The kilpailua autoteollisuudessa se on yhtä vanha kuin ala. Liikemiesten ja ystävien välinen kilpailu oli monien nykyään tuntemiemme valmistajien siemen. Tietenkin nämä triviaalit asiat on unohdettu, koska jos he haluavat nyt selviytyä, heidän on tehtävä yhteistyötä käsi kädessä. Kaiken kaikkiaan moottorisalaattia maustava pippuri on siinä useita palkintoja ja palkintoja, joita jaetaan ympäri maailmaa.

Yksi vanhan mantereen halutuimmista palkinnoista on Vuoden auto. Tunnetaan myös nimellä COTY (sen lyhenne), valmistajat hakevat uusimpia julkaisujaan, vaikka ne noudattavat aina sääntöjä. Olemme puhuneet viimeisestä, vuotta 2022 vastaavasta painoksesta jo jonkin aikaa. Viimeksi järjestö ilmoitti lista seitsemästä finalistista sekä päivämäärä, jolloin voittaja julkistetaan. Ja täällä taas ollaan…

279 pisteellä ja 12 parhaalla äänellä Kia EV6 on voittanut Vuoden auto (COTY) 2022 -palkinnon.

Kia EV6 77 kWh dynaaminen testi

juhlimaan sitä Kia EV6 on ansainnut tämän tärkeän eron. Tämä malli on eteläkorealaisen yrityksen ensimmäinen sataprosenttisesti omistettu sähköajoneuvo, ja mikä pahempaa, se kilpaili serkkunsa IONIQ 5:n kanssa. Mutta myös, jos et tiennyt, Tämä on ensimmäinen kerta historiassaan, kun Kia voitti tämän palkinnon. lähes kuuden vuosikymmenen aikana. Muiden vastustajien osalta tilanne on seuraava…

Lehdistötiedotteen mukaan Kia EV6 on saanut yhteensä 279 pistettä ja 12 parasta ääntä tänään Genevessä pidetyssä seremoniassa. Toinen malli, jossa 265 pistettä ja 15 parasta ääntä, on ollut Renault Megane E-TECH. Hän sulkee palkintokorokkeen kolmannella sijalla, erittäin tiukasti Hyundai IONIQ 5 kanssa 261 pistettä ja myös 15 parasta ääntä. Lehdistötiedotteessa he eivät kuitenkaan selitä äänestysten syitä.

alla sinulla on a taulukko, josta näet, kuinka palkinnon saaneille seitsemälle mallille on tullut. Olemme yllättyneet pahimmillaan kahdesta mallista, joissa näytti olevan kaikki loistaa. Ensimmäinen on uusi peugeot 308 joka on pysynyt mukana 191 pisteellä neljäs sija. Toinen on vielä surullisempi, koska se näyttää todistavan, että Cupra syntynyt tuomaristo ei pitänyt, jäämällä seitsemäs 144 pisteellä.

2022 Vuoden auto (COTY) -palkintojen finalistit ja pisteet

Renault megane E-TECH sähköinen

Nähdessään taulukon nyt pyydämme sinua. Mikä olisi ollut sinulle Vuoden Auto 2022 -palkinnon arvoinen auto? Selvää on, että sähköajoneuvot näyttävät olleen voitolla ja lämpöajoneuvoilla ei ole juurikaan sanottavaa, eikö…?

asema Pisteet Brändi Malli
asema Pisteet Brändi Malli
1 279 KIA EV6
2 265 Renault Megane E-TECH Electric
3 261 hyundai IONIQ 5
4 191 peugeot 308
5 185 Skoda Enyaq IV
6 150 Ford Mustang Mach E
7 144 kupra Syntynyt

Lähde – Vuoden auto (COTY)