Saltar al contenido

Kaikki mitä sinun tulee tietää Tesla-lyhenteestä

17 de enero de 2022
Kaikki mita sinun tulee tietaa Tesla lyhenteesta

Olet varmasti koskaan nähnyt a Tesla kadulla ja on kiinnittänyt huomiosi, mutta mitä tehdä tesla lyhenne? Mitkä mallit muodostavat valikoimasi? Elon Musk, yksi sähköajoneuvobrändin perustajista ja johtaja, on ollut autonvalmistajan näkyvä johtaja, joka on mullistanut autoteollisuuden.

Nykyään, Tesla on tullut yksi niistä markkinoiden arvostetuimmat automerkit ja sen mallit ovat monien kuljettajien halu. Niiden suunnittelu yhdessä suuren tehokkuuden ja ympäristön kunnioittamisen kanssa tekevät Teslan ajoneuvoista huomioimisen. On tärkeää huomata, että Tesla syntyi vuonna 2003, joten yritys ei ole vielä juhlinut 20-vuotisjuhliaan, mikä eroaa muista markkinoilla olevista valmistajista.

Hänen nuoruutensa ei ole vähentänyt hänen ansioitaan tulla yhdeksi parhaita automerkkejä autoteollisuudessa.

Mitä Teslan lyhenteet tarkoittavat?

Austinissa, Texasissa toimiva sähköautojen valmistaja Tesla Motors on saanut nimensä Nicholas Tesla, edelläkävijä sähkönsyöttö vaihtovirralla. Lisäksi häntä pidetään yhtenä 1900-luvun tärkeimmistä keksijöistä. Siksi Tesla Motorsin nimikirjaimet vastaavat serbialaista alkuperää olevan keksijän sukunimeä, jolle olemme velkaa sähkön käytöstä sellaisena kuin sen nykyään tunnemme.

Nyt kun tiedät Tesla-lyhenteen merkityksen, saatat epäillä Elon Musk -brändin mallien logon merkitystä. Ensi silmäyksellä se näyttää eräänlaiselta T-kirjaimelta, jossa on kruunu, mutta se on Induktiomoottorin poikkileikkaus.

Tämä kappale on se, joka synnyttää liikkeen kelojen magneettikenttien välisen eron ansiosta.

Tiedätkö kaikki Teslan mallit?

Tesla Motors se perustettiin vuonna 2003, mutta vasta vuonna 2009 se lanseerasi ensimmäisen ajoneuvonsa; the Tesla Roadster. Tämä malli on saanut inspiraationsa Lotus Elisestä, ja sen tärkeimmistä ominaisuuksista erottuvat sen upea suorituskyky ja suuri autonomia. Tesla Roadster oli varustettu litiumioniakuilla, joiden ansiosta se pystyi kulkemaan jopa 300 kilometriä. Sen kiihtyvyys oli lähes lyömätön, se saavutti 100 km/h vain neljässä sekunnissa. Viime aikoina brändi työstää toisen sukupolven Tesla Roadsteria.

The Tesla Model S siitä tuli pohjoisamerikkalaisen valmistajan toinen malli. Se tuli markkinoille vuonna 2012 ja sai pian laajan hyväksynnän kuljettajien keskuudessa. Tämä luksussedan kuuluu E-segmenttiin ja siitä on tullut Elon Muskin yrityksen lippulaiva. Siihen mahtuu viisi matkustajaa, mutta se voidaan varustaa lisävarusteena kolmannella istuinrivillä lapsille. Se tarjoaa sähköautonomian, pääsyversiossaan, joka alkaa 652 km:stä, kiihtyy 0-100 km/h 3,2 sekunnissa ja saavuttaa 250 km/h huippunopeuden. Tämän vaikuttavan sedanin tärkeimmät kilpailijat ovat Audi eTron GT ja porsche taycan.

Vuoden 2015 lopussa, Tesla Model X, malli tila-auton ja maastoauton puolivälissä. Se kuuluu E-segmenttiin ja on kehitetty samalle modulaariselle alustalle kuin sen veljensä; Tesla Model S. Siinä on kapasiteettia seitsemälle matkustajalle, sähköinen toimintasäde on jopa 580 kilometriä ja vaikuttava teho, joka voi saavuttaa jopa 1 020 CV. Tämän ansiosta se kiihtyy 0-100 km/h 2,6 sekunnissa. Sen tärkein tunnusmerkki on pystysuoraan avautuvat ovet «haukan siivet«. Tämäntyyppinen aukko helpottaa pääsyä takaistuimille. Lisäksi etuovet avautuvat tavanomaisella tavalla, mutta automaattisesti, kun se havaitsee läsnäolosi. Sen suorimmat kilpailijat ovat BMW iX ja Mercedes-Benz EQC.

The Tesla Model 3 Sitä on valmistettu vuodesta 2016, mutta se saapui Espanjaan vasta vuoden 2018 lopussa. Se on kompakti sedan, joka kuuluu D-segmentti. Se tarjoaa sähköisen toimintasäteen välillä 415-544 kilometriä. Sen kilpailijoiden joukossa ovat Mercedes-Benz EQE, Volkswagen ID.6 tai jopa BMW i4.

tesla malli 3

The Tesla Model Y Se on ollut viimeinen Tesla-perheeseen saapunut malli, ja se on kompakti SUV, joka kuuluu segmenttiin D. Se on kehitetty Tesla Model 3:n modulaariselle alustalle; malli, jonka kanssa se jakaa 75 % sen komponenteista. Se esiteltiin virallisesti vuonna 2019, mutta se on saapunut maahan vasta tänä vuonna 2021. Se erottuu asuinkelpoisuudestaan, sillä siihen mahtuu seitsemän matkustajaa. Lisäksi se homologoi sähköautonomian välillä 480-540 kilometriä. Sen suorin kilpailija on Mercedes-Benz EQB joka tulee markkinoille vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

Teslan tulevaisuus

Elon Muskin yritys esitteli vuonna 2019 Tesla Cybertruck, mutta se tulee markkinoille vasta ensi vuoden 2022 lopulla. Tässä sähkölavassa on jo enemmän kuin 250 000 varausta. Sen muotoilu on erittäin rohkea ja se taistelee kaksintaistelun kanssa Ford F-150. Sen pituus on lähes kuusi metriä ja korkeus kaksi metriä. Yksi sen silmiinpistävimmistä ominaisuuksista on panssaroidun lasin käyttö. Access-versio hyväksyy yli 400 kilometrin toimintasäteen ja kiihtyvyyden 100 km/h 6,5 sekunnissa. Tehokkain vaihtoehto saavuttaa tämän 2,9 sekunnissa, saavuttaa maksiminopeuden 209 km/h ja tarjoaa yli 800 km:n toimintasäteen.

Tesla ei ole kehittänyt vain yksityisiä ajoneuvoja, vaan se on valinnut kestävän tavaraliikenteen ja tuonut markkinoille Tesla Semi. Kuten brändi itse vakuuttaa, «se on kaikkien aikojen turvallisin ja mukavin kuorma-auto». Semi-moottorissa on neljä itsenäistä moottoria, joiden avulla se voi tarjota maksimaalisen tehon pienimmällä mahdollisella hinnalla.

Oliko tästä viestistä apua?