Saltar al contenido

Mikä on Škodan Simply Clever?

6 de agosto de 2021
Mika on Skodan Simply Clever

Autojen valmistajat he luovat suunnittelukieliä, jotka inspiroivat tulevaisuuden malleja saman prisman tai filosofian alla. Tšekkiläinen Škoda-brändi suositteli Simply Clever -konseptia 1990-luvun puolivälissä, mutta sen alkuperä ja perustelut ovat paljon aikaisempia.

Automerkit ovat vuosikymmenien ajan perustaneet tuotteilleen suunnitteluohjelman, jossa yhdistyvät globaali ideal Innoitettu tietyistä näkökohdista, kuten tuotemerkin alkuperästä tai globaalista ympäristöstä, jossa se toimii.

Tämä koskee Škodaa, joka esitteli Octavian vuonna 1996 sen jälkeen, kun tätä mallia ei ollut markkinoilla 25 vuotta, ja se käytti tätä varten tšekkiläisen yrityksen tunnusmerkkiä vuosikymmenien ajan: «Yksinkertaisesti nerokas».

Tämän mallin myötä alkoi paluu brändin alkuperään, joka aina pyrki tarjoamaan asiakkailleen käytännölliset ajoneuvot joka sisälsi vakiona innovatiivisia ratkaisuja sekä mukavuutta ja ergonomiaa.

alkuperää

Nykyään Škoda on Volkswagen -konserniin kuuluva autonvalmistaja vuodesta 1991. Mutta brändin alkuperällä ei ole juurikaan tekemistä sen nykyisen toiminnan kanssa, sillä 1800 -luvun lopulla se aloitti polkupyöränvalmistajana nimellä Laurin & Klement. Kirjakauppias Václav Klement avasi pyöräkaupan Václav Laurinin kanssa yrittäessään saada osia saksalaista alkuperää epäonnistuneesti. Niinpä vuonna 1985 syntyi yritys, joka alkoi pian rakentaa omia polkupyöriä ja moottoripyöriä Mladá Boleslavissa.

Kymmenen vuotta myöhemmin ja jo kymmenien työntekijöiden kanssa palkkalistalla Laurin & Klement astuivat autojen maailmaan Voiturette A., joka oli menestys ja mahdollisti yrityksen kansainvälisen laajentumisen tulla Itävalta-Unkarin valtakunnan suurimmaksi autovalmistajaksi, ja siitä tuli yksi suurimmista asetehtaista ensimmäisen maailmansodan saapuessa.

1628219716 165 Mika on Skodan Simply Clever

Vuonna 1925, sodan jälkeen ja 20 vuotta ensimmäisen auton valmistuksen jälkeen, kuorma -autojen, maatalouskoneiden, linja -autojen tai lentokoneiden moottoreiden lisäksi tulipalo johti tarpeeseen etsiä kumppani, joka tuli nimellä Škoda Pilsen Co.. Ensimmäiset Škoda -mallit, 100, 110 ja 120, jatkavat käytännöllisyyden käsitettä uhraamatta Laurin & Klementin vuosia aiemmin vahvistamaa ylellisyyttä: ”Simply Cleverin” alkuperä.

Mikä on «yksinkertaisesti fiksu»

Tämä suunnittelukonsepti alkoi Laurin & Klementistä, ja sen perii Škoda. Se on käsitteellinen mukautus lauseesta «Yksinkertaisesti älykäs» eli tarjota järkeviä ja käytännöllisiä ratkaisuja pieniin ongelmiin, joita auton matkustajat kohtaavat päivittäin.

Simply Clever -konsepti sisälsi alkuvaiheessaan ratkaisuja, kuten taitettavat keskimmäiset istuimet, kallistuva tuulilasi, auton sivusiipissä olevat varapyörät tai takana oleva puoli tonnin tilavuuslaatikko, joka voidaan irrottaa, jotta ohjaamo sopii neljälle matkustajalle.

1628219716 847 Mika on Skodan Simply Clever

Samaan aikaan kuorma -autoissa oli sivulaatikot, joihin voitiin laittaa lapio ja sora, jotta ne selviytyisivät vaikeista osista talvella. Myös poliisiajoneuvoilla tai muilla julkisilla palveluilla voi olla tuhkapuiset luistimet vahattu etupyöriä varten, jolloin he voivat hävittää sukset tai hevoskelkat vuoristoalueilla.

Nykyään «Simply Clever» yhdistää ratkaisuja, kuten älykkäät elektroniset järjestelmät, kiinteät tavaratilat tai elementit, joiden tarkoituksena on yksinkertaistaa auton käyttöä.

Virtuaalinen avustuspoljin, kun kätemme ovat täynnä, aina päällä oleva 230 V: n pistorasia tai herkkä kuormasuoja eri boot-tasoilla, Sateenvarjo reikä etuovissa, tavaratilaan magnetoitu kannettava taskulamppu tai polttoainesäiliön korkkiin tallennettu jääkaavin. Lyhyesti sanottuna pienet ratkaisut, jotka antavat Škodalle käytännöllisen ja ergonomisen luonteen, joka ei ole yhteensopimaton laadun ja suorituskyvyn kanssa.

Evoluutio

Simply Clever -konsepti on ollut Škodan mukana sen perustamisesta lähtien, mutta vuonna 2018 tšekkiläinen brändi halusi mennä askeleen pidemmälle ja viedä tämän filosofian askeleen pidemmälle. Yksinkertaisesti yllättävää.

Tämä uusi suunnittelukieli pyrki säilyttämään «Simply Cleverin» vahvuudet ja kehittämään sitä jättämään konservatiivisuuden taakse ja antamaan sille uusia ominaisuuksia: paremman havaitun laadun, houkuttelevampi ja tyylikäs muotoilu tai urheilullisuuden ja suorituskyvyn lisääntyminen.

Ensimmäinen esimerkki tästä oli Škoda Scala, ja siitä lähtien muut mallit ovat noudattaneet tätä kehittynyttä Simply Clever -filosofiaa. vuosisadan historiaa. Yhtä käytännöllinen muotoilu, jolla on erinomainen vastine rahalle, mutta dynaamisempi ja tunteellisempi, houkuttelevampi.

Oliko tästä viestistä apua?