Pikkukaupungeissa on suosittu sanonta, joka tulee sanomaan jotain tällaista: «Sairas nainen, ikuinen nainen» (Se voidaan soveltaa myös miehiin osallistavan ja ei-macho-kielen vuoksi). Kuten voit lukea, sinun ei tarvitse olla valaisin ymmärtääksesi sen merkityksen. Ja uteliaisin asia kaikessa on, että jos otamme sen autoalalle sopii täydellisesti Alfa Romeoon. Kyllä, koska kuinka monta vuotta olet ollut köydellä?

Italialainen merkki, joka sijaitsee Torinossa ja on ollut Fiatin käsissä vuodesta 1986, on kantanut tappioita vuosia. Lisäksi olemme viime vuosina nähneet kuinka FCA-konserni on yrittänyt elvyttää sitä Giulian ja Stelvion kanssa. Kaikki yritykset ovat kuitenkin olleet turhia, kunnes italialais-amerikkalainen konsortio sulautui PSA-konserniin. Sielläkö hän Carlos Tavaresin ja Jean-Philippe Imparaton taikuuden ansiosta on saanut jalansijansa ja palannut mustiin numeroihin?

Alfa Romeo olisi selvinnyt tappioista muuttamalla liiketoimintamalliaan… ja «ylimääräistä» apua

Uusi Alfa Romeo Tonale Veloce

Muutama tunti sitten Stellantis julkisti ennätystiedot kuluneelta tilivuodelta 2021. Kuka olisi kertonut meille, että maailman neljänneksi suurin autonvalmistaja saavuttaisi yhden elinvuoden aikana tällaisia ​​voittoja? No, vaikka vielä ennätyslukujen ja osinkojen krapulan alla, uutinen on murtunut. Alfa Romeo on ansainnut jälleen rahaa vuosien jälkeen, jolloin hän ei pystynyt tasoittamaan saldoaan näkemättä punaisia ​​numeroita. Ja kysyt itseltäsi, mitä nämä luvut ovat…?

No, olemme tienneet tästä tilanteesta joidenkin ansiosta Carlos Tavaresin lausunnot Quattroroutelle. Jos katsot Stellantisin julkaisemaa asiakirjaa, et näe missään tietoja, jotka kertovat Alfa Romeon tuloista. Siksi meidän on uskottava yhden alan menestyneimmän johtajan sanoja. Eikä vain siksi, että pystyimme ansaitsemaan rahaa italialaisille, vaan siksi myös Peugeot herätti henkiin.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, ​​että avain toipumiseen on ollut liiketoimintamallin muutos. Eli tehdas, jossa Giulia ja Stelvio kootaan, on asettanut akut parantamaan laatua. Toinen peruspilareista on se sitä ei enää valmisteta valmistettaviksi, eli vain sitä, mitä myydään, valmistetaan. Heillä on vaara, että ketju on alhainen, mutta on parempi valmistaa vähän ja tehdä rahaa kuin tehdä se typerästi ja myydä sitten nollakilometreinä.

Toisessa järjestyksessä juorut sanovat sen Alfa Romeo olisi jo «unonut» Stelvion ja Giulian Giorgion tukikohdan. Tämä useita miljoonia euroja maksanut teknologian ihme on epäonnistunut, eikä siksi, että se olisi huono tai menee pieleen. Enemmän kuin mitään, koska ei tue sähköistystä ja sen vaihteluväli on tällainen vuonna 2027. Siksi, kun suurin osa sen poistoista on tyhjennetty, punaiset luvut palaavat, mutta kuinka kauan…?

Nähdään…

Lähde – Quattroroute