Saltar al contenido

Mikä on delco tai jakelija?

29 de julio de 2021
Mika on delco tai jakelija

Delco on osa sytytysjärjestelmää ja vastaa sähkövirran lähettämisestä sytytystulppien ja sylinterien sytytyssyklin oikean toiminnan edellyttämässä järjestyksessä.

Vuonna 1909 yritys perustettiin Daytoniin, Ohioon Dayton Engineering Laboratories Co., joka tunnetaan yleisesti nimellä Delco. Tämä General Motors -konserniin kuuluva yritys vastasi ensimmäisen jakelijan luomisesta, josta tuli yleisesti tunnettu delco.

Delcon tai jakelijan ensisijainen tehtävä on bensiinimoottorien, sekä kaksitahtisten että nelitahtisten, Otto-syklin oikea toiminta. Sen tehtävä on jakaa sähkövirta oikeassa järjestyksessä korkea jännite, joka tulee sytytyspuolasta roottorin avulla.

Tämä virta synnyttää kipinän, kun se saavuttaa sytytystulpan elektrodin, joka tuottaa sylinterin sisään puristetun ilma-polttoaineseoksen palamisen. Sieltä sykli jatkuu paineen noustessa ja työntäen mäntää, joka puolestaan ​​välitetään kampiakselille kiertokangen kautta.

Delco tai jälleenmyyjän osat

Delco koostuu pääasiassa seuraavista elementeistä:

  • Lippis ja sormi: ne muodostavat suurjännitevirran jakelujärjestelmän. Ne ovat yleensä valmistettu fenolihartseista ja sisältävät materiaalissaan inserttejä, metallisia koskettimia, joista sytytystulpan johdot alkavat, ja kelasta tulevaa suurjännitelankaa.
  • Katkaisija: keskeyttää jaksollisesti virran matalalla jännitteellä. Se koostuu pisteistä ja pyöreästä nokasta, jossa on yhtä monta ulkonemaa kuin moottorin sylinterien määrä.
  • Lauhdutin: kytketty katkaisijan pienjänniteliittimen ja sähköpiirin maadoituksen väliin.
  • Automaattinen keskipakoputki: vaihtelee etenemisastetta moottorin pyörimisnopeutta muutettaessa.
  • Suurjännitejakaja: syöttää sytytystulppia korkeajännitteellä sytytyspuolasta ennalta määrätyssä järjestyksessä.
  • Runko: valmistettu kevyestä alumiiniseoksesta, se kiinnitetään moottoriin laippojen tai puristimien avulla. Se sisältää katkaisumekanismin, lauhduttimen ja keskipakoislaitteen, jotka toimivat myös tukena ja oppaana suurjännitejakajan kannelle.
  • Ajosysteemi: yhdistää jakoakselin moottoriin.

Delco tai jakelija toimii näin

Kun roottori pyörii, sähkövirta kulkee metallipisteisiin delco -korkki tai jakelukorkki, joka mahdollistaa virran lähettämisen moottorin sytytystulppaan nopeudella neljä pursketta kierrosta kohden.

Korkean kipinän tuottamiseksi pienen piirin virta on keskeytettävä. Se on mitä katkaisija, joka sijaitsee jakajan sisällä joidenkin nokkien vieressä. Tämä virta johdetaan kaapeleilla sytytystulppiin. Jakelijan vastaanottama virta puolestaan ​​tulee sytytyspuolasta, joka on kytketty delcon tai jakelukannen keskiliitäntään toisella kaapelilla.

1627519298 331 Mika on delco tai jakelija

Tällä hetkellä delco tai jakelija on lakannut käyttämästä luotettavampien DIS- tai yksikäämisten sytytysjärjestelmien hyödyksi.

Nykyaikaiset sytytysjärjestelmät on pääosin varustettu sytytysjärjestelmillä. elektroninen jakelija tai suora sytytys (DIS), jossa kelat tuottavat kipinän samanaikaisesti kahdessa sylinterissä, joiden männät nousevat ja laskevat rinnakkain hyödyntäen kipinää vain yhdessä niistä kerrallaan.

Delco- tai perinteisellä jakelijalla on useita haittoja, kuten mekaaninen vastus tai ongelmat johdannaisten ja EDM: ien välillä roottorin ja suuritehoisten koskettimien välillä.

Jotkut ajoneuvot käyttävät kuitenkin edelleen perinteistä järjestelmää, koska se on yleensä helpompi korjata koska se on mekaaninen järjestelmä verrattuna sähköiseen.

Oliko tästä viestistä apua?