Saltar al contenido

Mikä on ylikinflaatio?

6 de agosto de 2021
Mika on ylikinflaatio

Renkaan suunnittelulla on merkitys, sen geometrian muuttaminen heikentää turvallisuutta

Kuten sanonta kuuluu; ylilyönnit ovat pahoja. On yhtä huono mennä alhaisella rengaspaineella kuin liiallisella ilmakuormalla. Tämä viimeinen tapaus tunnetaan liiallisena inflaationa., ja kuten vastakkaisessa ääripäässä, se on vaarallista eri syistä.

Mitä tapahtuu?

Vaikka renkaassa on monia osia ja osia, tärkein on kulutuspinta. Nuo muutama senttimetri kosketusta asfalttiin ovat ainoat, jotka pitävät meidät yhtenäisinä sen kanssa. Siksi on niin tärkeää, että rengas istuu hyvin asfaltilla koko kulutuspinnan leveydellä.

Kun teemme sen virheen, että käytämme liian täytettyjä renkaita, optimaalinen kosketus katoaa. Ylimääräinen ilma aiheuttaa vain osan kulutuspinnasta kosketuksen asfaltin kanssa rengas ei toimi 100%: lla kapasiteetistaantavanomaisella riskillä.

1628236935 944 Mika on ylikinflaatio

Renkaan suunnittelu ja valmistus on erittäin monimutkaista

Yli-inflaatio-ongelmia

Kuten olemme jo sanoneet, yliinflaatio on yhtä paha kuin alinflaatio, josta olemme jo kertoneet teille. Kummassakin tapauksessa aiheuttaa tartunnan menetyksen, mutta yliarvostustapauksessa siihen liittyy myös muita ongelmia, joita tarkastelemme alla:

  • Mukavuuden menettäminen matkustamossa
  • Lisääntynyt vierintämelua
  • Nopeutettu ja epätasainen renkaiden kuluminen
  • Noudattamisen menetys
  • Lisää jarrutusmatkaa
  • Suurempi puhkeamisen ja / tai räjähdyksen mahdollisuus

Ylikinflaation korjaaminen ja suositukset

Ylitäyttö tapahtuu, kun pääsemme käsistä ilmapumpun kanssa. On parasta tarkistaa säännöllisesti rengaspaineet, säätämällä sitä aina valmistajan suositteleman mukaisesti auton huoltokirjassa. Ratkaisu tähän ongelmaan on yhtä yksinkertainen kuin ylimääräisen ilman poistaminen renkaasta painemittarin avulla.

1628236935 726 Mika on ylikinflaatio

Ylitäyttö kiihdyttää kulutuspintaa. Alle 1,6 mm ITV ei läpäise

Voimme havaita ongelman ajon aikana, jos havaitsemme auton liiallisen kovuuden reikissä. Koska rengas toimii myös iskuja vaimentavana elementtinä, korkean paineen kuljettaminen tekee autosta jäykemmän. Uudempiin ajoneuvoihin on tehtaalla asennettu painemittari, joka varoittaa meitä inflaatiosta.

Oliko tästä viestistä apua?