Toyota on juuri esitellyt Japanissa vieläkin vitaminoidumman rajoitetun sarjan menestyneestä GR Yaris -urheiluautosta. on uusi Toyota GRMN Yaris, vieläkin hirveämpi auto, joka saapuu GRMN-galleriaan. Mikäli esittelyjä tarvitaan, GRMN tarkoittaa Gazoo Racing Masters of Nürburgringia.

Seuraavaksi aion kertoa sinulle kaikki tämän GRMN Yarisin yksityiskohdat, mutta ennen kuin illuusiot tulevat pinnalle, minulla on huonoja uutisia. Tämä utilitaristinen atomi Se on saatavilla vain Japanissa rajoitettuna 500 kappaleen sarjana. ja lisäksi sitä ei toimiteta nopeimmille, vaan brändi arvostaa ne kaikkien reservien kesken, koska he odottavat paljon tuotantoa suurempaa kysyntää.

Kevyempi, äärimmäisempi ja käytännössä kilpaileva

Toyota GRMN Yaris rajoitettu sarja

Jos on epäselvyyttä, uusi Toyota GRMN Yaris on katuauto, vaikka se kulkee täydellisesti kilpailuajoneuvoon sekä suunnittelun että komponenttien osalta.

Tämä rajoitettu sarja irrota takaistuimet ja käyttää enemmän hiilikuitukomponentteja painonsa vähentämiseen, painaen 20 kiloa vähemmän kuin normaali GR Yaris. Jotta rungolle saadaan lisää jäykkyyttä, 545 hitsauspistettä lisää ja rakenneliimamateriaalia käytetään vielä 12 metriä. Eikä kyse ole siitä, että tavallinen GR on aivan veltto, vaan tämä auto on käytännössä kilpa-auto, jolla on rekisterikilpi.

Toisaalta se turvautuu suurempaan leveyteen ja alentaa painopistettä, joka takaa paremman kaarreajon ja vakauden suurissa nopeuksissa. Pienemmillä nopeuksilla ja liukkailla pinnoilla Täysmekaaniset rajoitettu luisto etu- ja takatasauspyörästö, myös GRMN:lle ominaista.

Toyota GRMN Yaris Rally -paketti

Ja koska olemme puhuneet osasta vaihteistosta, japanilainen tuotemerkki tekee selväksi, että Toyota GRMN Yarisissa on tiukempi välityssuhde, varsinkin neljällä ensimmäisellä vaihteella niin, että niiden välinen porrastus on lyhyempi. Samalla tavalla he ilmoittavat käyttävänsä voimansiirrossa kestävämpiä materiaaleja, mikä takaa niiden luotettavuuden vaativimmassakin käytössä.

Samaan aikaan 1,6-turboahdettu kolmisylinterinen moottori säilyttää maksimitehonsa 272 hv 6500 rpm:llä, mutta vahvistus 20 Nm vääntömomentti (370 – 390 Nm) välillä 3 200 – 4 000 kierrosta minuutissa.

Toyota GRMN Yaris, ratapaketti vai rallipaketti?

Toyota GRMN Yaris -piiripaketti

Ikään kuin kaikki edellä mainitut eivät olisi riittäneet, GRMN Yaris tarjoaa kaksi erityistä pakettia ja hyvin erottuva auton käyttötarkoituksen mukaan. Niitä kutsutaan nimellä «Circuit Package» ja «Rally Package», ja ne todella täyttävät nimensä.

The Piiripaketti Siinä on 18-tuumaiset BBS-pyörät, tehokkaammat jarrut, mukautuva Bilstein-jousitus, hiilikuituinen takakatospoileri ja selkeämmät helmat. Samaan aikaan, Ralli paketti se keskittyy enemmän rallin käyttöön, kuten sen nimi kertoo. Siinä on erityinen jousitus, kestävät pohjasuojat ja kallistuksenvaimentimet sisällä, jotka takaavat maksimaalisen turvallisuuden kuljettajalle ja apukuljettajalle.

Koska unelmointi on ilmaista, esitän kysymyksen. Toyota GRMN Yaris, jossa on ratapaketti (yksikkö harmaa) vai rallipaketti (punainen)? Tutustu alla olevaan galleriaan!

Lähde – Toyota