Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Vaikka markkinat, olkoon se X, kasvavat, useiden yritysten on helppo liittyä mukaan. Jokainen käyttää strategioitaan parhaalla mahdollisella tavalla saadakseen haluamansa asiakkaan. Ongelmana on, kun markkinat ovat riittävän kypsiä siirtyäkseen tasannevaiheeseen ja pysähtyäkseen. Tässä brändien on taisteltava saadakseen jalansijaa. Ja juuri näin tapahtuu autoteollisuus Euroopassa ja muilla alueilla maapallolla.

Tämä on syy, miksi autonvalmistajat yhdistävät ja siksi perustavoitteena Stellantis. Neljäs valmistaja maailmassa on tiedossa yhdistää FCA:n ja PSA:n hyveet kasvaaksesi ja parantaaksesi tuloksiasi. Ja yksi malleista, joka on kutsuttu liittymään hänen menestysluetteloonsa, on Citroen C3 he ovat luoneet Mercosuria varten. Mutta on muutakin, sillä nyt se ottaa tärkeän askeleen sisällyttämällä valikoimaansa 1.0 FireFly -moottorin, jota Fiat jo myy alueella…

Mercosur Citroën C3 ei ole kaupunki, se on seikkailunhaluinen SUV…

Novo Citroën C3 Mercosur 10

Ehkä et muista millaista se on Citroën C3 Mercosurille, mutta kerromme teille, ettei sillä ole mitään tekemistä meidän kanssamme. Tässä tapauksessa kohtaamme a B-segmentin katumaasturi, joka on nuorekas ja dynaaminen joka haluaa vangita kaupunkilaisimpien asiakkaiden huomion. Lisäksi, toisin kuin eurooppalaisessa versiossa, sen ihon alla on CMP-pohja, jonka sen veljet jo ottavat käyttöön mantereellamme: Peugeot 208, Opel Corsa tai vuoden 2008 B-maasturit ja Crossland.

Mutta tämän hyveen lisäksi Latinalaisen Amerikan C3:lla on ässä hihassaan. Vaikka PSA-konserni oli läsnä alueella, sen moottorivalikoima oli rajallinen. Kyllä, koska alemmille tasoille sillä ei ollut omaa moottoria, vaan turvautui yhteistyösopimuksiin muiden kumppaneiden kanssa. Ja tällainen tilanne ei ole enää tällainen, koska sen nykyinen kumppani Fiat on antanut sille yhden alueen tarjouksensa tähtimoottoreista: 1.0 Firefly.

Tämä moottori on avain, joka avaa uuden Citroën C3:n valikoiman Mercosurille. Kyse on a lohko kolme sylinteriä, jotka saavuttavat 75 CV tehon ja sitä ohjataan 5-vaihteisella manuaalivaihteistolla. Tosiasia, joka on otettava huomioon, se on sama yksikkö 1.0 FireFly, joka esitteli Peugeot 208:n alueella. Ja jos et tiennyt, se on sama lohko, jota he jo kokoavat, muiden Fiat-tuotteiden joukossa, Argo, Cronos tai Pulse.

Täydennyksenä on EC5-perheen 1.6 16V moottori 120 hv teholla. Tämä moottori voidaan yhdistää 5-vaihteiseen manuaalivaihteistoon tai kuusivaihteiseen automaattivaihteistoon, jossa on peräkkäiset vaihteet… Haluaisitko nähdä sen Euroopassa…?

Lähde – Citroen