Saltar al contenido

Mistä SEAT-merkki on kotoisin?

18 de noviembre de 2021
Mista SEAT merkki on kotoisin

SEAT-automerkki oli vastuussa espanjalaisen yhteiskunnan motorisoinnista 1900-luvun jälkipuoliskolla. Mutta mistä SEAT on? Tässä kysymyksessä ei ole temppua, eikä vastauskaan ole niin selvä niiden kriteerien mukaan, jotka otamme huomioon. SEAT on brändi, jolla on pääkonttorija tärkeä osa sen tuotantoa, Espanjassa. Kuitenkin vuodesta 1986, tämä opettaa kuuluu saksalaiseen Volkswagen-konserniin. Tämä seikka saa meidät pohtimaan ja pohtimaan SEAT-brändin kansallista luonnetta nykyisen kaltaisessa globaalissa taloudellisessa tilanteessa.

SEAT on espanjalainen merkki

SEATin näkemys espanjalaisena tuotemerkkinä on edelleen enemmistönä, etenkin maassamme. SEAT mallit, sekä uusia että käytettyjä ja käytettyjä, ne ovat edelleen kansallisten kuljettajien suosimien joukossa. Tämän osoittavat viimeisimmät myyntitiedot, joissa SEAT Arona, merkin kaupunkimaasturi, näkyy ensimmäinen sija. Mutta se ei ole ainoa SEAT-auto, joka on joukossa suosikit: SEAT Ibiza -hyötyajoneuvo ja kompakti SEAT León ovat myös niitä, jotka ovat toimittaneet eniten yksiköitä.

JA näin on ollut vuosikymmeniä. Muut historialliset mallit, kuten SEAT 600, SEAT 850 tai SEAT 127, onnistuivat jättämään syvän jäljen maamme kuljettajiin. Niissä, jotka oppivat ajamaan useita sukupolvia, samat, jotka kasvoivat kilometrimatkoilla Espanjan maantieteen läpi. Tämä on synnyttänyt a ilmeistä emotionaalinen side jota alettiin rakentaa Espanjan matkailuautojen yhdistyksen perustamisesta lähtien, eli SEAT.

SEAT on maailmanlaajuinen brändi

SEATista puhuminen globaalina brändinä vastaa näkökulmaa, jota käytetään puhuttaessa suurimmasta osasta suuria brändejä. Se on monikansallinen, joten voimme kutsua sitä a Espanjassa toimiva yritys, joka toimii maailmanlaajuisesti. Sillä on tehtaita ja myyntipisteverkosto ympäri maailmaa, joten sen rajoittaminen paikalliseen luonteeseen yksinkertaistaisi liikaa valmistajan monimutkaista yritysrakennetta.

SEAT on saksalainen merkki

SEAT, saksalainen merkki? Lausunto saattaa kuitenkin ennen kaikkea olla järkyttävä, mutta vuodesta 1986 lähtien merkin enemmistöomistaja on saksalaispääomainen ja Wolfsburgissa toimiva Volkswagen-konserni, joten Pelkästään verotuksellisesti SEAT on saksalaiselle monialayritykselle kuuluva brändi.

Missä SEAT valmistaa mallejaan?

Pääjohtopäätös keskustelussa siitä, onko SEAT espanjalainen merkki vai ei, on, lopussa, vaurauden panoksena, jonka se tuottaa paikallisessa kudoksessa. Tästä samasta syystä kaupungeissa, joissa on ajoneuvotehtaita, on tapana pitää näitä tuotantokeskuksia ja niiden merkkejä omina. Siten Vigo näkee Citroënin enemmän kuin ranskalaisena merkkinä Balaídosin tehtaalle. Sama tapahtuu Volkswagenin ja Navarran kanssa, joihin asennetaan saksalaisen konsernin tehdas; tai Opelin ja Figueruelasin kanssa, Zaragozan kunta, joka on valmistanut Saksan lippulaivamalleja vuosikymmeniä ja nyt muilta Stellantis-valmistajilta.

SEATin tapauksessa, tärkein tehdas Tuotemerkistä sijaitsee kohteessa Martorell, kaupunki, joka sijaitsee vain 34 kilometrin päässä Barcelonasta. Tämä tehdas on yksi Volkswagen-konsernin tuottavimmista ja he tulevat ulos siitä, suunnilleen, 2100 autoa päivässä.

Mitä autoja SEAT Martorell valmistaa?

Tällä hetkellä SEAT valmistaa Martorellin tehtaallaan seuraavia Mallit:

  • SEAT Arona
  • SEAT Ibiza
  • SEAT Leon
  • Cupra Formentor
  • Audi A1

Kuten näette, SEAT-malleja ei ole koottu vain Espanjan tehtaalla, vaan myös toiselta Volkswagen-konsernin merkiltä, ​​kuten Audilta, mikä vahvistaa merkin maailmanlaajuista luonnetta. Lisäksi tässä tuotantokeskuksessa valmistetaan Cupra Formentoria, toisen merkin autoa, josta voisi käydä SEATin kaltaista keskustelua. Cupra on itse SEATin urheilubrändi ja sillä on myös pääkonttori Martorellissa.

Seat arona espanjalainen merkkiValmistetaanko SEAT-malleja Espanjan ulkopuolella?

Kyllä, SEAT-autoja valmistetaan Espanjan ulkopuolella ja määrä on kasvanut viime vuosina. Sähköistymisen tiellä jotkut tuotantokeskukset ovat erikoistuneet tietyntyyppisiin autoihin, joten tuotantojärjestelmät tai alustat, joille ajoneuvot on rakennettu, ovat mallien palkitsemisessa tärkeämpiä.

Nämä ovat SEAT-autot, jotka valmistetaan Martorellin ulkopuolella.

  • SEAT Mii Electric: kaupunki, nyt muutettu sähköautoksi, tapahtuu Bratislavassa (Slovakia) muiden Volkswagen-konsernin «gemlos»-mallien kanssa, kuten Skoda Citgo tai Volkswagen e-up!
  • SEAT Ateca: Kompakti SUV merkin koottu päällä kasvi Kvasiny (Tšekki), jossa valmistetaan myös esimerkiksi Skoda Karoqia.
  • SEAT Tarraco: merkin suuri SUV sitä tuotetaan WolfsburgissaVolkswagen-brändin keskus, jossa valmistetaan muiden mallien ohella myös Volkswagen Tiguan Allspacea.
  • SEAT Alhambra: tila-auto se tekee Portugalin tehtaalla PalmelassaVolkswagenin vastaavan Sharanin kanssa.

Siksi, voimme päätellä, että SEAThuolimatta siitä, että se on osa monikansallista yritystä, jonka kotipaikka on Saksassa, Se on espanjalainen tuotemerkki, koska se on yleinen käsitys kuluttajalla, jotka päätöksillään päättävät ostoprosesseista.

Oliko tästä viestistä apua?