Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Kun Mercedes ilmoitti, että uuden sukupolven Mercedes-AMG C 63 Aioin käyttää a nelisylinterinen hybridimoottori, useimmat puristit tuntevat tiettyä häpeää. Se oli jotain odotettua, avoin huhu, mutta aina sattuu, kun jokin tällainen tulee viralliseksi. Tähden brändi käski meidän olla rauhallisia, että edut eivät jää puuttumaan.

He olivat täysin oikeassa. The Mercedes-AMG C 63 S E-Performance Se on saksalaisen sedanin äärimmäisin versio. Kyllä, sen lämpömoottori on 2-litrainen nelisylinterinen turbo, mutta se tuottaa vähintään 476 hv. Yhdessä tehokkaan sähkömoottorin kanssa, jota ei ole suunniteltu vähentämään merkittävästi kulutusta, vaan tarjoamaan loistavaa suorituskykyä, nivelten teho on 680 hv ja suurin vääntömomentti 1 020 Nm. Melkein ei mitään!

Tämän pian saapuvan sedan- (tai perhe-)-raketin ilmoitetut edut ovat a 0-100 3,4 sekunnissa ja huippunopeus jopa 280 km/h. Ainakin suoralla linjalla suorituskyky on enemmän kuin taattu. Se on nähtävä peräkkäisissä kaarteissa suuremman painon vuoksi, koska puhumme yli 2 tonnin autosta.

Oli miten oli, emme ole vielä päässeet ajamaan sitä, mutta on niitä, jotka ovat tehneet ja he ovat jättäneet meille lyhyen kiihtyvyys video saada meidät tuntemaan lähemmin tuon kiihtyvyyden. Jätämme sen alle. Älä eksy, sillä nopeusmittarin neula nousee pirullista vauhtia.

Kuten näette, kiihtyvyyden pitokapasiteetti 4Matic pito Tässä Mercedes-AMG C 63 S E-Performance on virheetön. Se katapultoituu siitä hetkestä lähtien, kun kuljettaja vapauttaa jarrun Lähdön valvonta. Se ei saavuta maksiminopeutta 280 km/h, nostaen jalkansa ennen 220:tä. Kuten olemme laskeneet, se tuskin kestää 11 sekuntia nollasta 200:aan ja vielä noin kolme sekuntia 219 km/h:iinjolloin se lakkaa kiihtymästä.

Epäilemättä, Tämä lyhyt video on laittanut hunajaa huulillemme ja se on lisännyt merkittävästi haluamme saada käsiimme tämä auto. Koska kyllä, se tulee olemaan ladattava hybridiajoneuvo, mutta epäilen, että kukaan täällä voisi vastustaa sen viehätysvoimaa.

Lähde – YouTube Motorsport Magazine