Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Mercedes on esittänyt omansa ensimmäinen Maybach hybridivoimansiirrollajoka tässä tapauksessa on kytkettävä (PHEV). Kyse on S 580 e, iso sedan (5,47 metriä pitkä), joka perustuu perinteiseen Mercedes-Benz S-sarjaan, jonka mallistossa on myös sama moottori. Sen hintaa ei vielä tiedetä, vaikka se voitaisiin paikantaa 220 000 – 250 000 euroa. Vertailun vuoksi S 680 4MATIC -versio 612 hv:n V12-moottorilla «ilman sähköistystä» maksaa hieman yli 260 000 euroa.

maybach on luksusosasto Mercedesiltä. Paitsi a upea ylellisyystaso, tämä auto erottuu edukseen siitä, että se on ensimmäinen hybridi, joka on kehitetty kyseiselle yritykselle. Liikkuaksesi käytä kaksi ponneainetta: yksi bensiiniturboahdettu, kuusi sylinteriä rivissä, 3 litraa iskutilavuutta ja yhteensä 367 CV; ja toinen sähkö max 150 CV.

Punainen Maybach PHEV

Yhdessä he antavat periksi Tehoa 510 hevosvoimaa ja vääntöä 750 Nm, mikä on paljon. Kuitenkin painon lähellä 2,5 tonniasen etuja, vaikka ne ovat hyviä, ei voida pitää ylevinä: se kiihtyy 0-100 km/h 5,1 sekunnissa ja saavuttaa 250 km/h huippunopeuden elektronisesti rajoitettuna. Voimansiirto liittyy takaveto jo yksi automaattinen lähetys vääntömomentinmuuntimella 9 suhteella.

Mitä tulee hänen akkuyksi on varustettu 28,6 kWh bruttokapasiteetista (21,5 hyödyllistä kWh). Tämä mikä se voidaan ladata 11 kW vaihtovirralla ja 60 kW tasavirrallaantaa ajoneuvolle a hyväksytty sähköautonomia 100 km WLTP-syklin mukaan. Tässä markkinakategoriassa ei ole parempaa ajoneuvoa näillä ominaisuuksilla. Ja suhteutamme sen: uuden sukupolven BMW 750e xDrive (2023), joka on 8 cm pienempi ja tuottaa 21 hevosvoimaa vähemmän, kantama on 87 km huolimatta siitä, että se on hieman modernimpi.

Hyödyntämällä tätä lanseerausta, joka tulee voimaan pian (kun saksalainen merkki vahvistaa hankintahintansa), Mercedes-Maybachista vastaavat ovat ilmoittaneet, että he näyttävät ensimmäinen 100 % sähköinen malli historiansa aikana koko tänä vuonna. Se on muunnos Mercedes EQS:stä, mutta vieläkin varusteltu ja jalostettu perustuen rikkaimpien saatavilla olevien materiaalien ja edistyneimpien rakennustekniikoiden käyttöön.

Lähde – Mercedes