Saltar al contenido

Ympäristömerkki: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Ympäristömerkki: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

3 de octubre de 2021
Ymparistomerkki kaikki mita sinun tarvitsee tietaa Ymparistomerkki kaikki mita sinun

Ympäristömerkki: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Yhteiskunnan ympäristöhuoli ja saastumisen lisääntyminen tunkeutuvat toimielimiin, jotka päättävät ryhtyä toimiin toimenpiteitä pilaantumisen vähentämiseksi. Liikenne on yksi tärkeimmistä syistä ilmanlaadun ja päästöjen lisääntymisen haitoille, ja siksi asiaa koskevaa lainsäädäntöä pannaan täytäntöön.

Hallituksen toimenpiteiden soveltaminen tällä alalla on nyt enemmän kuin koskaan pakottavaa tarvetta. The rajoituksia suurille kaupunkikeskuksille, kuten Madridissa tai Barcelonassa, tai saastumispöytäkirjojen täytäntöönpano ovat osa toteutettuja toimenpiteitä. Tämän linjan jälkeen, Liikenteen yleinen suunta on päättänyt ottaa käyttöön tunnuksen vähiten saastuttavien ajoneuvojen tunnistamiseksi.

Toimenpide on toteutunut muodossa tarra, joka osoittaa päästöasteen niiden värin ja alkukirjaimen mukaan, jotta nämä mallit voitaisiin palkita pääsynrajoituspolitiikoista ja tunnistaa ne helpommin. Alun perin DGT lähetti kotiin tunnistetiedot uusille päästötöntä ajoneuvojen ostajille. Tällä hetkellä, voi ostaa 5 eurolla eri paikoissa: lähettää, hallintojohtajien korkeakoulu tai sinun luottamustyöpaja.

Merkintätyypit

  • Nollapäästömerkki

Sinisenä tämä tunniste kattaa kaikki ajoneuvot, jotka on luokiteltu ajoneuvorekisteriin akkuajoneuvoiksi (VEMB), Extended Range Electric Vehicle (REEV), Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV), jonka etäisyys on vähintään 40 kilometriä, tai polttokennoautot.

  • Ympäristömerkki

Tämä tarra koostuu sanasta Eco isoilla kirjaimilla ja on jaettu kahteen väriin, sininen ja vihreä yhtä suurina osina. Se on tarkoitettu henkilöautoihin, kevyisiin pakettiautoihin, ajoneuvoihin, joissa on enemmän kuin kahdeksan istuinta, ja tavaroiden kuljetukseen tarkoitettuihin ajoneuvoihin, jotka on lueteltu DGT-rekisterissä plug-in-hybridiajoneuvoina, joiden autonomia on 40 kilometriä, ei-plug-in-hybridiajoneuvot ( HEV), maakaasulla toimivat ajoneuvot, maakaasulla (CNG ja LNG) tai nestekaasulla (LPG) toimivat ajoneuvot.

  • Etiketti B

Kirjainta B ja keltaista väriä on käytettävä henkilöautoissa ja kevyissä bensiiniautoissa, jotka on rekisteröity tammikuusta 2000 alkaen, ja dieselissä tammikuusta 2006. Jos kyseessä on ajoneuvo, jossa on yli kahdeksan istuinta ja joka on tarkoitettu tavaroiden kuljettamiseen, se siirtyy tälle alueelle, kun rekisteröinti on peräisin vuodelta 2005 sekä diesel- että bensiinikäytössä.

  • Etiketti C

Tämä tunniste kuuluu henkilöautoihin ja kevyisiin pakettiautoihin, joiden bensiini on rekisteröity tammikuusta 2006 ja diesel vuodesta 2014. Tähän luokkaan kuuluvat myös ajoneuvot, joissa on yli 8 istuinta ja tavaraliikenne.

Mitä tulee hänen omaansa sijoitus, on suositeltavaa laittaa merkki a näkyvä paikka, mieluiten etulasin oikeassa alakulmassa, jolloin viranomaiset voivat tunnistaa ajoneuvon nopeammin.

Tällä hetkellä liiman käyttö ei ole pakollista kansallisella tasollahuolimatta siitä, että jokainen hallinto voi tehdä asianmukaiseksi katsomansa päätöksen, kuten on Barcelona, ​​joka on päättänyt pakollisesta käytöstä rangaistuksen alaisena saastuttavimpien ajoneuvojen liikennerajoitusten alkamisen vuoksi.

Siinä tapauksessa että Madrid, kaupunginvaltuusto hyväksyi uuden Pilaantumisen ehkäisemissuunnitelma, jossa ennakoidaan erilaisia ​​skenaarioita haitallisten kaasujen tasojen mukaan. Rajoitukset määritetään ajoneuvojen päästötasojen mukaan, jolloin ajoneuvon etiketin läpi tehdään seula. Siksi, Ilman vastaavaa tarraa ei ole mahdollista kiertää kaupungin keskustassa.

Voit tarkistaa sinua vastaavan tarran tässä.

Oliko tästä viestistä apua?