lexus tuo myyntiin koko historiansa toisen sähköauton, uuden lexus rz. Kyllä, se on toinen UX 300e:n jälkeen, mutta käyttää ensin tiettyä sähköautoalustaa. Joka tapauksessa japanilaisen premium-brändin ja Toyota-valmistajan kokemus sähköistöstä on enemmän kuin ristiriitainen. Lexus on myynyt yli 2,2 miljoonaa sähköistettyä autoa, joista 60 000 yksikköä on rekisteröity Espanjassa.

Mutta syrjään kaikki nämä yksityiskohdat, on aika keskittyä tähän uuteen Lexus RZ:hen. Emme ole vielä päässeet ajamaan sillä, vaikka olemme nähneet sen livenä sen staattisessa esityksessä, olemme kiivenneet sisälle ja kokeilleet -pysähdyksissä – uusi Yoke vauhtipyörä joka antaa niin paljon puhuttavaa. Sen hinta? Alkaen 73 000 euroa.

e-TNGA alusta ja 313 hv neliveto

Lexus RZ450e

Kuten sanoimme, se on ensimmäinen Lexus, joka käyttää japanilaisen valmistajan erityistä alustaa sähköajoneuvoihin. Mutta emme saa antaa itseämme huijata, sillä vaikka tämä pohja on jaettu muiden mallien, kuten Toyota bZ4x:n ja Subaru Solterran, kanssa, vain akku ja rakenne ovat identtisiä.

Lexus RZ:ssä on muotoilu crossover, mutta keskittynyt paljon vähemmän päällystämättömille raiteille lähtemiseen. Mallista huolimatta sähköinen neliveto, kuten kuvista näkyy, sen vapaa korkeus on erittäin kohtuullinen ja renkaat matalaprofiiliset. Tämän auton mitat ovat 4,8 metriä pitkä, 1,89 leveä ja 1,63 korkea.

Mitä tulee mekaaniseen osaan, kaikki RZ:t ovat nelivetoisia. Toistaiseksi se on esitetty Lexus RZ450ejossa on 150 kW:n etumoottori ja 80 kW:n takamoottori. yhteisteho on 230 kW, mikä tarkoittaa 313 CV:tä. Näin voit tehdä 0-100 5,6 sekunnissa.

Lexus RZ450e

Elektroniikan ansiosta siinä on a adaptiivinen vääntömomentin jako kunkin hetken tarpeiden mukaan lähettäen enemmän energiaa etu- tai takajunaan ajo-olosuhteista riippuen.

Kuten sanoimme, akku se on sama, jota Toyota bZ4x ja Subaru Solterra käyttävät. On a Teho 71,4 kWh. Autonomiaa ei ole vielä hyväksytty, mutta a kantama yli 400 kilometriä, koska ne arvioivat kulutuksen olevan alle 18 kWh/100 km. Se voidaan ladata teholla 150 kW tasavirralla ja 11 kW vaihtovirralla.

Lexus RZ:n kohokohta, uusi One Motion Grip -ohjaus

@actualidadmotor Pyörimisalue vain 150 astetta! 🔥 Mitä mieltä sinä olet? #lexus #lexusrz450e #lexus_lx570 #regresoalfuturo ♬ alkuperäinen ääni – ActualidadMotor

Luultavasti tämän uuden mallin silmiinpistävin kohta on sen steer by-wire -ohjaus (langallinen osoite). Se on valinnainen järjestelmä, joka luopuu fyysisestä ohjauspylvästä ja on täysin elektronisesti ohjattu. Lexus kutsuu sitä järjestelmäksi One Motion Grip.

Tämän ansiosta japanilainen tuotemerkki on voinut asentaa pienen ohjauspyörän, joka on samanlainen kuin lentokoneessa. Kuten kuvista näkyy, tämä «Ohjausjousi” on hyvin erikoinen, koska siitä puuttuu ylärengas ja alaosa on hyvin tasainen.

He ovat voineet esitellä tämän mallin, koska elektronisen ohjauksen ansiosta siinä on muuttuva suhde, joka vaatii hyvin vähän matkaa lukosta lukkoon, vain 150 astetta keskeltä päähän. Pienellä nopeudella pyörät pyörivät paljon pienellä ohjauskulmalla, kun taas suurella nopeudella välityssuhde on paljon suurempi.

Lexus RZ vaijeriohjaus

Lexus sanoo niin vie hyvin vähän aikaa, ennen kuin asiakas tottuu sen suunnitteluun ja toimintaan, vaikka se jää nähtäväksi, kun voimme testata sitä. Luulen, että kenellekään on vaikeaa ajaa tällä ajoneuvolla jonkin aikaa tällä järjestelmällä ja sitten ajaa autoa normaalilla ohjauksella.

«Steering Yoken avulla kuljettaja näkee selkeämmin kojetaulun ja edessä olevan tien. Lexus-suunnittelijat käyttivät tätä ominaisuutta hyväkseen sijoittaessaan mittarit korkeammalle ja kauemmas toisistaan ​​kuin perinteisellä ohjauspyörällä olisi ollut mahdollista, mikä minimoi kuljettajan tarpeen säätää näkölinjaansa.

Hyvä laatu, kuten merkillä tavallista

lexus rz kojelauta

Olemme Lexuksen kanssa, joten sen laadun tarkistaminen on välttämätöntä. Valitut materiaalit ovat erittäin miellyttäviä koskettaa ja kaikki on hyvin järjestetty, pudottamalla perustoiminnot käsin. Rehellisesti sanottuna tätä arvostetaan suuresti, sillä siinä on myös upeat kosketuspyörät ilmastointia varten tai keskikonsoliin menevään vaihteenvalitsimeen.

Se, mikä ei ole minua täysin vakuuttanut, on se sisäkahvat ovien avaamiseksi ovat liian pieniä eivätkä tarkoita luonnollista elettä aktivoida ne. Sinun täytyy tehdä hieman pakotettu liike ja vetää niitä yhdellä sormella. Rehellisesti sanottuna se ei ole minusta tuntunut hyvältä ratkaisulta, vaikka siihen on luultavasti tottunut.

Minun täytyy myös pysähtyä infotainment-keskuksen näyttöjoka ei ole enempää eikä vähempää kuin 14 tuumaa. Siinä on integroitu navigointi, ääniohjaus, erityiset Lexus-sovellukset ja kaikki kuljettajalle tarvittavat tiedot. Resoluutio vaikutti ensi silmäyksellä erittäin hyvältä.

Ja erittäin hyvä tila varsinkin jaloille

Lexus RZ takaistuimet

Mitä tulee tilaa, kiitos sen Akseliväli 2,85 metriä asukkaat voivat tuntea olonsa erittäin mukavaksi. Etuistuimilla ehkä ainoa, joka voi järkyttää hieman, on se, että keskikonsoli on hieman leveä, mutta se ei muutu häiritseväksi.

Takana jalkatilaa on hyvin antelias, niin paljon voimme käytännössä ristiin jalat hankaamatta kengän kärkeä etuselkänojaan. Päälle on myös paljon etäisyyttä, vaikkakaan ei niin merkittävää kuin pituus. Tietysti, kuten sähköautoissa tavallista, maa on hieman koholla ja polvemme korkeammassa asennossa kuin lämpömoottoriautossa. Keskusaukio on puolestaan ​​aikuisen käytössä, mutta se ei ole ihanteellinen pitkille matkoille viiden hengen kanssa.

lexus rz runko

Rahtikapasiteetin osalta määrää ei ole vielä vahvistettu, mutta Lexus arvioi sen tavaratilan tilavuus on yli 550 litraa. Harmi, että auton etuosassa meillä ei ole toista tilaa esimerkiksi latauskaapeleiden säilyttämiseen.

Lexus RZ 450e:n varusteet

Lexus RZ on saatavana kolmella varustetasolla, joita kutsutaan ns Business, Executive ja Luxury, joka voi lisätä lisävarusteena paketin nimeltä One Motion Grip kahdelle ylimmälle, joka sisältää ominaisen ohjauspyörän ja ohjauksen ilman elektroniikkaa. Tässä on luettelo varusteista.

Liiketoimintaa

 • 18 tuuman renkaat
 • Bi-LED ajovalot
 • Kaksialueinen ilmastointi
 • Smart Entry
 • sähköinen seisontajarru
 • Smart Connect 14 tuuman näytöllä
 • Selain
 • Lexus turvajärjestelmä
 • 4 ajotilaa

Executive (lisää liiketoimintaan)

 • 20 tuuman renkaat
 • Panoraama katto
 • Tahara verhoilu
 • sähköiset istuimet
 • säteilylämmitys
 • 360 asteen kamera
 • etäpysäköinti
 • sähköinen takaluukku
 • langaton laturi matkapuhelimeen
 • akustiset kiteet

Luxury (lisää Executive-luokkaan)

 • Himmennettävä panoraamakatto
 • matriisi ajovalot
 • Muistituuletetut istuimet
 • Mukautettavat ympäristön valot
 • 220 voltin pistorasia
 • Mark Levinson -äänijärjestelmä 17 kaiuttimella
 • Erittäin pehmeä verhoilu
 • lämmitettävä ohjauspyörä
 • Heijastusnäyttö

Lexus RZ hinnat

Lexus RZ450e

Lexus RZ:n virallinen lähtöhinta on 73 000 euroa. Ensimmäiset yksiköt toimitetaan vuoden 2022 viimeisten viikkojen aikana, vaikka merkki on jo avannut tilauksia tälle mallille. He uskovat, että Lexuksen myyntiarvio on 200–400 yksikköä vuodessa Espanjassa. He havaitsevat, että noin puolella niistä on outo One Motion Grip -ohjausjärjestelmä.

Moottori Viedä loppuun Hinta
Moottori Viedä loppuun Hinta
rz450e Liiketoimintaa 73 000 €
rz450e toimitusjohtaja 78 500 €
rz450e Luksus 85 400 €