Saltar al contenido

Onko todella vaarallista käyttää matkapuhelinta huoltoasemalla?

16 de agosto de 2021
Onko todella vaarallista kayttaa matkapuhelinta huoltoasemalla

ITalueen kieltojen luettelo huoltoasema Se ei ole pitkä, se on helppo oppia: et voi polttaa tai tankata moottorin ollessa käynnissä valo päällä tai kun radio on kytketty. Eikä tietenkään mitään käytä matkapuhelinta, joko soittaaksesi tai lähettääksesi viestin.

Ja on kätevää kiinnittää huomiota näihin merkintöihin (aina näkyvissä huoltoasemilla), koska valtatie tekee sen selväksi artikla 115: ”Polttoaineen jakelulaitteiden omistajat tai jälkimmäisten työntekijät eivät voi tarjota polttoaineet lataamista varten, jos moottoria ei ole sammutettu ja ajoneuvon valot ovat sammuneet, sähköjärjestelmät kuten radio- ja sähkömagneettista säteilyä lähettävät laitteet, kuten matkapuhelimet ”.

Mutta onko todellista riskiä? Todella a wasap pumpun välillä lähetettävä polttoainesäiliö voi palaa? Kaikkien mielenrauhan vuoksi vastaus on kielteinen. Kuten he selittävät Naukas -tiedotussivusto, a älypuhelin siinä ei ole tarpeeksi tehoa tai jännitettä aiheuttaakseen syttymistä.

Myös Yhdysvaltojen viestintäkomissio (FCC), vastaa sääntelystä televiestinnän Pohjois -Amerikan maassa, varmistaa, että mahdollisuus, että matkapuhelin aiheuttaa tulipalon se on etäinen, vaikka se voisi teoriassa tehdä niin. Virasto toteaa, että itse asiassa ei ole dokumentoitu tapauksia, joissa tämä olisi tapahtunut.

Toinen asia on staattinen sähkö, että se voi olla vaarallista. Henkilö, joka on ladattu sähköllä, voi synnyttää kipinän, joka puolestaan ​​aiheuttaa syttymisen. Tämä video, joka on jo klassikko, todistaa sen.

Kuitenkin ja jälleen kaikkien mielenrauhan vuoksi tämä tilanne se ei ole yleistä. Joka tapauksessa ja varotoimenpiteenä on suositeltavaa purkaa staattinen sähkö ennen bensiiniletkun irrottamista. Se on helppoa: kosketa vain mitä tahansa metallipintaa. Voit tehdä sen kärsimättä epämukavaa kipinää, mikä on parasta kosketa auton koriin ennen nousemista ja älä palaa ajoneuvoon tankkauksen aikana.

Mitä tulee muuhun kieltoja huoltoasemalta, ei ole epäilystäkään. Heillä kaikilla on syynsä olla: jättämällä moottorin käyntiin valot päällä tai radio voi aiheuttaa kipinöitä, jotka sytyttävät polttoainehöyryt. Ja tulen sytyttäminen on tietysti kaikkein tärkeintä vaarallinen se voidaan tehdä. Tämä toinen video osoittaa, että niin uskomattomalta kuin se saattaa tuntua, on niitä, jotka eivät tiedä tätä riskiä.

Oliko tästä viestistä apua?