Dakar-rallissa on vielä useita vaiheita, ja yksi eniten melua aiheuttavista talleista on Audi Sportin joukkue. Kuten tiedät, Audi on tullut täysin sisään Dakar 2022 erittäin vallankumouksellisella autolla Audi RS Q e-tron. Miksi? Koska Se on sähköajoneuvo, mutta siitä huolimatta siinä on pakoputki ja joskus se ei kuulosta yksinkertaiselta sähköautolta. Katsotaanpa miksi.

Tämän RS Q e-tronin tekninen kuormitus ja kehitys on yksinkertaisesti mahtavaa. Se on täysin uusi prototyyppi, joka tekee debyyttinsä maailman kovimmassa kilpailussa ja brändin tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon tietoa myöhempää kokeilun lisäksi. osaa soveltaa tiettyjä tekniikoita katuautoissa.

Kyllä, siitä lähtien kun nelirenkainen merkki esitteli sen, he ovat kertoneet meille, että se on sähköauto. Mutta loogisesti ajatellen siinä on jotain «saaliista». On sanomattakin selvää, että se on täysin laillista kilpailun vaatimusten ja tietyn kategorian osalta.

Kolme Audi RS Q e-tronia, jotka kilpailevat Carlos Sainzin ja Lucas Cruzin, Stéphane Peterhanselin ja Edouard Boulangerin sekä Mattias Ekströmin ja Emil Bergkvistin kanssa, käyttävät 50 kWh akku, paino 370 kiloa. Mutta tietenkään tämän akun kapasiteetti ei riitä kahdelle sähkömoottorille koko vaiheen aikana.

Ja tässä tulee esiin pakoputken tarve sähköisessä Audissa.

Audi RS Q e-tron Dakar 2022

Koska 50 kWh kapasiteetti ei riitä, auto siinä on bensamoottori peritty DTM:ltä. Kun akku tyhjenee, lämpötehostin alkaa toimia sähköntuottajana ja lataa akku uudelleen.

Ole varovainen, sitä ei pidä sekoittaa tavanomaiseen hybridimekaanikkoon, koska bensiinimoottori se ei missään tapauksessa lähetä voimaa pyörille. Se toimii vain generaattorina lataamaan akkua. Siksi oikein olisi sanoa, että se on sähkökäyttöinen auto.

Pohjimmiltaan se on sähköauto, jossa on toimintasäde, joka on identtinen muutaman vuoden takaisen BMW i3 Rexin tai Opel Amperan kanssa. Se myös ottaa energiaa talteen jarruttaessa, kuten sähköistetyissä katuautoissa.

Loogisesti, että bensiinimoottorilla on myös pakojärjestelmä. Audi kommentoi meille kuukausia sitten esityksessään, että on erittäin tehokas mekaniikka ja että kun se on käynnissä, se pyörii välillä 4 500 – 6 000 kierrosta minuutissa, mikä on kierroslukualue, jolla se kuluttaa vähiten suhteessa sähköenergiaan, jonka se tuottaa ja välittää akkuun.

Saadaksesi lisätietoja Dakar Audista, sen jokaisella akselilla on sähkömoottori. Tämä tarkoittaa, että siinä on neliveto. Mekaanista keskusdifferentiaalia ei kuitenkaan tarvitse käyttää, koska elektroniikka on vastuussa energian toimittamisen hallinnasta kullekin akselille toimien «virtuaalinen keskitaso”Ja vaihteleva.

Lämpömoottorin polttoainesäiliön tilavuus on 295 litraa.

Audi Dakar 2022 sähkö