Saltar al contenido

Mikä on auton alusta?

4 de agosto de 2021
Mika on auton alusta

Auton alkuaikoina, auton rakenne tai luuranko oli runko tai runko, joka tuki muita osia: jousituksia, moottoria, vaihteistoa tai koria. Tällä hetkellä se on tyypillisempi teollisuusajoneuvoille, joissa käytetään nykyaikaisia ​​autoja.

Alusta on jotain kehittynyttä alusta, perusta, johon kaikki auton osat istuvat, mutta räätälöity yritysten tarpeisiin tuotemerkkejä, jotka pyrkivät alentamaan tuotantokustannuksia ja yksinkertaistamaan kokoonpanolinjoja.

Elementit

Pohjimmiltaan alusta sisältää seuraavat osat:

  • Pohja, joka toimii tukena mekaanisille ja rakenteellisille osille.
  • Etu- ja taka -akselit.
  • Ohjausmekanismi ja ohjaustehostimen tyyppi.
  • Etu- ja takajousituksen tyyppi.
  • Moottorin ja muiden voimansiirtokomponenttien sijainti ja valinta.

Aiemmin tuotemerkkien oli rakennettava erityinen runko jokaiselle mallille, jonka he halusivat tuoda markkinoille, mikä teki tästä yrityksestä taloudellisesti riskialtista. Mutta vähitellen he ottivat mukaan saman rungon muunnelmia eri elinten kautta: viistoperä, sedan tai farmari, esimerkiksi.

Tässä tapauksessa akselien ja ankkurien välinen etäisyys pysyi muuttumattomana, mutta takaosaa muutettiin rungon mukauttamiseksi vaadittuihin mittoihin. Kaikki, mikä oli urheiluauto tai tila -auto, toisin sanoen epätavallinen ajoneuvo, oli poistettava pidentämällä sen kaupallista käyttöikää mahdollisimman paljon.

Yhteinen ponnistus

Tällä hetkellä tuotemerkit käyttävät kuitenkin alustan hahmoa, jota myös usein eri liiketoimintaryhmät kehittävät yhdessä myöhemmin he käyttävät sitä useissa malleissa. Esimerkkinä Volkswagen -konserni kehitti alustan nimeltä MQB, joka toimi myöhemmin Golfin, Audi A3: n, Seat Leonin ja Skoda Octavian perustana.

Lisäksi nykyiset alustat ovat rakenteeltaan vaihtelevia, mikä mahdollistaa akselien ja muiden ominaisuuksien välisen etäisyyden muuttamisen pätee laajempaan mallivalikoimaan eri merkeistä. Tämän ansiosta esimerkiksi Renault Clio voi aloittaa samalta alustalta kuin Renault Captur.

  • Mikä on ajoneuvon runko tai runko?

Yleensä merkit kehittävät kiinteitä elementtejä, kuten etukehyksen, johon moottori ja muut viereiset elementit on ankkuroitu. Näin ollen jokaisessa kyseistä laitetta käyttävässä mallissa on oltava moottori ja vaihteisto samassa asennossa, vaikka myöhemmin akseliväli ja muut ongelmat voivat olla erilaisia.

Etu

Alustan ensimmäinen ilmeinen etu on kustannusten alentaminen kehityksestä johtuen, koska toisaalta se on useiden merkkien yhteinen ja toisaalta sen monipuolisuus mahdollistaa sen käytön useissa malleissa. Lisäksi monet osat voivat olla yhteisiä näille malleille, joten toimittajan lasku on aina tiukempi.

Tämä ei estä eri muuttujien huomioon ottamista mallia suunniteltaessa, koska alusta sallii eri ulottuvuudet yhteisistä elementeistä ja pystyy mukautumaan eri segmenttien tai korityyppisten ajoneuvojen. Se sallii jopa erityyppiset jousitukset riippuen kyseessä olevan mallin tarpeista tai vaatimuksista sekä ajoasennot eri korkeuksilla, kun yhdistetään sedanit katumaastureihin tai tila -autoihin.

1628080471 899 Mika on auton alusta

Kaikki tämä mahdollistaa eri mallien käytön jakaa kokoonpanolinjan tehtaissa, jolloin voidaan edelleen pienentää kustannuksia ja automatisoida monia prosesseja, mikä tekee tuotannosta joustavampaa markkinaolosuhteiden mukaan.

Seuraava kehitysvaihe on ollut alustojen luominen moduuleilla tai modulaarisilla alustoilla, mikä mahdollistaa laajentamisen edelleen moniarvoisuus samaan pisteeseen, kunnes jokainen malli saadaan lähes täydellisesti mukautetuksi markkinoiden ja tuotemerkin tarpeisiin tai mieltymyksiin.

Ei ole epäilystäkään siitä, että tällä hetkellä brändin menestyksen salaisuus ei ole pelkästään tietämys tulkita markkinoita ja asiakkaiden vaatimukset, vaan myös kehittää tehokas, monipuolinen ja toimiva alusta pitkäaikainen.

Oliko tästä viestistä apua?