Saltar al contenido

Mikä on NEDC-sykli ja miksi se on korvattu WLTP:llä?

22 de diciembre de 2021

The NEDC-sykli Mitä se tarkoittaa Uusi eurooppalainen ajosykli, on päästöjen ja kulutuksen homologoinnin sykli, joka oli voimassa vuosina 1997–2018. Samana vuonna WLTP-sääntely. On huomattava, että nämä hyväksynnät on kehitetty laboratorioissa; nimenomaan telapankissa ja tietyissä olosuhteissa.

NEDC-syklin mukainen hyväksyntä jaettiin kahteen osaan; a ulkopuolinen ja neljä ECE-15 ajosyklit. ECE-15-ajosyklit toistettiin neljä kertaa ja simuloivat ruuhka-ajoa kaupungissa liikenneruuhkilla ja kylmällä moottorilla. Se kulki lähes kilometrin ja kiersi keskinopeudella noin 18,35 km/h. Tutkitut ajoneuvot saavuttivat suurimman nopeuden 50 km/h. Ulkomaanajokoe puolestaan ​​simuloi kaupunkien välistä ajoa. He kulkivat noin seitsemän kilometriä keskinopeudella 62,59 km/h. Suurin nopeus saavutettu 120 km/h.

Ajoneuvot ajoivat testien aikana yhteensä enintään yksitoista kilometriä keskinopeudella 33,35 km/h. Lisäksi nämä testit oli suoritettava hyvin määritellyissä olosuhteissa. Laboratoriolämpötilan piti olla välillä 20 ja 25 astetta, apujärjestelmät, kuten ilmastointi, tulisi kytkeä pois päältä ja jos auto oli manuaalinen, käytettiin kiinteää vaihdetta ja jos se oli automaattinen vaihteisto itse valitsi hetken, jolloin se teki muutoksen. Myös polttoainesäiliön tilavuuden piti olla 90 %.

Miksi NEDC-sykli on korvattu WLTP-syklillä?

Vuosien mittaan on osoitettu, että NEDC-sykli se ei tarjonnut 100 % luotettavia tietoja ja että jotkut ajoneuvot hyväksyivät tiedot, joilla ei ollut mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Syyskuun 2018 aikana WLTP-hyväksyntäjakso.

The NEDC:tä ei enää pidetä luotettavana koska olosuhteet eivät olleet samat kaikille ajoneuvoille. Esimerkiksi auto ei tallenna sateisena ja tuulisena päivänä samoja tietoja kuin aurinkoinen auto. Liikenne- ja sääolosuhteet vaihtelevat, joten myös tulokset vaihtelivat.

Jotkut autonvalmistajat jopa tutustuivat hyvin yksityiskohtaisesti ajoneuvoille tehdyt testit, jolloin tarkastelun jälkeen autot rekisteröivät pienemmät päästöt ja kulutuksen kuin ne tuottivat todellisissa olosuhteissa. Havaittuaan nämä petokset Euroopan viranomaiset päättivät ottaa käyttöön uuden hyväksymiskierroksen, joka noudattaisi todelliset olosuhteet ajoneuvot altistetaan päivittäin.

Oliko tästä viestistä apua?