Saltar al contenido

Mikä on auton voimansiirto?

7 de agosto de 2021
Mika on auton voimansiirto

Teho, jonka jokainen moottori pystyy tuottamaan Se on siirrettävä pyörille, jotta ajoneuvo, johon se on asennettu, voi liikkua itse. Tämä energiansiirto on mahdollista voimansiirron ansiosta, joka koostuu sarjasta komponentteja, joiden tehtävänä on siirtää tehoa kampiakselilta.

Elementit, jotka muodostavat sen

Kytkin: Tämä osa vastaa moottorin pyörimisen kytkemisestä tai irrottamisesta, jotta liike tapahtuu synkronoidusti ja tasaisesti. Se sijaitsee vauhtipyörän ja vaihteiston välissä, ja sitä on useita tyyppejä: levy, jousi, kitka, hydraulinen ja sähkömagneettinen.

Vaihdelaatikko: Lisää tai vähennä potkurin pyörimisnopeuksia saadaksesi siitä kaiken irti. Se voi olla manuaalinen tai automaattinen.

Siirtopuu: Se on kiinnitetty vaihteistoon ja kartiomaisen tasauspyörästön hammaspyörään, vaikka kaikissa ajoneuvoissa ei ole sitä.

Kartiomainen-differentiaaliryhmä: Kytkimen ja vaihteiston synnyttämä liike saavuttaa voimansiirtoakselin, joka yhdistyy laakereihin tämän elementin kautta. Se on vastuussa siitä, että vetopyörien synnyttämien nopeuksien summa pidetään vakiona, jolloin ulkorenkaat voivat kääntyä enemmän kuin sisemmät pyörien aikana. Tämä estää luistelun.

Laakerit: Nämä elementit siirtävät liikkeen suoraan vetopyörille, ja niitä voidaan kutsua myös voimansiirtopuoliakseleiksi.

Manuaalinen ja automaattivaihteisto

Ensimmäinen ei voi muuttaa voimansiirtosuhdetta itse, koska kuljettajan on tehtävä se vaihteenvalitsimen kautta. Sen mekanismi on yksinkertaisempi, halvempi ja helpompi korjata, ja se koostuu hammaspyöristä, jotka pyörivät eri nopeuksilla kolmella akselilla: sisääntulo, väli- ja lähtö.

Ensimmäinen saa voiman moottorilta kytkimen kautta ja välittää sen väliakselille, joka siirtää sen myöhemmin lähtöakselille. Synkronisaattorit takaavat sujuvan siirtymisen, aktivoidaan vaihteenvalitsimella. Kuljettaja paina myös kytkinpoljinta kytkeäkseen moottorin pyörimisen irti prosessin aikana.

1628344227 855 Mika on auton voimansiirto

Sen sijaan automaattisessa järjestelmässä hammaspyörät korvataan planeettapyörillä jo sidottu toisiinsa. Joukko kytkimiä ja jarruja ohjaa pyöriviä komponentteja, mikä muuttaa sarjan tuloa ja lähtöä. Vääntömomenttimuunnin korvaa kytkimen, vaikka sen toiminta on hyvin samanlainen, koska se kytkee ja katkaisee moottorin tehon sekä vastaa vaihteistonestepumpun käyttämisestä, joka vastaa edellä mainittujen kytkimien ja jarrujen aktivoinnista.

Huolto ja mahdolliset viat

Vaikka se on yksi moottorin kestävimmistä elementeistä, ajan kuluminen tai väärinkäyttö voi kuluttaa tai vahingoittaa sen osia. Yleensä vetoakseleihin ja tiivisteisiin kiinnitetään enemmän huomiota korjauksissa, kuten ne ovat suojaamattomampia ja ne voivat tarttua ulkoisten elementtien vaikutuksesta.

Jotkut toimenpiteet, jotka edistävät lähetyksen kestoa, ovat:

  • Muuta vaihteistoöljy valmistajan neuvojen mukaan, joka yleensä ilmoittaa noin 60 000 kilometriä. Tee sama vaihdelaatikolla, joka vaihdetaan yleensä 30 000 kilometrin välein.
  • Pidä kalibroitu ja hyvässä kunnossa renkaatlisäksi vältetään ajoneuvon ylikuormitus.
  • Tarkista, että jäähdytysjärjestelmä toimii oikein ylikuumenemisen välttämiseksi.
  • Älä käytä väärin kytkin ja astu siihen aina perusteellisesti välttääksesi liialliset rangaistukset.
  • Siinä tapauksessa että automaattivaihteistotVältä liukumista liukkaalla pinnalla välttääksesi järjestelmän ylikuumenemisen. Yritä myös olla käyttämättä pitkään, jotta öljyn lämpötila ei ylitä asianmukaisia ​​tasoja.

Jotkut vikaoireista, joita voimme kokea, ovat seuraavat:

  • Metallinen melu käännettäessä: kulunut tiiviste, joka aiheuttaa löysää ankkurissa.
  • Tärinä suorassa linjassa: laakerin epätasapaino.
  • Surinaa kiihdytettäessä tai pysäytettäessä ajoneuvoa: ongelmia tasauspyörästössä, jotka johtuvat laakereiden vääristymisestä tai kulumisesta.
  • Luistelu tai automaattivaihteiston kiihtyvyyden puute: alhainen öljytaso.

Oliko tästä viestistä apua?