Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Liikenteen pääosasto on rohkaissut käyttämään turvatyyny moottoripyöräilijöiden turvaelementtinä. Juuri tällä viikolla sisäministeri Grande-Marlaska esitteli Liikenneturvallisuusstrategia 2030 ja sen etenemissuunnitelma liikennekuolemien vähentämiseksi seuraavan vuosikymmenen aikana.

Tämä strategia koostuu yhdeksästä strategisesta alueesta ja 62 toimintalinjasta, jotka täsmennetään joka toinen vuosi laadittavien toimintasuunnitelmien yhteydessä. Vuosille 2022-2023 on esitetty useita muutoksia, mutta tässä artikkelissa aiomme tarkastella turvatyyny ajokortille A.

Kuten kaikki tiedätte, kortti A Sen avulla voimme ajaa mitä tahansa moottoripyörää, oli se sitten 250 kuutiosenttimetriä ja tuskin 20 hevosvoimaa, tai malleja, joilla on erittäin suuri iskutilavuus ja teho. Saadaksesi tämän kortin, meillä on oltava vähintään 2 vuotta A2-lupaajolla voimme ajaa jopa 35 kW (47,5 hv) moottoripyöriä, kunhan teho-painosuhde on alle 0,2 kW/kg.

DGT:n tarkoituksena on pian määrätä moottoripyöräilijöille turvatyynyn käyttö pakolliseksi A-luvan saamiseksi suoritettavia ajokokeita suoritettaessa.

Loukkaantumisriski moottoripyörässä on 20-40 kertaa suurempi kuin autossa

Moottoripyörän ajokortti A

DGT:n viime vuonna tekemässä kampanjassa he varoittivat meitä, että joka neljäs liikenneonnettomuudessa kuollut oli autoilija ja että loukkaantumisriski on 20-40 kertaa suurempi kuin autossa. On sanomattakin selvää, että turvatyyny on erittäin mielenkiintoinen turvavaruste, koska Se suojaa rintakehän ja jopa kaulan haavoittuvimpia alueita.

Pere Navarro totesi jokin aika sitten, että «turvatyynystä tulee olennainen osa, koska sen ansiosta rintakehän kriittiset alueet ovat suojattuja, alueella, jossa 35 % kuolevista moottoripyöräilijöistä ja yli 25 % sairaalaan joutuneista loukkaantuu”.

Tavoitteena on, että moottoripyöräilijät tiedostavat, että turvatyyny on erittäin tärkeä turvaelementti, ja tietysti käyttämään sitä. Sen ensimmäinen askel on tehdä ajokokeissa pakolliseksi A-ajokortin hankkiminen ja siitä lähtien autoilija tottuu käyttämään sitä kaikilla matkoillaan.

Kuinka paljon moottoripyörän turvatyyny maksaa?

Pakollinen moottoripyörän turvatyyny

Moottoripyörän turvatyynyliivi maksaa noin 300 eurosta alkaen, vaikka kuten yleensä tapahtuu, ylärajoitinta voidaan nostaa paljon. On myös sanity- tai nahkatakkeja ja -pukuja, jotka tulevat niiden mukana suoraan integroituna, mutta loogisesti hinta on melko korkea, useissa tapauksissa yli 2000 euroa.

«Ongelma» on sama kuin aina, taloudellinen kysymys. A-luvan saaminen maksaa noin 350 euroa missä tahansa sitä opettavassa autokoulussa, mutta kuljettajalla on oltava kypärä, käsineet, takki ja housut suojaineen sekä nilkan peittävät saappaat. Tietenkään kaikki ajurit eivät ole samankokoisia, joten meidän on käytännössä ostettava sarja tai lainattava se joltain tutulta.

Ne ovat kaikki tietoturvalaajennuksia, mikä on hienoa ja meille järkevää. Mutta jos tutkittavan on ostettava kaikki nämä lisävarusteet turvatyynyn lisäksi, useampi kuin yksi voi masentua, jos hänen aikomuksensa ei ole ostaa moottoripyörää lyhyellä aikavälillä.

Ehkä jotkut autokoulut tarjoavat opiskelijoilleen tämän laitteen. Jos on epäselvyyttä, turvatyynyt ovat uudelleenkäytettäviä, koska ne täyttyvät pienen kaasupullon ansiosta, joka aktivoituu onnettomuuden havaitsemisen yhteydessä. Nämä sylinterit ovat edullisia. Älkäämme kuitenkaan unohtako sitä kaatumisen tai vetämisen jälkeen liivi voi huonontua ja tulla käyttökelvottomaksi.

Milloin se tulee voimaan?

Valtatie

Toistaiseksi päivämäärä ei ole tiedossa jossa tämä laite on pakollinen ajokortin saamiseksi A. Se on vielä hyväksyttävä, mutta logiikka saa meidät ajattelemaan niin ennen tämän vuoden 2022 loppua joko se on olennainen edellytys näiden kiertotestien suorittamiselle.

Muistutamme, että A-kortin kokeet eivät ole tentti, kuten yleensä. Niissä on 3 tuntia teoriatuntia, 4 tuntia ajoa suljetulla radalla ja 2 tuntia lisää yleisillä teillä ajo-opettajan opettamana. Valtuutetun tutkijan ei edes tarvitse olla paikalla.

Lähde – DGT