Saltar al contenido

Opas B1-ajokorttiin, jolla voit ajaa 16-vuotiaana

1 de septiembre de 2022
carnet b1

Voitko ajaa Espanjassa 16-vuotiaana? Mikä on ajokortti, jonka voi saada 16-vuotiaana? Tässä postauksessa napsautuksia Kerromme, että DGT on avannut B-ajokortin esittääkseen B1-kortin, jonka voi saada 16-vuotiaasta alkaen.

Tämä B1-kortti sisältyy eurooppalaiseen direktiiviin, jonka maat kuten Ranska tai Italia ovat jo hyväksyneet. Ei vielä vahvistettua saapumispäivää, mutta 16 vuoden ajokortin odotetaan olevan vuosien 2022 ja 2023 välillä. Loogisesti niillä voi myös ajaa käytettyjä ja käytettyjä autoja.

Mitä autoja saa ajaa B1-kortilla?

B1-ajokortilla luvan voi saada 16-vuotiaana, ajoneuvot, jotka luokitellaan L7eeli ne autot, joiden enimmäisteho on enintään 20 CV.

Se on houkutteleva markkinarako, jolle Citroënin kaltaiset merkit ovat suunnitelleet erityisiä malleja. Tämä on Citroën Amin tapaus. Ne eroavat kevyistä nelipyöristä siinä, että ne voivat ulottua suurin nopeus 90 km/h astijoten ne voivat liikkua sekä valtateillä tai moottoriteillä että tavanomaisilla teillä.

Nämä autot eroavat «ilman ajokorttia» tunnetuista autoista, ja ennen kuin uudet määräykset tulevat voimaan, niitä saa ajaa vain 18-vuotiaina. Tätä DGT:n esittämä uusi lupa haluaa muuttaa.

Miksi DGT hyväksyy B1-ajokortin?

DGT:n hyväksymä B1-ajokortti on eri yhdistysten suunnittelema toimenpide, joka on pyytänyt laajentamaan yksityisen liikkumisen mahdollisuuksia alaikäisiin, joilla on nyt vain mopo tai kevyt moottoripyörä.

Täten, 16-vuotiailla kuljettajilla on käytössään turvallisemmat ajoneuvot. Arvioiden mukaan lähes miljoona nuorta valitsee sen B1-kortti joka vuosi siirtymämuotona kohti B-lupaa, joka saadaan 18-vuotiaasta alkaen.

B1-lupa, hyvä ratkaisu tietyillä alueilla

Autoissa, joita saa ajaa 16-vuotiaana, on a kohde leveät, mutta ne ovat hyvä liikkumisratkaisu nuorille, jotka asuvat harvaan asutuilla alueilla, maaseudulla tai joissa joukkoliikenne ei ole realistinen vaihtoehto.

Tämä toimenpide lisää tämän tyyppisten autojen tarjontaa, joka on tällä hetkellä niukkaa. Toinen B1-kortin käyttöönoton tavoitteista on puiston sähköistäminen nuorimpien keskuudessa.

Mitä autoja saa ajaa B1-kortilla?

Tähän päivään asti jotkut aasialaiset merkit valmistavat tämän tyyppisiä autoja. Mopovalmistajat ovat yleensä tämäntyyppisten ajoneuvojen suurimpia valmistajia. Tämä koskee esimerkiksi Silencen tai XEV:n kaltaisia ​​tuotemerkkejä, jotka myös kehittyvät käytettyjen ja tilaisuuksien markkinat.

saa ajokortin 16 vuoden jälkeen

Kuinka paljon auto maksaa B1-kortilla?

Hintaluokissa B1-kortilla varustetut autot alkavat noin 8 000 eurosta jos ne ostetaan uutena ja pian tulee käytettyjen ja tilaisuuksien markkinat. On syytä muistaa, että sähköautoina he voivat hyötyä alennuksista siirtosuunnitelma.

Jos et tiedä kuinka pyytää tämän ohjelman apua, vielä aktiivinen, kerromme sinulle tässä viestissä:

Mistä saat B1-ajokorttisi?

B1-ajokortti hankitaan, kuten muutkin luvat, autokoulussa. Tähän asti tämä ajokortti sisältyi B-luokkaan. Eli Espanjassa yleisimmän ajokortin saaneilla oli jo oikeus ajaa näitä autoja.

Itse asiassa vuoden 2013 jälkeen myönnetyissä korteissa näkyy jo osa B1-kortista, jota ei ole siirretty Espanjassa tähän mennessä – ei ollut pakollista -. B1-kortin saamiseksi vaaditaan erityinen testi.

Oliko tästä viestistä apua?