Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Kun nyt sukupuuttoon kuollut PSA-konserni otti Opelin ohjat haltuunsa, heräsi monia epäilyksiä. Ensimmäinen ja ilmeisin liittyi siihen, kuinka he suhtautuisivat vaihteluvälin muutokseen, joka alkoi melkein tyhjästä. Kyllä, koska yritys ruokki General Motorsin teknologiaa ja nyt heidän täytyi lopettaa kehitys sopeuttaakseen ne ranskalaisen konsernin alustoille. Ja vaikka näytti siltä, ​​että se ei onnistu, meillä on todisteet siitä, että se voidaan tehdä viimeisellä kerralla Opel Mokka-e.

Kuten hyvin tiedät, kyse on 100% sähköinen versio toisen sukupolven Mokasta. Gallialaisten e-CMP-alustan ansiosta se on etääntynyt edeltäjästään ja mikä mielenkiintoisinta, se tarjoaa dynamiikkaa, joka on enemmän eurooppalaisen asiakkaan makuun. Siitä huolimatta se on yksi «peitetyistä», koska sähköisenä sen hinnat ovat korkeammat, mutta tietyillä säädöillä se voi olla loistava. Kuten a lisääntynyt autonomiavaikka se olisi reilua.

Näillä «parannuksilla» Opel Mokka-e kasvattaa autonomiaansa 338 kilometriin WLTP:n mukaan…

Opel Mokka-e

Kuten kaikissa markkinoilla myytävissä sähköautoissa, Opel Mokka-e luottaa energiansäästö- ja tehokkuustoimenpiteisiin ollakseen itsenäisempi. Tämä on avain sähköisen liikkuvuuden toteutumiselle tulevina vuosina, ja baijerilainen talo on parantanut sähköisen B-maastoautonsa tekniikkaa. Toimenpiteet eivät ole «lääke», mutta ne riittävät naarmu WLTP-homologointiprotokollan mukaan 16 kilometriä.

Kaikki, alkaen siitä, että se pitää sähköisen voimansiirtonsa ehjänä. Eli siinä on a sähkömoottori 100 kW (136 hv) teholla ja 260 Nm vääntömomentilla joka «juo» a 50 kWh litiumioniakku. Mutta Opelin insinööritiimi on vaihtanut renkaat alhaisen vierintävastuksen renkaisiin (Continental EcoContact 6Q) ja vaihtanut välityssuhdetta vaikuttamatta kiihtyvyyteen tai huippunopeuteen.

Toinen «parempi» elementti on Mokka-e ilmastointijärjestelmän lämpöpumppu. Tehokkuus on nyt parannettu lisäämällä kosteusanturi, joka vähentää virrankulutusta. Lisäksi kun se latautuu, lämmitykseen tarvittava energia tulee ulkoisesta virtalähteestä eikä näin ollen vähennä lopullista autonomiaa. Joka tapauksessa ne ovat modifikaatioita, joista myös heidän «veljensä» Peugeotista ovat kärsineet.

Lopuksi Mokka-e-omistajat voivat käytä myOpel-sovellusta ilmastoinnin etäohjelmoimiseen. Nyt on tarpeen nähdä, auttavatko nämä parannukset sitä jatkamaan kasvua ja myymään lisää yksiköitä. Ehkä uusia teknisiä parannuksia saapuu hyvin pian, kuten uusin sähköinen voimansiirto, jonka sen serkku Peugeot e-208 on julkaissut…

Lähde – Opel