Lamborghini auto rikkoo omia myyntiennätyksiään viime vuosina, eikä se ole minkään äärimmäisen superauton, vaan Urus-maastoauton ansiota. Ansioita ei kuitenkaan pidä väheksyä Lamborghini Huracanjoka on tehnyt hyviä ennätyksiä lanseerauksestaan ​​vuonna 2014 lähtien.

Nyt, kahdeksan vuoden myynnin jälkeen, Lamborghini Huracán on valmistettu jo 20 000 kertaa. Kyllä, Sant’Agata Bolognesen merkki on valmistanut tähän aikaan kaikki ne Huracán-mallin yksiköt, joiden yksikkö 20 000 se menee asiakkaalle Monacon ruhtinaskunnassa. Mutta tietenkään se ei voinut olla vain hurrikaani «perusviimeistelyllä»…

Tehtaalta lähtevät 20 000 yksikköä vastaa mahtavaa Lamborghini Huracan STO Grigio Acheso Matt viimeistelyssä. Muistamme, että STO on suorituskyvyn maksimaalinen ilmentymä, joka voidaan rekisteröidä malliin, radikaalein ja tehokkain kaikista tähän mennessä valmistetuista versioista.

On syytä muistaa, että Huracán tuli markkinoille vuonna 2014 ja siitä lähtien on valmistettu kymmenkunta eri versiota maantiekäyttöön ja kolme kilpailuun.

71 % myynnistä on tullut coupé-koriin, loput avoautoihin

Lamborghini Huracan

On myös tärkeää mainita, että näistä 20 000 yksiköstä 71 % myynnistä on mennyt coupé-koriin, ja avoautojen osuus on edelleen 29 %.. Silmiinpistävintä on, että vaikka on ollut aktiivinen niin monta vuotta, vuonna 2021 myytiin 2 586 yksikköä; italialaisen tuotemerkin mukaan STO:n menestyksen ansiosta.

Hurricane STO:n osalta tämä versio esiteltiin vuonna 2021 siirsi kaiken kilpailun kokemuksen homologoituun autoon, jota on riittävästi tiellä käytettäväksi. Itse asiassa se on saanut inspiraationsa Huracán EVO Super Trofeosta. on moottori 5.2 vapaasti hengittävä V10, 640 hv ja 565 Nm vääntömomentti, joka pystyy saavuttamaan 310 km/h.

Lopuksi, perheen viimeinen jäsen on esitelty vain muutama päivä sitten Lamborghini Huracan tekninenjossa on V10-moottori ja takaveto, on mallin viimeinen markkinoille tuotu sarja.

Lamborghini Huracánin ostomarkkinoilla johtava on Yhdysvallat, jota seuraa Iso-Britannia ja Kiina.

Lähde – Lamborghini