Saltar al contenido

Mitä auton valot tarkoittavat?

7 de marzo de 2023

Sinun autosi kertoo paljon enemmän kuin uskot todistajien kautta. Autosi kojetaulussa saat paljon hyödyllistä tietoa, joka sinun tulee ottaa huomioon, jotta vältyt häiriöiltä tai otat selvää niistä.

Kaikki auton kojelaudat eivät ole samanlaisia, mutta monet kuvakkeista, jotka näet valaistuna, ovat universaaleja. Tänään, Clicarsissa, Aiomme kertoa teille, mitä jokainen auton todistaja tarkoittaa. Mitä he tarkoittavat?

Mitä värit vikailmaisimissa tarkoittavat?

Näkemiesi auton todistajien määrä riippuu paljon autosi iästä, mutta yhteisiä elementtejä on monia.

Auton varoitusvalot voivat syttyä heti käynnistettäessä tai ajon aikana. Yleensä, varoituksen vakavuus on luokiteltu kolmeen tasoon:

  • punaisen auton todistaja: erittäin vakava ongelma
  • keltainen tai oranssi ohjaus: Tärkeä ongelma
  • Vihreä, valkoinen tai sininen ilmaisin: informatiivinen luonne

Mitä tehdä ennen kuin epäonnistumiset todistavat?

Jos näemme jonkun auton todistajan päällä, meidän on toimittava. Jos varoitusvalo, joka hyppää punaisena, on parasta pysäyttää auto, jottei joudu kärsimään suurelta onnettomuudelta.

jos näemme a oranssi todistajaon keskivaikea ongelma. Voimme jatkaa kiertoa, vaikka meidän on tehtävä se varoen.

Jos autossamme syttynyt todistaja on vihreä, valkoinen tai sininen, meidän on otettava se huomioon ohjeena. Ei ole välttämätöntä pysähtyä.

Kun tiedämme kunkin todistajan värikoodit, kuvailemme niitä yksitellen, jotta tiedät aina, mistä puhumme.

Auton todistajien merkityksen lisäksi kerromme, mitä tehdä kussakin tapauksessa.

Auton valo tarkoittaa: jarrut

Auton todistaja, joka osoittaa ongelmia jarruissa, voi johtua alhainen jarrunesteen taso tai tehon menetys hydraulijärjestelmässä.

Se on tärkeä vika, joten meidän on mentävä korjaamolle mahdollisimman pian tai pyydettävä nosturia.

Auton todistaja merkitys: kaasut

Auton todistaja, joka aktivoituu, kun kaasunohjausjärjestelmässä on ongelmia, on myös tärkeä. Se osoittaa, että on tapahtunut vika, ja vilkkuu, kun kiihdytämme. Jos se pysyy kunnossa, ongelma on vakava.

Auton merkkivalo tarkoittaa: hiukkassuodatin

Kun hiukkassuodattimen vian varoitusvalo syttyy, auto voi päästää monia saastuttavia kaasuja. Parasta tässä tapauksessa on mennä korjaamoon tai tarkistaa järjestelmän tila. Pystymme kiertämään, mutta jos jätämme sen huomiotta, meillä on lopulta suurempi ongelma.

Auton todistaja merkitys: öljy

Öljyyn liittyvä auton todistaja on yksi tärkeimmistä. Kun se syttyy, se tarkoittaa, että järjestelmässä on vähän öljyä, mikä voi aiheuttaa vakavia vaurioita moottorille.

Jos öljyn varoitusvalo syttyy, meidän on pysäytettävä mahdollisimman pian ja ilmoitettava hinausautolle.

Auton todistaja merkitys: renkaat

Sanomme sen monta kertaa Clicarsissa. Renkaiden kunnon tarkistaminen on tärkeää. Se on ainoa elementti, joka on koko ajan kosketuksissa maahan.

Auton todistaja voi hypätä puhjenneen tai paineen laskun takia, varsinkin jos emme ole tarkastaneet niitä pitkään aikaan. Jos näin tapahtuu, pysähdy huoltoasemalle ja tarkista, onko kyseessä puhkeaminen vai anturivika.

Auton merkkivalo tarkoittaa: ABS

Auton varoitusvalon merkitys ABS-ongelmien varalta on tärkeä. Se aiheuttaa tehon menetystä auton jarrutuksessa. Meidän tulee mennä korjaamoon mahdollisimman pian ja ajaa varovasti.

Auton valo tarkoittaa: airbag

Turvatyynyn punainen varoitusvalo viittaa turvajärjestelmän ongelmaan. Kun tämä todistaja hyppää, se liittyy yleensä anturiin. Se on mahdollista kiertää, mutta erittäin varovaisesti. Meidän on ratkaistava ongelma, koska onnettomuuden sattuessa olemme vakavassa vaarassa.

Auton todistaja merkitys: ESP

ESP-varoitusvalo, ajonvakautus, Se liittyy yleensä jarrujärjestelmän ongelmaan. Jos ESP ei toimi, voit luistaa käännöksessä. On tärkeää mennä nopeasti korjaamoon tarkistamaan jarrujärjestelmä.

Auton valo tarkoittaa: jäähdytysneste

Jos jäähdytysnesteen nestemäisen auton varoitusvalo syttyy, meillä on myös suuri ongelma. Meidän pitäisi soittaa hinausautolle ja viedä se korjaamoon. Jos moottori ylikuumenee, se voi aiheuttaa erittäin vakavia vaurioita moottorille.

Auton valo tarkoittaa: laturi

Auton varoitusvalo laturin vikaantumisen yhteydessä tarkoittaa, että autossa on sähkövika. Akku on vähissä, eikä se voi toimia normaalisti.

Jos kärsimme tästä ongelmasta, voimme juuttua tien keskelle. On parasta mennä korjaamoon sammuttamatta moottoria.

Auton valo tarkoittaa: tuulilasinpesuneste

Se on yksi vähiten autossa sytytettävistä varoitusvaloista, mutta se on yhtä tärkeä, sillä tuulilasinpesuneste parantaa ikkunoiden näkyvyyttä.

Miksi näitä auton todistajia käytetään?

Vikaindikaattorit a käytetty ja käytetty auto ne syttyvät kuvaamaan auton kuntoa. Kuljettaja on viime kädessä vastuussa siitä, mitä voi tapahtua. Joten jos näet sellaisen vähän valoaota selvää tai kysy.

Oliko tästä viestistä apua?