Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Kun brändi kehittää mallia, se tekee sen yhdellä tavoitteella: tehdä siitä myyntimenestys. Muuten siinä ei ole järkeä, sillä sen tehtävänä on saada osakkeenomistajilleen mahdollisimman suuri hyöty. Autoteollisuudessa on kuitenkin harvinaisia ​​tapauksia «kuolema menestyksestä» toisin sanoen brändi on ylikuormitettu eikä pysty vastaamaan kysyntään. Vaikka viime vuoden aikana olemme nähneet kaksi tapausta, jotka myös kulkevat käsi kädessä.

Muistatko, kun esittelimme sinulle äskettäisen Toyota Land Cruiserin? No, sinun pitäisi ja vielä enemmän, kun kerroimme sinulle, että jonotuslista sellaisen saamiseen ei ollut vähempää kuin neljä vuotta. Tämä johtui useista tekijöistä, kuten hakekriisistä tai tiettyjen raaka-aineiden niukkuudesta. Yhtä hyvin hänen hieno Lexus-serkkunsa LX joutuisi myös kokemaan samanlaisen tilanteen kotimaassaan Japanissa. Kerromme sinulle syyn, miksi ne ovat niin kylläisiä…

Lexus LX:n odotuslista on Japanissa 4 vuotta ja NX:n 12 kuukautta…

Lexus LX 600 Ultra Luxury 2022 11

Aluksi meidän on mainittava se uusi Lexus LX on menestys. Neljäs sukupolvi on pitänyt siitä ja asiakkaat ovat kääntyneet sen puoleen. Näimme tämän Land Cruiserin kanssa, mutta sieltä jonotuslistalle neljän vuoden «normaaliksi» ei tapahdu. Oletetaan, että jonotuslistan kasvu johtuu myös muista tekijöistä, joita brändi «kannaa» varjoissa. Kyllä, koska Toyota ilmoitti äskettäin vähentävänsä tuotantoaan.

Syy tähän strategiseen siirtoon liittyy tiettyjen komponenttien puute. Ja syy, johon he pitävät sairauksiaan, on COVID-19-kriisi, joka edelleen vaikuttaa Toyotan ja sen toimittajien toimintaan. Tällä tavalla Toyota ilmoitti tehtailleen ja tavarantoimittajilleen haluavansa vähentää vuotuista määrää noin 800 tuhannella autolla. Niistä noin 250 000 koottaisiin Japanissa ja loput sen muissa tehtaissa ympäri maailmaa.

Siksi osa tästä neljännesmiljoonasta yksiköstä vastaa uutta niin suosittua Lexus LX:ää. Eikä vain sitä, NX:n uusimman osan ennusteet ovat myös ylittyneet. Eri lähteiden, mukaan lukien Automotive News, mukaan hänen jonotuslistansa olisi kasvanut 12 kuukauteen. Tästä syystä kokoonpanolinjan romahtamisen estämiseksi, he olisivat päättäneet lopettaa tilaukset kuten LX:n kanssa koko verkostossa Japanissa.

Tällä hetkellä tämä yksiköiden puute ei vaikuta Eurooppaan kahdesta painavasta syystä. LX:ää ei myydä täällä, ja NX:n kiintiö on hyvin rajoitettu. Joka tapauksessa, jos haluamme saada yksikön haltuun, kannattaa tarkistaa Lexuksen tarjoama odotusaika.

Lähde – Automotive News