Saltar al contenido

Missä Espanjan tutkat ovat?

27 de junio de 2022

Missä Espanjan tutkat ovat? Tämän kysymyksen monet kuljettajat kysyvät itseltään, mutta siihen on erilainen vastaus kiinteät nopeuskamerat edessä mobiili nopeusvalvontakamerat. Ensimmäisen sijainti on julkinen, jälkimmäisen ei.

Kiinteitä nopeusvalvontakameroita on sijoitettu strategisiin kohtiin Espanjan teillä vähentämään niiden onnettomuuksia. On totta, että jotkut kuljettajat sanovat, että heillä on veronkeräyshalu, mutta nämä kinemometrit (toinen tapa kutsua tutkaa) ovat täysin ilmaisia.

Espanjassa on tällä hetkellä noin 600 kiinteitä nopeusvalvontakameroita. Sijaintisi on julkinen. Voit tarkistaa heidän sijaintinsa DGT:n kautta tai erikoistuneilta ja vahvistetuilta kartoilta, kuten alla. tarjoaa RACE:n.

On muistettava, että tutkatyyppejä on kahdenlaisia: pisteen tai osan. Yleisimmät ovat ensimmäiset. Sekunnit löytyvät yleensä vaarallisista osista, joissa joudut ylläpitämään tasaista nopeutta osuuden alusta loppuun.

Tämä koskee esimerkiksi tiemaksua, joka on olemassa pääsystä Madridjoka sijaitsee Guadarramassa ja joka sijaitsee AP-6:lla.

Missä ovat kiinteät ja liikkuvat tutkat Espanjassa?

DGT julkaisee myös listan kiinteistä nopeuskameroista ja on myös mahdollista tietää, millä teillä liikkuvia nopeuskameroita esiintyy enemmän. Joskus näet tiellä kyltin, joka osoittaa, että sillä osuudella – ne ovat yleensä onnettomuuskeskittymiä – saattaa olla tutkat.

Et voi paikantaa niitä kartalta tai Internetin kautta. Saattaa myös olla, että ilmoitetulla osuudella ei ole nopeuskameroita ajon aikana. Liikenne kuitenkin varoittaa mahdollisuudesta. Kiinteät tutkat ovat erittäin tehokkaitakoska merkittynä kuljettajaa varoitetaan aina.

Tästä linkistä näet DGT:n tarjoamien kiinteiden nopeuskameroiden sijainnin. Jotta voit käyttää sitä, sinun on poistettava loput tiedot ja jätettävä vain «tutka». Zoomaa sitten reittiä, jota aiot seurata, ja kun tulet tarpeeksi lähelle, alat nähdä nopeusvalvontakamerat.

Nämä tiedot tulevat DGT:ltä, mutta sinun tulee tietää, että sekä Kataloniassa että Baskimaassa, koska liikennevaltuudet on siirretty, heillä on omat tietonsa.

Oliko tästä viestistä apua?