Saltar al contenido

Mikä on sedan tai sedan?

5 de agosto de 2021
Mika on sedan tai sedan

Tarkastamme edelleen erilaisia ​​ajoneuvotyyppejä joita voimme löytää markkinoilta sen eri ominaisuuksien perusteella, ja tällä kertaa keskitymme korityyppiin, joka liittyy yleensä näkyvämpiin malleihin.

Nyt on yleisesti hyväksytty, että sekä «sedan» että «sedan» ne ovat synonyymejä, vaikka on niitä, jotka katsovat, että molemmilla määritelmillä on hieno ero.

Yleensä nämä kaksi termiä viittaavat a kolmiosainen ajoneuvoToisin sanoen moottoritila, matkustamo ja tavaratila erottuvat selvästi toisistaan. Ovien lukumäärä on vaihteleva, jotkut väittävät, että sedanien tapauksessa tavaratilaan voi kuulua takalasi, joten sitä pidettäisiin viidessä ovella eikä kahdessa tai neljässä porrasperässä.

Lisäksi sedanilla tai sedanilla on useita erityispiirteitä:

  • B-pilari etu- ja takaikkunoiden välissä.
  • Kaksi istuinriviä.
  • Katto putoaa vähemmän jyrkästi kuin coupe.

Termiä «sedaani» käytettiin määrittämään auton kori ensimmäistä kertaa vuonna 1912 ja se tulee ohjaamot, joita siirretään käsikäyttöisillä kantolaitteilla joita käytettiin 1600 -luvulla. Mitä tulee termiin «sedan», sitä käytettiin jo esimerkiksi Ranskassa, Italiassa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa suljettujen ja hevosvaunujen määrittelemiseksi.

Sedanin tai sedanin edut

Kolmen tilavuuden ansiosta porrasperä on helpompi suunnitella rakenteellisesti sallimalla runko on jäykempi, vaikka nykyään on tavallista, että takaistuimen selkänojat ovat taitettavia, jolloin tavaratila voi olla yhteydessä matkustamoon.

1628170417 961 Mika on sedan tai sedan

Lisäksi muodot mahdollistavat usein sen, että tavaratilan tilavuus on huomattava ja suurempi kuin sen «hatchback» -päällirakenteen noin 15% yleisenä sääntönä. Vastineeksi sedaanilla on vähemmän pääsyä siihen.

Sosiaalisesti sedaniin tai sedaniin liittyy yleensä korkeampi laatu ja hinta verrattuna kompaktiin tai «viistoperään», vaikka markkinoiden todellisuus kertoo toisin.

Oliko tästä viestistä apua?