Saltar al contenido

Millaisia ​​ajoneuvoja on olemassa?

7 de agosto de 2021
Millaisia ​​ajoneuvoja on olemassa

Koska markkinoilla on laaja valikoima ajoneuvoja, liikenteen pääosasto (ITV) tekee luokituksen sen rakenteen ja hyödyllisyyden perusteella.

Ihmisten tai tavaroiden kuljetukseen tarkoitetut eläimet, joilla on eri määrä pyöriä, paino tai kapasiteetti … vaihtoehtoja on monia ja erilaisia, ja jokaisella niistä on oikeudellinen kohtelu tarpeidensa ja ominaisuuksiensa mukaan.

Kunkin ajoneuvotyypin luokituskoodi

Tekniset tiedot, jotka jokaisessa autossa pitäisi olla, sisältävät a POT: n nimeämä nelinumeroinen numero jolla on suurempi merkitys kuin miltä se näyttää. Tästä luokituskoodista riippuen tiedämme muun muassa ajoneuvojen teknisen tarkastuksen (ITV) tarkastelun määräajoista, ajoneuvoon tehtävistä muutoksista tai nopeusrajoituksesta, jonka voimme saavuttaa. Se vaikuttaa myös vakuutukseen tai maksettaviin veroihin.

Tämä koodi koostuu kahdesta osasta: kaksi ensimmäistä numeroa osoittavat ajoneuvon rakenne tai tyyppi ja kaksi seuraavaa käyttötarkoitus. Esimerkiksi yksityiskäyttöön tarkoitetulla, kaikkein perinteisimmällä matkailulla on koodi 1000: ”10” matkailuna ja ”00” käyttötarkoituksena ”määrittelemätön”.

1628321027 968 Millaisia ​​ajoneuvoja on olemassa

Ajoneuvot voidaan luokitella eri tavoin niiden ominaisuuksien ja käyttökelpoisuuden perusteella.

Ottaen huomioon kaksi ensimmäistä numeroa, on jopa 42 mahdollista koodia, jotka vaihtelevat mopoista kuorma -autoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin tai moottoripyöriin, mukaan lukien julkisen liikenteen ajoneuvot.

Siinä tapauksessa että kaksi viimeistä numeroa, mahdollisuudet ovat 71 ja sisältävät käyttötarkoituksia, kuten perhekuljetus, vammaiset, koulu, autokoulut, ambulanssi, hautauspalvelut, kirjastot, asfaltin kastelu, maalausnauhat tai lumiaurat.

Tämän nelinumeroisen koodin avulla DGT luokittelee ajoneuvot, jotka muodostavat ajoneuvokannan, joten jos ajoneuvo vaihtaa milloin tahansa hyötysuhdetta, on käsiteltävä uusi tekninen taulukko.

Vaihda luokituskoodi

Joskus voi olla tarpeen muuttaa ajoneuvotyypin nimeämistä, koska taksista voi tulla yksityinen tai seka -ajoneuvosta matkailu, mikä vaikuttaisi nopeusrajoitusten lisäksi myös ITV -ajan päättymispäivään esimerkiksi arvosteluja. Muutos on tehtävä ITV -asemilla ja sen monimutkaisuus riippuu ajoneuvon ominaisuuksista tai siitä, onko siihen tehty rakenteellisia muutoksia.

Ajoneuvon luokittelu tyypin mukaan

Oliko tästä viestistä apua?