Saltar al contenido

Mikä on DGT -tarra tai DGT -etiketti?

4 de agosto de 2021
Mika on DGT tarra tai DGT etiketti

Vaikka liikenteen pääosasto se ei velvoita kuljettajia kantamaan sitä näkyvästi omissa autoissaan, jotkut kuntien määräykset, kuten Madrid, vaativat sitä. Mutta mikä tämä tarra on ja mihin se on tarkoitettu?

DGT -ympäristötarra, -merkki tai -merkki luotiin tarkoituksella luokitella ajoneuvot niiden energiatehokkuuden perusteellaympäristövaikutukset huomioon ottaen.

Tällä tavoin viranomaiset voivat luoda etuja ympäristöystävällisemmille ajoneuvoille sekä rangaista tai rajoittaa vanhempia tai saastuttavia malleja. Lisäksi se voi toimia tehokkaana välineenä kuntapolitiikan palveluksessa, sillä se rajoittaa liikennettä suuren saastumisen jaksoissa ja edistää uutta teknologiaa yhdessä veroetujen tai liikkuvuuteen ja ympäristöön liittyvien etujen kanssa.

NOLLA – Sininen tarra

1628055309 669 Mika on DGT tarra tai DGT etiketti

Tämä merkki on väriltään sininen ja kattaa kaikki ajoneuvot, joiden kokoonpano mahdollistaa päästöjen poistamisen:

 • Akkuiset sähköajoneuvot (BEV).
 • Laajennetun kantaman sähköajoneuvot (REEV).
 • Liitettävät hybridi-sähköajoneuvot (PHEV), joiden kantomatka on vähintään 40 km.
 • Polttokennoautot.

Madridin keskustassa: Ajoneuvot, joilla on nollapäästömerkki, voivat liikkua ja pysäköidä SER -vyöhykkeellä (Regulated Parking Service) ilman aikarajoituksia.

ECO – Vihreä ja sininen tarra

1628055310 789 Mika on DGT tarra tai DGT etiketti

Tämä osio sisältää hybridi- ja kaasukäyttöiset ajoneuvot:

 • Plug-in-hybridiajoneuvot, joiden autonomia on alle 40 km.
 • Ei-plug-in-hybridiajoneuvot (HEV).
 • Maakaasukäyttöiset ajoneuvot.
 • Ajoneuvot, jotka toimivat maakaasulla (CNG ja LNG) tai nestekaasulla (LPG).

Madridin keskustassa: ECO -ympäristömerkillä varustetut ajoneuvot voivat saapua ja pysäköidä SER -alueelle enintään 2 tunniksi.

C – Vihreä tarra

1628055310 808 Mika on DGT tarra tai DGT etiketti

Tässä tapauksessa DGT sisältää ajoneuvot, jotka on varustettu bensiini- tai dieselmoottoreilla, jotka ovat viimeisimpien päästömääräysten mukaisia:

 • Henkilöautot ja kevyet bensiiniautot, rekisteröity tammikuusta 2006 alkaen.
 • Diesel -henkilöautot ja kevyet pakettiautot rekisteröity vuodesta 2014.
 • Ajoneuvot, joissa on yli 8 istuinta ja raskaita, bensiini- tai dieselmoottoreita, rekisteröity vuodesta 2014.

Bensiinikäyttöisten ajoneuvojen on täytettävä Euro 4.5 ja 6 -standardit ja dieselin Euro 6

Madridin keskustassa: Ajoneuvot, joilla on ympäristömerkki C, voidaan pysäköidä vain yleiseen käyttöön tarkoitettuun pysäköintialueelle, yksityiseen autotalliin tai pysäköintialueelle, jolleivät ne ole asukkaiden, liikuntarajoitteisten henkilöiden (liikuntarajoitteisten henkilöiden) valtuuttamia vieraskuljetusajoneuvoja, välttämättömiä palveluja tai ammattipalveluja , aikataulu, kalenteri ja muut poikkeussarjat, jotka on otettu huomioon kestävän liikkuvuuden asetuksessa. Jos kyseessä on moottoripyörä, siihen pääsee niin kauan kuin pysäköidään julkiseen pysäköintialueelle, yksityiseen autotalliin tai varaamattomaan pysäköintipaikkaan, eikä se ole välttämätöntä kello 7.00–22.00.

B – Keltainen tarra

1628055310 172 Mika on DGT tarra tai DGT etiketti

Viimeinen saatavilla oleva merkki on ajoneuvoille, jotka noudattavat vanhentuneita päästörajoituksia:

 • Henkilöautot ja kevyet bensiiniautot on rekisteröity tammikuusta 2000 lähtien.
 • Diesel -henkilöautot ja kevyet pakettiautot rekisteröity tammikuusta 2006 lähtien.
 • Yli 8 -paikkaiset ja raskaat, bensiini- tai dieselmoottorit, jotka on rekisteröity vuodesta 2005.

Bensiinikäyttöisten ajoneuvojen on täytettävä Euro 3 -standardin vaatimukset ja dieselmoottorien on täytettävä Euro 4- ja 5 -standardit.

Madridin keskustassa: Ajoneuvot, joilla on ympäristön tunnusmerkki B, saavat pysäköidä vain julkisen pysäköintialueen pysäköintipaikalle, yksityiseen autotalliin tai pysäköintipaikkoihin, joilla ei ole käyttöoikeutta, elleivät ne ole asukkaiden, liikuntarajoitteisten henkilöiden (liikuntarajoitteisten henkilöiden) valtuuttamia vieraskuljetusajoneuvoja, välttämättömiä palveluja tai ammattipalveluja, aikataulun, kalenterin ja muiden poikkeustapausten kanssa, jotka on otettu huomioon kestävän liikkuvuuden asetuksessa. Jos kyseessä on moottoripyörä, siihen pääsee niin kauan kuin pysäköidään julkiseen pysäköintialueelle, yksityiseen autotalliin tai varaamattomaan pysäköintipaikkaan, eikä se ole välttämätöntä kello 7.00–22.00.

Ei tarraa

Muut ajoneuvot eivät pääse käsiksi tarraan, koska ne eivät ole voimassa olevien päästörajoitusten mukaisia. Madridin keskustassaAjoneuvot, joilla ei ole ympäristömerkkiä, eivät voi käyttää, elleivät ne kuulu Madridin keskustassa, PMR: ssä tai tietyissä tapauksissa välttämättömissä palveluissa asuville asukkaille.

Moottoripyörät

Tässä tapauksessa määräykset ovat erilaisia, mutta myös monilla malleilla on oma tunnus ja niiden on oltava määräysten mukaisia:

 • Kaksi- ja kolmipyöräiset mopot (iskutilavuus alle 50 cm³, jos polttoteho on suurin ja nopeus enintään 45 km / h).
 • Kevyet nelipyörät (joiden kuormittamaton massa on alle 350 kg – ei sisällä akkujen massaa, kun kyseessä ovat sähköiset) -, suurin nopeus enintään 45 km / h, iskutilavuus enintään 50 cm³ polttomoottoreissa tai teho enintään 4 kW muille moottorityypeille).
 • Kaksipyöräiset moottoripyörät sivuvaunulla tai ilman (iskutilavuus suurempi kuin 50 cm³, jos polttomoottori, ja suurin nopeus yli 45 km / h).

Voit tarkistaa moottoripyörääsi vastaavan DGT -sivuston linkistä: www.sede.dgt.gob.es.

Mistä sen saa

Saat DGT -ympäristötarran valitsemalla useita vaihtoehtoja: mikä tahansa posti, Espanjan valaliiton (CETRAA) työpajaverkosto ja muut valtuutettujen työpajojen verkostot, hallintojohtajat, autoteollisuuden oppilaitos (IDEAUTO), ja jos tarvitset sitä laivastoihin kuuluviin ajoneuvoihin, voit myös hankkia merkit klo Ganvam -yhdistyksen kautta.

Tätä varten on kätevää esittää oma DNI ajoneuvon omistajalta ja kiertolupa samasta.

Mistä tiedän, mikä tarra vastaa ajoneuvoani?

Jos et ole varma ajoneuvosi ominaisuuksista, voit tarkistaa sen tietämällä sen rekisteröinnin ympäristömerkkien tunnistusjärjestelmän kautta:

Tarkista ympäristömerkkisi täältä

Mika on DGT tarra tai DGT etiketti
Hakutunnus


Haluan tietää enemmän tästä merkistä

Voit myös tutustua näihin tietoihin seuraavalla tavalla DGT: n kautta:

 • Netissä, ilman ennakkotietoja. Voit myös käyttää tiedostoa, joka sisältää kaikki rekisterikilvet ja niihin liittyvät merkit, tilastollisen portaalin (Environmental Badge -valikkovaihtoehto) kautta.
 • Puhelimitse, soittamalla 060 erikoisasiamiehen huomion avulla.
 • Henkilökohtaisesti missä tahansa päämajassa tai liikennevirastossa. Tässä tapauksessa sinun on pyydettävä tapaaminen verkossa tai soittamalla 060.

Kuinka paljon

Täydellinen tiedonhaku- ja latauspalvelu on ilmainen, mutta vastaavan tunnusmerkin myöntäminen maksaa 5 €. Hinta saattaa kuitenkin nousta toimituskulujen ja muiden konseptien myötä, ja se voi vaihdella myyjältä toiselle.

Minne minun pitäisi laittaa se

Merkin on oltava tuulilasin oikeassa alakulmassa. Jos kyseessä on moottoripyörä tai ajoneuvo, jossa ei ole tuulilasia, sijoitamme sen mihin tahansa näkyvään paikkaan ajoneuvossa.

1628055310 306 Mika on DGT tarra tai DGT etiketti

Korkea saastumispöytäkirja Madridissa

Espanjan pääkaupunki on kaupunki, joka luottaa eniten DGT: n ympäristömerkkeihin säännelläkseen tieliikenteen aiheuttamaa pilaantumista. Siksi, jos haluamme milloin tahansa päästä ajoneuvoomme, on tärkeää tietää, onko korkea saastumisprotokolla aktivoitu ja miten se vaikuttaa ajoneuvoommetai:

Skenaario 1

 • Nopeuden pienentäminen 70 km / h M-30: llä.
 • Nopeuden alentaminen 70 km / h Madridin kulkuväylien välisillä tieosuuksilla molempiin suuntiin, sisältyy M-40: een.

Skenaario 2

 • Skenaarion 1 mukaisesti.
 • Julkisen liikenteen vahvistaminen.
 • Kielto levittää M-30: n sisällä ja M-30: ssa moottoriajoneuvoja, mukaan lukien mopoja, joilla ei ole pääosaston ympäristömerkkiä.
 • Pysäköintikielto SER -aukiolle ja aukioloaikoille moottoriajoneuvoille, joilla ei ole ympäristömerkkiä ja luokkiin C tai B.

Skenaario 3

 • Kuten protokollassa 2 määritetään.
 • Pysäköintikielto säännellyn pysäköintipalvelun (SER) neliöille ja aukioloaikoille moottoriajoneuvoille, joilla ei ole ympäristömerkkiä, ja ajoneuvoille, jotka eivät ole luokiteltu «C» tai «B».
 • On suositeltavaa olla kiertämättä ilmaisia ​​takseja, lukuun ottamatta eurotaksia ja ajoneuvoja, joiden ympäristöluokitus on ZERO tai ECO koko kunnan alueella. Nämä ajoneuvot voivat pysäköidä SER -aukioille tavanomaisten matkustajia odottavien pysäkkiensä lisäksi kestävän liikkuvuuden asetuksessa vahvistetuin ehdoin.

1628055311 77 Mika on DGT tarra tai DGT etiketti

Skenaario 4

 • Skenaarion 3 mukaisesti.
 • Kielto levittää M-30: n sisällä ja M-30: ssa moottoriajoneuvoihin, mukaan lukien mopot, joilla ei ole ympäristömerkkiä, ja B-luokan ajoneuvoille.

Hälytysskenaario

 • Kielto levittää koko kunnan toimikautta moottoriajoneuvoille, mukaan lukien mopot, joilla ei ole ympäristömerkkiä ja luokkiin C tai B.
 • Pysäköintikielto SER -aukiolle ja aukioloaikoille moottoriajoneuvoille, joilla ei ole ympäristömerkkiä ja ECO-, C- tai B -luokan ajoneuvoille.
 • Ilmaisten taksien, lukuun ottamatta eurotaksia ja ajoneuvoja, joilla on CERO- tai ECO -ympäristöluokka liikenteen pääosaston ajoneuvorekisterissä, liikkumisen kieltäminen koko kunnassa.

Nopeusrajoitus 70 km / h on voimassa voimaantulopäivänä klo 6 alkaen ja päättyy saastumisjakson lopettamiseen. Toimenpiteet, joilla rajoitetaan pysäköinti SER -alueella sen aikataulussa maanantaista perjantaihin klo 9.00–21.00 ja lauantaisin klo 9.00–15.00. Kiertoa rajoittavat toimenpiteet klo 6.30-22.00

Oliko tästä viestistä apua?