Saltar al contenido

Miten auto on suunniteltu? Mitä sinun tulee opiskella suunnitellaksesi autoja?

2 de junio de 2022
que estudiar para disenar coches scaled

The auton suunnittelu Se on perustavanlaatuista, paljon enemmän kuin tietty esteettinen linja tai joidenkin parametrien kokoaminen. Muotoilu merkitsee auton merkitystä, tapa, jolla kuljettaja on vuorovaikutuksessa ajoneuvonsa kanssa ja määrittää sen ominaisuudet. On rohkeita automalleja, toisia konservatiivisempia, mutta niillä kaikilla on perustelunsa.

Tässä postauksessa kerromme, mitä näkökohtia auton suunnittelussa tutkitaan ja mitä sinun on opittava suunnittelemaan autoja.

Auton suunnittelun vaiheet

Auton suunnittelu tehdään suorittamalla useita vaiheita. Uusimman julkaisun yhteydessä Istuin Atecaespanjalainen tuotemerkki Seat selitti askel askeleelta kuinka auto suunnitellaan.

 1. Tiedotustilaisuus: Tässä ensimmäisessä vaiheessa laaditaan päälinjat, jotka auton on täytettävä. Se on etenemissuunnitelma, joka määrittää sen DNA:n.
 2. Kaaviot: Tässä auton suunnittelun toisessa vaiheessa suunnittelijat piirtävät auton. Se on tarkoitus, valokuva autosta. Luonnoksia tehdään yli 1000.
 3. 3D malli: edellinen vaihe kehitetään paperilla ja lyijykynällä, kun taas kolmas vaihe vaatii jo tietokoneen. Kun luonnokset on tehty, tulevalle autolle annetaan volyymi ohjelmilla, kuten AutoCADilla.
 4. Savimalli: äänenvoimakkuudesta tulee todellinen tässä vaiheessa. Savimalleja käytetään usein. Siellä on artesaanimalli, jossa muotti kiillottaa auton käsin.
 5. Jäädytetty malli: tämä suunnitteluvaihe on jo yrityksen hyväksymä lopullinen vaihe. Sillä on täysin todellinen ulkonäkö. Savea käytetään yleensä jopa 5 000 kiloa.
 6. Värin luominen: vielä yksi askel, jossa uuden mallin sisäiset ja ulkoiset värit tulevat esiin. Tämä prosessi suoritetaan kaksi vuotta eteenpäin, mikä osoittaa, kuinka paljon aikaa automallien kehittämiseen kuluu. Saatavilla on jopa sata eri väriä, mutta yleensä vain 12 sävyä muodostaa auton ulkopaletin.
 7. Istuimet: peruskohta auton suunnittelussa, koska se vaikuttaa ajoasentoon, jossa kuljettaja viettää tuntikausia matkustaen. Kaikenlaisia ​​materiaaleja testataan, kunnes paras yhdistelmä löytyy.
 8. Sisustussuunnittelu: se on myös vaihe, jossa kuljettaja on keskellä. Sisustussuunnittelua ohjaa sen toimivuus ja se määrittelee esimerkiksi missä säilytämme tai tuemme kännykkää, laseja tai juomapulloa.

Kuten näette, auton suunnittelu vaihtelee auton aerodynamiikan tutkimuksesta sen sisustukseen.

Mitä sinun tulee opiskella autosuunnittelijaksi?

Autosuunnittelija on tietysti ammatti. Lisäksi yksi autoalan arvostetuimmista. Autosuunnittelijaksi voit valita eri tapoja.

Loogisin polku on opiskella a Suunnittelu on erikoistunut teolliseen suunnitteluun ja tuotekehitykseen. On olemassa useita espanjalaisia ​​yliopistoja, jotka tarjoavat sitä, ja tietysti myös ulkomaisia ​​yliopistoja. Yleensä ne ovat korkeakouluja, jotka ovat jo erikoistuneet näihin opetussuunnitelmiin.

Päästyäkseen näihin keskuksiin opiskelijat tarjoavat yleensä näytteen luomuksistaan ​​tai pyrkimyksistään. Riittää, kun liität hakemukseen kuviot esimerkiksi A3-muodossa.

Mitä ominaisuuksia autosuunnitteluopiskelijalla on?

Sen olemista arvostetaan suuresti hallitset sujuvasti numeroiden kanssa työskentelyn ja sinulla on hyvä avaruudellinen näkemyssekä käsitellä helposti kaikenlaisia ​​suunnitteluohjelmia.

kuuluisia autosuunnittelijoita

Kautta historian on ollut hyvin kuuluisia keräilyautosuunnittelijoita, jotka ovat luoneet myyttisiä malleja, jotka kiertävät teillämme.

Jotkut tunnetuimmista ovat:

 • Sergio Pininfarina: Tämä italialainen vastaa autoista, kuten Alfa Romeo Giulietta Spider, Peugeot 404 tai Lancia Aurelia, sekä ikonisista Ferrarista.
 • Giorgetto Giugiaro: toinen alppisuunnittelija, joka perusti oman studion. Se loi linjat joillekin myydyimmille autoille, kuten Audi 80 (1978), Fiat Panda (1980), Seat Ibiza (1984), Seat León (1999) tai Volkswagen Golf (1974).
 • Walter deSilva: suunnittelija, italialainen kuten aiemmat, ja yksi vaikutusvaltaisimmista edelleen toimivista. Hän aloitti uransa Alfa Romeolla 1980-luvun lopulla. Myöhemmin hänet palkattiin Seatiin, jossa hän suunnitteli malleja, kuten Ibiza, Altea tai Leónin toinen sukupolvi, jotka ovat olleet todellisia myynnin menestyksiä.
 • Nuccio Bertone: pidetään yhtenä suurimmista autosuunnittelijoista. Hän teki yhteistyötä Ferrucio Lamborghinin kanssa Miuran syntymässä. Hän kosketti kaikkia keppejä autoista, jotka eivät ole useimpien ulottumattomissa, kuten Lancia Stratos, kaupallisempiin autoihin, kuten Citroën BX ja XM.
 • Ian Callum: yksi tämän hetken tunnetuimmista suunnittelijoista. Tämä Scotsman on vastuussa autoista, kuten Ford RS200 tai Escort Cosworth. Myöhemmin hän vastasi useimmista Jaguareista: XK:sta, XF:stä, XJ:stä… jopa F-Pace- tai E-Pace-maastoautoista.

Oliko tästä viestistä apua?