

halkeileva pakosarja

On myös mahdollista, että se on rei’itetty tai siinä on halkeama, jolloin kaasut karkaavat sieltä, missä niiden ei pitäisi, mikä vaikuttaa myös moottorin toimintaan.

Kuinka tietää, onko pakosarja vaurioitunut

Sen perusteella, mitä voidaan nähdä, pakosarja saattaa olla viallinen moottorin aiheuttaman äänen takia. Halkeamat tai vuodot aiheuttavat yleensä voimakasta ääntä, koska kaasut karkaavat jostain. Näet myös savun tulevan ulos ja palaneiden kaasujen hajua moottorin käynnistyessä ja erityisesti kiihdytettäessä. Muita oireita ovat nykäyksiä ja tehon puutetta, joita ajoneuvossa voi olla, koska, kuten aiemmin mainitsin, uskokaa tai älkää, jakosarjat ja pakoputket liittyvät tehoon ja myös niiden ääneen.

Niin, muistaa Tarkista tämä komponentti, kun ilmenee seuraavia ongelmia:

  • epänormaalia melua: Kylmällä moottorilla, jos pakosarjassa on vuoto, se voi aiheuttaa tikittävää ääntä. Tämä johtuu siitä, että rikkoutuneet pakosarjan pultit saavat kylmän jakosarjan vuotamaan kaasuja ympärilleen, mikä aiheuttaa tämän äänen. Moottorin lämpötilan noustessa pakosarja laajenee, sulkee halkeamat ja vaimentaa tikittävää ääntä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta ainoastaan ​​ajoneuvoon, vaan voi myös aiheuttaa turvallisuusongelman, koska kaasut voivat vuotaa matkustamoon ja aiheuttaa huimausta ja päänsärkyä eli häkämyrkytyksen oireita.
  • Epänormaali polttoainetehokkuus: Jos polttoainetehokkuus laskee ja kuluttaa normaalia enemmän, se voi johtua myös rikkoutuneesta pakosarjasta. Ei siksi, että polttoainetta katoaisi sen takia, vaan siksi, että lämpötilat ja syklit, joita moottorin on kestettävä optimaalisesti, on kohdistettu väärin tämän pakosarjan rikkoutumisen vuoksi.
  • Moottorin valo palaa: Jos et tarkista ajoneuvoa ja jakotukin korjausta, auton paneelin vikamerkkivalot syttyvät ja varoittavat, että jotain on vialla. Lisäksi pakoventtiili voi palaa muun muassa johtuen pitkäaikaisesta altistumisesta väärälle ilma/polttoaineseokselle. On parasta olla synnyttämättä tätä tilannetta, koska korjaukset voivat olla laajoja ja kalliita.

punainen kuuma pakosarja

The pakosarja on normaali että se kuumenee korkean suorituskyvyn moottoreissa, kuten moottoriurheilussa tai muissa moottoreissa, kun ne ovat olleet kovassa käynnissä jonkin aikaa. Jos pakokaasu kuitenkin kuumenee punaiseksi hyvin pian, se voi johtua liian laihasta bensiinin seoksesta, joka saa moottorin käymään kuumemmaksi. Itse asiassa joidenkin moottoreiden, jotka toimivat laihaseoksien kanssa, on käytettävä jonkinlaista suojinta tai suojusta tämän alueen suojaamiseksi ja että se ei pala tai vahingoita muita osia liiallisen lämmön vuoksi.

Pakosarjan vaihtohinta

moottorin pakosarja

Pakosarjan hinnat voivat 100 ja muutamasta eurosta yli 500 euroon riippuen keräimen tyypistä ja mallista tai merkistä. Täältä voit nähdä ostoesimerkkejä, jotta voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan:

Paras

TBVPARTS Jakotukki...

TBVPARTS Jakotukki…

Luokituksia ei ole
Hinta laatu

TBVPARTS Jakotukki...

TBVPARTS Jakotukki…

Luokituksia ei ole
meidän suosikkimme

Älykäs teippirulla

Älykäs teippirulla

Luokituksia ei ole

Pakosarja...

Pakosarja…

Ei ole arvioita

pakosarja...

pakosarja…

Ei ole arvioita

NICECNC musta suoja...

NICECNC musta suoja…

Ei ole arvioita

Paras
TBVPARTS Jakotukki…

Hinta laatu
TBVPARTS Jakotukki…

meidän suosikkimme
Älykäs teippirulla

Pakosarja…

pakosarja…

NICECNC musta suoja…

TBVPARTS Jakotukki...

TBVPARTS Jakotukki...

Älykäs teippirulla

Pakosarja...

pakosarja...

NICECNC musta suoja...

Katso ominaisuudet

Katso ominaisuudet

Katso ominaisuudet

Katso ominaisuudet

Katso ominaisuudet

Katso ominaisuudet

Ei ole arvioita
Ei ole arvioita
Ei ole arvioita
Ei ole arvioita
Ei ole arvioita
Ei ole arvioita

Katso sopimus

Katso sopimus

Katso sopimus

Katso sopimus

Katso sopimus

Katso sopimus