Saltar al contenido

Trócola: onko sitä todella olemassa ja onko se niin vakavaa, että se hajoaa autossamme?

7 de agosto de 2021
Trocola onko sita todella olemassa ja onko se niin vakavaa

Sarjakuva -duo Gomaespuma suositteli trocola -levyä vuosikymmeniä sitten lähetetyn mainoksen kautta. Mutta onko tämä osa todella olemassa autoissa? Ja jos on, niin maksaa korjaus niin paljon kuin mainos sanoi?

Juan Luis Cano ja Guillermo Fesser, sarjakuvaduo Gomaespuma, nauhoittivat mainoksen, jossa Puritos Reig jossa mekaanikko ärsytti yhtä asiakkaistaan, kun tämä kertoi hänelle, että auton trocola -tiiviste oli rikki ja että korjaus tulee erittäin kalliiksi.

«No, tämä, minä sanon sinulle, Don Julitos, se voi olla napakappale tai trocola -tiiviste, mikä tahansa …», mekaanikko kertoi pelästyneelle asiakkaalle, joka vastasi «katsotaan, onko onnea» mainoksessa. Mutta ei ollut: «No, se on trocola -lauta, mene valmistamaan punta!». «Korit!» Don Julitos huudahti.

Niin olivat myös Gomaespuma -mainokset, jotka liittyivät trocolaan.

Siitä lähtien trocolan hallituksesta tuli erittäin suosittu espanjalaisessa yhteiskunnassa ja se palveli monia humoristisia kommentteja työpajoissa ja ystävien välisissä keskusteluissa. liittyy erittäin kalliisiin ja monimutkaisiin rikkoutumisiin ratkaista, ei vapauttaa tietystä epävarmuudesta sen todellisesta alkuperästä.

Mikä on trocola?

Siitä lähtien monet meistä ovat miettineet, onko trocola todella olemassa vai onko se mainoksen keksintö. Totuus on, että trocola, jos kiinnitämme tarkasti huomiota Espanjan kielen kuninkaallisen akatemian (RAE) sanakirjaan, on synonyymi hihnapyörälle. Nimittäin:

  1. Mekanismi, joka koostuu pyörivästä pyörästä, jossa on uritettu reuna, jonka läpi köysi tai ketju liukuu ja jota käytetään raskaiden esineiden siirtämiseen tai nostamiseen.
  2. Litteä vanne metallipyörä, jota käytetään hihnakäyttöissä.
  3. Kaksoislohko eli kaksi runkoa, joista toinen on jatkoa toisilleen ja joiden pyörät ovat samassa tasossa.

Trocola voidaan kuitenkin yhdistää joihinkin moottoriajoneuvon osiin, mutta totuus on, että mekaanisissa korjaamoissa se on termi, jota on käytetty monta vuosikymmentä ja se liittyy yleensä tiettyyn elementtiin.

Monet tunnistavat trocolan nivelen sylinterin kannen tiiviste koska juuri se tiiviste ja sen vika on erittäin kallis, koska se johtuu yleensä moottorin ylikuumenemisesta, joka lopulta tarttuu moottoriin.

Mutta totuus on, että yleisin yhdistelmä, joka yleensä tehdään trocolan kanssa, liittyy voimansiirtopalkeet, joka on kumisuoja, joka peittää laakereiden ja tasauspyörästön nivelet ja estää ulkoiset elementit, kuten pöly, vesi tai maa, vahingoittamasta niitä. Tämä on mahdollista sen ansiosta, että ne pitävät niitä voitelevan rasvan sisällä, mutta ymmärtääksemme paremmin niiden toiminnan ja tarkoituksen, muistamme voimansiirron osat.

Potkuriin asennettu vauhtipyörä välittää pyörimään vaihteistolle kytkimen kautta. Jos moottori sijaitsee eri akselilla kuin vetoakseli, voimansiirtoakseli huolehtii siitä. Ja tästä huolimatta ero on se, joka on myöhemmin vastuussa jakaa spin pyörien kesken laakereiden kautta.

1628352747 931 Trocola onko sita todella olemassa ja onko se niin vakavaa

Nämä kaksi viimeistä elementtiä koostuvat vakionopeusliitoksista, jotka mahdollistavat pyörimisen siirtämisen kahden liikkuvan akselin välillä. Tässä tapauksessa tasauspyörästön ja laakereiden välillä tai laakerin ja pyörän välillä. Nämä yhdessä ne on voideltava ja suojattava jatkaa työnsä tekemistä, tai ne rikkoutuvat ja vahingoittavat muita voimansiirron osia. Jos se tapahtuu, vika voi todellakin olla kallista, koska on olemassa vaara, että jopa laakeri taipuu tai rikkoutuu.

On myös totta, että trocola -liitosta on käytetty aikaisemmin monissa työpajoissa huijata asiakasta, kun hän ei ollut mekaniikassa, hyödyntäen tilannetta ja keräämään hyvää rahaa olemattomaan hajoamiseen.

Onko trocola siis todella olemassa? Totuus on, että suhteessa tähän termiin on olemassa vähän todellisuutta ja myös hieman legendaa.

Oliko tästä viestistä apua?