Emme vielä tiedä, mitä Euroopalle tapahtuu, mutta uuden Mitsubishi Outlanderin myynti on jo alkanut niinkin erilaisissa maissa kuin Yhdysvalloissa. Juuri tämä markkina on yksi niistä, jotka ovat kohdelleet häntä parhaiten, sillä se on eri sukupolvensa aikana houkutellut eniten asiakkaita. Kilpailijoiden määrä, joiden kanssa kupari joutuu taistelemaan, on kuitenkin kasvanut, eikä kolmen timantin talo halua menettää suosiotaan ja myyntiään.

Joten kun maassa ei ole vielä kulunut vuotta, he päättävät muuttaa sitä ja esittää erikoispainoksen. Kyse on uudesta Mitsubishi Outlander Black Edition esittelee näitä päiviä. Lisäksi emme voi sivuuttaa toista pientä yksityiskohtaa. Sen salkku Yhdysvalloissa on jonkin verran vanhentunut ja todisteena on RVR, jonka tunnemme Euroopassa nimellä ASX. Joten ole varovainen, sillä pienellä fysiognomiasi paranee paljon…

Mitsubishi Outlander Black Edition esittelee urheilullisempaa ja «salaperäisempää» estetiikkaa…

Mitsubishi Outlander PHEV Black Edition 2022

Kuten näet, Mitsubishi Outlander Black Editionista on vain yksi kuva. Kolmen timantin talo ei ole uskonut, että lisää tarvitaan, joten heidän täytyy tyytyä siihen. Joka tapauksessa se on enemmän kuin tarpeeksi ymmärtää, missä sen lisäämät esteettiset parannukset ovat. Ensinnäkin etu- ja takapuskurin mustan verhoilun vuoksi mustat ovenkahvan listat ja ulkopeilit mustat.

Näiden muutosten täydentämiseksi lisää 20 tuuman monipuolaiset kevytmetallivanteet, myös mustana. Myös sisäovissa on muutoksia, vaikka emme näe niitä. Tietysti se sopii yhteen mustaksi viimeisteltyjen pilareiden kanssa. Kyse on uudesta pinnoite, jota he ovat käyttäneet katon verhoiluun. Ja toistaiseksi voimme lukea, ja se näyttää meille paljon, koska Mitsubishi-suunnittelutiimi perustuu SE-varustelutasoon, jota he myyvät Yhdysvalloissa.

Toisaalta muutokset eivät tule myöskään mekaaniselle alueelle. Se on varustettu lohkolla 2,5-litrainen nelisylinterinen, 125 kW (170 hv) teho ja 245 Nm vääntö. Sen hallinnassa se luottaa automaattiseen vaihteistoon, joka katkaisee jatkuvatoimisen CVT-variaattorin, joka lähettää tehon kaikkiin neljään pyörään. Siksi se varustaa järjestelmän vakiona Neliveto Super All-Wheel Control (S-AWC) joka sisältää myös Aktiivinen leuanohjaus (AYC).

Toistaiseksi emme tiedä, mitä tapahtuu tai tuleeko se Eurooppaan, mutta se on selvää uuden Outlanderin kehitys on ollut eksponentiaalista. Toivottavasti he muistavat meidät…

Lähde – Mitsubishi