Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Autoteollisuuden sähköistäminen on suuri haaste kaikille valmistajille. Heidän ei tarvitse vain löytää oikeaa tekniikkaa oikeaan hintaan, jotta tämä uusi paradigma olisi «suosittu». Sen on myös muutettava tapaa, jolla heidän on kehitettävä tulevia mallejaan, sillä ei ole väliä, ovatko ne henkilö- vai pakettiautot. Ja yksi eniten työskentelee päivitä klassikoihisi se on Mercedes-Benz uudella eSprinterillä

Olemme jo kertoneet sinulle uudesta Mercedes-Benz eSprinteristä joskus. Ensimmäinen kerta oli lokakuussa 2018, kun baijerilaisen brändin sisäinen dokumentti vuoti. Hänessä, muiden lisäksi, tuli myyttisimmän ja tunnetuimman pakettiautonsa sähköinen kehitys. Hieman myöhemmin he ilmoittivat jonkin salaisuuden, mutta nyt he ovat palanneet tärkeän tehokkuustestin kanssa. TÜV on sertifioinut sähköisen autonomian.

Toistaiseksi uuden Mercedes-Benz eSprinterin tehosta ei ole tietoa…

Mercedes-Benz eSprinter

Tätä testiä varten Mercedes-Benz toimitti esisarjayksikön TÜV:n käyttöön.. Eikä valittua reittiä suunniteltu lisäämään sen kapasiteettia, koska se kulki liikenteelle avoimien teiden sekä epäsuotuisan maiseman alueiden läpi. Tavoite, jonka he halusivat saavuttaa, oli seuraava: matka Mercedes-Benz-museosta sijaitsee stuttgartissa Münchenin lentokentälle ja päinvastoin pysähtymättä lataamaan akkua.

Testi tehtiin 19. lokakuuta ja saatu tulos on tämä. Testi eSprinter ajoi 474 kilometriä yhdellä latauksella ja akkua oli jäljellä riittävästi 20 lisäkilometrin saavuttamiseen. Tämä vastaa 21,9 kWh:n keskikulutusta 100 kilometriä kohden. Mielenkiintoisena huomioitavana tosiasiana myös teiden keskimääräinen korkeus vaihteli välillä 210-785 metriä merenpinnan yläpuolella.

Kaiken kanssa, Mercedes-Benz eSprinter esitellään meille yhtenä kyvykkäimmistä. Eikä vain sitä, jos Stuttgart-talo parantaa tekniikkaansa, markkinoille voisi tulla enemmän autonomisia versioita. Mutta saadaksemme selville, tapahtuuko näin vai ei, meidän on odotettava ensi vuoden 2023 toista puoliskoa. Silloin tähden talon myynti ja tuotanto alkaa Charlestonin (USA) keskuksissa Düsseldorfissa. ja Ludwigsfelde.

Myöhemmin vuoteen 2025 ajatellen Sähköautojen alusta Mercedes-Benz Vans Electric Architecture. Siitä lähtien kaikki saksalaisen merkin sähköautot ja teollisuusajoneuvot perustuvat siihen. Ja kenties, kuka tietää, se on hetki, jolloin ensimmäiset Rivian pakettiautot saapuvat Eurooppaan… Kärsivällisyyttä…

Lähde – Mercedes-Benz