Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Sähköinen liikkuvuus muuttaa tapaamme nähdä alan, ei vain brändejä. Asiakkaat ovat ottaneet askeleen eteenpäin erityisesti ajoneuvon ostoa harkitessaan valinneet yhä puhtaampia ja ekologisempia malleja. Lisäksi myös he uskovat sellaisiin käsitteisiin kuin auton yhteiskäyttö ja siellä Renaultin Mobilize haluaa löytää kaupallisen markkinaraon. Nyt Pariisin autonäyttelyssä he ovat uudistamassa ”valikoimaansa”…

Hyödyntämällä sitä tosiasiaa, että «he pelaavat kotona» Renault Group antaa vaikutuksen. Kaksi uutuuksista, joiden pitäisi herättää eniten huomiota, ovat Mobilize Duo ja Bento (van versio edellisestä). Toisella ja toisella ne avaavat, vaikka mahdollista, enemmän liikkumismahdollisuuksia kaupunkikuljettajille, mutta eivätkö ne kuulosta sinulle tutulta? Sen pitäisi, koska timanttitalo on myynyt sen konseptia muutaman vuoden ajan melko menestyksekkäästi. Twizy on vaihdettu…

Mobilize Duo on saatavilla yksityishenkilöille ja yrityksille joustavassa leasing-tilassa vuoden 2023 lopusta…

Mobilize Duo vs Mobilize Bento

Konseptisi yksinkertaistamiseksi siirrymme yhteen Renaultin julkaisemista lehdistötiedotteista. Siinä he selittävät sen Mobilize Duo on…

«Täyssähköinen, kompakti ja yhdistetty neliö, johon mahtuu kaksi ja joka sopii kaikille”

Mutta ymmärtääksemme, mikä Duo on, meidän on muistettava EZ-1-prototyyppi, koska se on sen käsitteellinen versio. Se kuitenkin saavuttaa 2,43 metriä pitkä, 1,3 metriä leveä ja 1,46 metriä korkea on 9 ja 11 cm suurempi kuin Twizy. Kuten tässä, siinä on putkimainen runko ja koria ei ole maalattu, vaan siinä käytetään jo koristeltuja muovipaneeleja. Lisäksi kustannusten hillitsemiseksi etu- ja takapuskurit ovat identtiset ja Sisältää LED-optiikan.

Duon sisustus muistuttaa myös Twizyä, koska siinä on vain kaksi istuinta rinnakkain. Takaosaan pääsee käsiksi, koska etuosa voi liikkua jopa 20 cm ja siihen mahtuu jopa 1,8 metrin pituisia aikuisia. Sisäänpääsyn helpottamiseksi, ovet avautuvat pystysuunnassa ja sisältävät nyt ikkunat. Käynnistämiseen ei tarvita avaimia, koska se voidaan tehdä älypuhelimen kautta ja lisäksi se sisältää ohjauspyörän, jossa on turvatyyny.

Mitä tulee sen mekaniikkaan, enemmän samaa Twizyn suhteen. Sähköinen voimansiirto käyttää taka-akselia ja versioita on kaksi. Ensimmäinen rajoittaa maksiminopeudensa 45 km/h, eikä ajokorttia tarvita, mutta toinen ei, sillä se saavuttaa 80 km/h. Akusta ei ole tietoja, mutta tiedämme, että WLTP-autonomia on 140 km mutta nämä tiedot voivat koskea versiota 45. On mahdollista, että vuonna 80 se on vähemmän, mutta se on vielä aikaista tietää.

Ja miten Mobilize Bento on…?

Renaultin mukaan…

«Bento, Duon latausversio, näyttää samalta ja se on suunniteltu ammattiasiakkaille, jotka tarvitsevat kompaktin täyssähköajoneuvon viimeisen kilometrin palveluihin.»

Suuri uutuus, jonka Bento tuo, on se irrottaa takaistuimen tavaratilan laajentamiseksi. Toistaiseksi emme tiedä, kuinka paljon Duo kantaa, mutta «pakettiauto» ilmoittaa a kokonaistilavuus 700 litraa. Kaikki muut suunnittelun ja tekniikan näkökohdat ovat yhteisiä, mukaan lukien mobiili avaus- ja käynnistysjärjestelmä. Lopuksi ilmoita, että se on vuokrattavissa yrityksille ensi vuoden 2024 lopusta alkaen.

Lähde – Mobilize