Kia on yksi valmistajista, joka on muuttunut eniten viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana. Siitä, että sitä pidettiin halpahintayrityksenä, se on siirtynyt premium-yrityksiin markkinasegmenttien mukaan. Se ei tarkoita sitä, että se olisi täysin tasoa, mutta tekniikan ja kunnianhimojen suhteen kyllä. Todiste sen kasvusta on Telluride, yksi suosituimmista F-segmentin katumaastureista muun muassa Yhdysvalloissa. Ja lisäksi se ei koskaan saavuta Eurooppaa…

niin hyvä hän on KIA Telluride että muutama kuukausi valon näkemisen jälkeen voitti World Car Awards. Se oli vuonna 2020, ja vaikka siitä on kulunut vain kaksi vuotta, hänen kilpailijansa eivät lakkaa astumasta hänen kannoillaan. Tästä syystä merkin Yankee-divisioona on päättänyt hakea a hienovarainen muotoilu pitää sen tuoreena ja nuorena. Ja siihen he ovat tulleet New Yorkin autonäyttely jota juhlitaan näinä päivinä: esitellä se virallisesti…

Kia Telluriden imago on hienostuneempi ja tyylikkäämpi…

Kia Telluride MY2023

Kuten näet, uudistetun Kia Telluriden kasvot paranevat muutamalla muutoksella. Nyt se on paljon hienostuneempi ja tyylikkäämpi kuin ennen, ja se on havaittavissa Full LED -optiikan tai puskurin käsittelyssä. The tyypillinen Kia «Tiger Nose» säleikkö se säilyy, vaikka keskusalueella se debyyttii ennennäkemättömän hunajakennoverkon. Myös eteläkorealaisen talon uudistettu logo on esillä, ja se on keskeisessä asemassa kasvattamalla sen kokoa.

Sivunäkymä on se, jossa oletetaan vähiten muutoksiarajoittuen kevytmetallivanteisiin ja vähän muuhun. Saatavilla on myös virkistetty väripaletti, jossa on Midnight Lake Blue, Dawning Red ja Jungle Wood Green. Omalta osaltaan, takaosassa esitellään uudelleen suunnitellut puskurit ja optiikka. nyt on pystysuorat LED-nauhat jotka antavat kokonaisuuteen ripauksen yksinkertaisuutta. Kaksinkertaisen pakoputken tai off-road-hajottimen lisäksi.

Lisää tekniikkaa ja turvallisuutta jättimäiseen matkustamoon…

Kia Telluride MY2023

Jos se olisi Kia Telluriden kehitys, se mitataan millimetriin, ohjaamossa asiat muuttuvat. Käynnistä ensin a uusi 12,3 tuuman kosketusnäyttö integroidulla navigoinnilla. Kojetaulu on digitaalisesti konfiguroitavissa ja sen koko vaihtelee 8,5 tuumasta 10 tuumaan. Täydellisimmissä versioissa se saavuttaa kuitenkin 12,3 tuumaa, kun siihen lisätään langaton yhteys, Wi-Fi-tukipiste tai OTA-päivitykset.

Telluride esittelee kaksi 12,3 tuuman laajakuvanäyttöä, jotka voivat olla yhteensopivia jopa Apple Watchin kanssa

Turvallisuus on toinen elementti, joka paranee uudistetussa Kia Telluridessa. Tuotemerkin mukaan lisää uutta aktiiviset ajoapuvälineet joihin hän mainitsee navigointiin perustuvan vakionopeudensäätimen tai Highway Driving Assist 2. Siinä mainitaan myös sivutörmäysten esto, älykäs nopeusrajoitusavustaja (ISLA) tai kaistanpitoavustaja (LKA). Jos muutoksia ei ole, on tavaratilan tilavuus tai istuinmäärä.

Konservatiivinen mutta tehokas mekaaninen tarjonta…

Kia Telluride MY2023

Viime kädessä meidän on puhuttava päivitetyn Telluriden mekaanisesta tarjouksesta. Koska tuote on tarkoitettu markkinoille, joilla sähköistys ei ole etusijalla, he luottavat edelleen a Atkinson-syklilohko LAMBDA II 3.8 V6 GDI. Teho on identtinen edellisen version kanssa, pysyen oikeassa 291 hv:ssa ja 396 Nm:n vääntömomentissa. Vaihteisto puolestaan ​​​​katkaistaan ​​automaattisesti vääntömomentinmuuntimella 8:lla jo Kialla tunnetulla suhteella.

Toistaiseksi ei odoteta enempää mekaniikkaa, vaikka ei ole poissuljettua, että Mild Hybrid -versio voisi saapua myöhemmin. Joka tapauksessa olisi tarpeen nähdä kunkin markkinoiden tarpeet, koska Telluride on vahva Yhdysvalloissa ja Kanadassa mutta Lähi-idässä asiakkaat ovat konservatiivisempia. Sen on mahdotonta saapua Eurooppaan, mutta ehkä jotkut maahantuojat voisivat tuoda kourallisen yksiköitä vastaamaan olemassa olevaan kysyntään.

Todellakin, Virallista julkaisupäivää tai lopullista hinnastoa ei vielä ole.. Siksi meidän on oltava kärsivällisiä, kunnes eteläkorealainen yritys ottaa askeleen ja ilmoittaa niistä virallisesti.

Lähde – Kia