Saltar al contenido

Mikä on hiljainen lohko ja missä sitä käytetään autoissa?

6 de agosto de 2021
Mika on hiljainen lohko ja missa sita kaytetaan autoissa

The hiljainen esto (äänenvaimentimen lohko englanniksi) Se on pala kumia, kumia tai polyuretaania, jonka tehtävänä on vähentää yhteen asennettujen elementtien aiheuttamaa tärinää. Näin vältetään kitka ja iskut, jotka voivat vahingoittaa metalliosia koskettamalla toisiaan.

Mutta hiljainen esto Se ei ole yksittäinen osa, joka on läsnä ajoneuvomme yhdessä kohdassa, vaan käytetään yleensä useissa kohdissa samasta. Seuraavaksi tarkastelemme tärkeimpiä.

Moottorin päällä

Autojen moottorit sisältävät yleensä neljä hiljaiset esteet lepäävien päälle kehyksessä ja jotka minimoivat kiihdytyksestä ja jarrutuksesta sekä potkurin käynnistämisestä ja pysäyttämisestä aiheutuvat tärinät tai tien puutteet.

Jos kuluminen on erittäin korkea, hiljaiset esteet voivat vaurioitua tai rikkoutua ja johtaa siihen tärinää ja iskuja moottorialueella, erityisesti moottoria liikuttavien kiihdytysten ja jarrutusten aikana.

Vaihteistossa

Vaihteisto, joka yleensä kiinnitetään moottoriin, käyttää myös hiljaiset esteet kohteeseen vaimentaa liikettä ja tärinää. Tässä tapauksessa niiden huononeminen tuottaa samanlaisen vaikutuksen kuin moottorilla, vaikka takavetoisilla ajoneuvoilla tämä näkyy yleensä paremmin voimansiirtotunnelissa tai etuistuinten ja vaihteiston alueella..

Suspensiossa

Tässä tapauksessa, hiljaiset esteet käytetään alatukivarsit, tukivarret ja ylemmät kupit (osa, johon shokki istuu). Kun nämä kumiosat ovat vaurioituneet, kuuluu ääniä ajettaessa kuoppia, kuoppia tai epätasaisia ​​tienpintoja.

1628215520 626 Mika on hiljainen lohko ja missa sita kaytetaan autoissa

Tämä tapahtuu moottorialueella, jos se on etujousitus, ja tavaratilassa tai takaistuimilla, jos ongelma johtuu takajousituksesta. Lisäksi voimme huomata a epätarkka osoitevarsinkin kun kääntyy vaurioituneelle puolelle. Jos ongelma on kupeissa, huomaamme onttoa ääntä pyörän kuopan yläosassa, mikä on helposti havaittavissa ohjaamon sisältä.

Vakaajapalkissa

Tämäntyyppinen äänenvaimennin aiheuttaa samanlaista kohinaa kuin a vanha patja joka kilisee ja johtaa ajoneuvon epävakauteen, koska jousituksen jäykkyys vaikuttaa suuresti.

Kuinka paljon hiljaisten lohkojen vaihtaminen maksaa?

Operaation kustannukset ja monimutkaisuus riippuvat siitä, mitä meidän on muutettava. Se riippuu aina automallista, mutta meillä on moottori tai vaihteisto Se voi maksaa meille noin 80 tai 100 euroa, koska se ei vie liian kauan.

Jos katsot jousitus ja niin kauan kuin ongelma on rikkoutuminen eikä se, että kumi on kuiva (jolloin voimme voidella ne pidentääkseen niiden käyttöikää), toiminta on kalliimpaa, koska se vaatii enemmän työtunteja ja ehkä käyttöä hydraulinen (jos ongelma liittyy käsivarsiin tai käsivarsiin).

Lisäksi on suositeltavaa muuttaa kaikki hiljaiset esteet keskeyttäminen samanaikaisesti, jolloin vältetään toimenpiteen uusiminen pian sen jälkeen.

Lopuksi muutos tukipalkki Se voi olla todella monimutkainen, joten sen hinta vaihtelee suuresti mallista ja sen vaatimasta ajasta riippuen.

Siksi kaikkein suositeltavinta on pidentää sen kestävyys mahdollisimman suureksi, minkä me saavutamme välttää aggressiivista ajamista joka lisää elementtien tärinää ja äkillisiä liikkeitä. Lisäksi pölyiset tai huonot tiet nopeuttavat kumin huononemista hiljaiset esteetetenkin keskeytysten tapauksessa.

Oliko tästä viestistä apua?