Kuume ei alkanut hänestä, mutta hän sytytti kipinän niin, että tuli levisi toivottomasti sektorin läpi. Qashqai merkitsi pelastusta japanilaiselle valmistajalle Nissanillekoska se oli konkurssin partaalla. Varsinkin kun Almera oli viimeisimmässä iteraatiossaan floppi. Sen lisäksi, että Tiida ei omituisen konseptinsa ja muotoilunsa vuoksi osannut valloittaa Vanhan mantereen asiakkaiden sydämiä. Mutta se muuttui ikuisesti sen kompaktin SUV:n myötä.

Kuten tiedät, aika on kulunut ja yritys on kehittynyt. Tällä hetkellä se käy läpi kolmatta iteraatiotaan, täydellisin ja teknologisin. Niin paljon, että näinä päivinä ekologisin versio kaikista sarjan muodostavista näkee valon. Se on noin Nissan Qashqai e-POWER, hybridisuuntaus. Älä tietenkään odota voimansiirtoa kuten muut kilpailijansa. Täällä brändin insinöörit ovat valinneet oman polkunsa ja varokaa, se voi hämmentää sinua…

Uusi Nissan Qashqai e-POWER liikkuu sähkömoottorin ansiosta, mutta siinä on myös lämpömoottori…

Kyllä, koska Nissan Qashqai e-POWER käyttää hybridijunaa, joka ei muistuta Hondan tai Toyotan junaa. Ensinnäkin, koska edes lämpömoottorin yhdistäminen sähkömoottoriin, ensimmäinen ei koskaan liikuta pyöriä. Tuo on uusi 1,5 Turbo kolmisylinterinen yksikkö tuottaa vain sähköä, invertterin, sähkömoottorin, akun tai molempien järjestelmien kautta. Kaikki, riippuen ajotyylistä.

Bensiinimoottorilla on puolestaan säädettävä puristussuhde ja tuottaa 156 hv voimasta Kuten lehdistötiedotteessa selitettiin, moottori toimii optimaalisella alueellaan ja parhaalla puristussuhteella. Tällä tavalla se tarjoaa korkeampi hyötysuhde ja pienemmät päästöt verrattuna perinteiseen polttomoottoriin. Toisaalta, koska voimansiirtoa ei ole, luisto vältetään voimakkaissa kiihtyvyyksissä.

The sähköyksikköjoka toimii Qashqai e-POWER -mallissa, tarjoaa a suorituskyky 140 kW (190 hv) ja 330 Nm parista Toistaiseksi emme tiedä akun energiakapasiteettia, mutta sillä on e-Pedal Step -tekniikka. Tämä on apuväline, jonka avulla kuljettajat voivat kiihdyttää ja jarruttaa kaasupoljinta käyttämällä. Lopuksi se sisältää «Linear Tune» -järjestelmän, joka sovittaa moottorin melun tehon tunteeseen.

Kaiken kaikkiaan Nissan ilmoittaa a Keskikulutus 5,3 litraa 100 kilometriä kohden. CO2-päästöt ovat samassa teknisessä kohdassa 119 grammaa kilometriä kohden. Siksi, vaikka niitä on vieläkin kuukautta kaupalliseen lanseeraukseen, voimme jo saada käsityksen siitä, mitä tuleman pitää. Sillä välin odotamme puuttuvia tietoja, kuten akun kapasiteettia tai virallisia hintoja.

Lähde – Nissan