Laitoimme kaikki kätemme päähän, kun muutama vuosi sitten vahvistettiin katumaasturin saapuminen Sant’Agata Bolognese -brändille. The Lamborghini Urus Se esiteltiin suorituskykyisenä autona, mutta kaiken kaikkiaan maastoautona. Monet meistä ajattelivat, että tämä liike oli harhaoppia, mutta tiesimme myös, että se tulee menestymään hyvin.

Sen lanseeraus oli tulossa vuonna 2017, ja sen tilauslista oli jo valtava, mikä vaikeutti italialaisen yrityksen selviytymistä niin suuresta kysynnästä. Tosiasia on, että siitä hetkestä on kulunut yli neljä vuotta ja Urus on edelleen yrityksen myydyin malli ylivoimaisesti.

Automobili Lamborghini on tänään julkaissut maailmanlaajuiset myyntitiedot vuodelta 2021, ylittäen jälleen. Maailman nopein «karja» ei ole kaupallistanut mitään 8 045 autoa maailmanlaajuisesti, mikä ylittää vuoden 2020 tiedot 13 prosentilla. Ne ovat kasvaneet Amerikassa 14 %, Aasian ja Tyynenmeren alueella 14 % ja EMEA-alueella (Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka) 12 %.

Eniten myydyt markkinat ovat Yhdysvallat (2 472 kpl), jota seuraavat Kiina ja Saksa (935 ja 706 myyntiä).

Lamborghini Urus

Lamborghini aikoo esitellä neljä uutta tuotetta tämän vuoden 2022 aikana

Kuten sanoimme aiemmin, Lamborghini Urus on hänen myydyin autonsa. Jotta saisit käsityksen tämän tuotteen vaikutuksista jopa lähes viiden vuoden kuluttua sen lanseerauksesta, 5 021 yksikköä härkämerkin markkinoimasta 8 045 kappaleesta on ollut «supermaastoautoa». Hurricanea myytiin 2 586 kappaletta ja Aventadorista 798 kappaletta.

Espanjassa on rekisteröity 19 Urusta, 6 Huracánia ja 1 Aventador-yksikköä vuonna 2021.

Lamborghini valmistautuu jo sähköistämiseen

Autoyhtiö itse on ilmoittanut investoivansa neljässä vuodessa 1 500 miljoonaa euroa ensimmäisen hybridinsä lanseeraamiseen ensi vuonna ja koko malliston sähköistämiseen vuonna 2024. Nämä ovat todennäköisesti ladattavia hybridiversioita. He myös vahvistavat, että täyssähköinen malli otetaan käyttöön vuosikymmenen toisella puoliskolla.

Lähde – Lamborghini