Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Opel Zafira ei keksinyt tila-autosegmenttiä, mutta se oli yksi menestyneimmistä. Ensimmäisen sukupolven aikana salaman talo saavutti mainetta ja erittäin suuren myynnin, mutta seuraavalla kaikki työ romahti. Syy tähän oli hyvin yksinkertainen: katumaasturit ryntäsivät markkinoille ja perheet eivät enää olleet kiinnostuneita tila-autosta. Siksi, kun nyt sukupuuttoon kuollut PSA Group otti sen haltuunsa, se teki tämän päätöksen…

Tapa Zafira sellaisena kuin tiesimme sen. Kyllä, koska se oli General Motorsin DNA:n malli ja sen myyminen merkitsi sen tekniikasta rojaltien maksamista. Joten he eivät ajatelleet sitä ja loi Opel Zafira-e Lifen joka jakaa teknologian ja lähestymistavan Citroën SpaceTourerin tai Peugeot Travelerin kanssa. Nyt lisäksi he antavat sille kierteen ja esittelevät Opel Zafira-e Life Crosscamp asuntovaunu- ja matkailuautomaailman ystäville.

Uuden Opel Zafira-e Life Crosscampin pitäisi tulla markkinoille vuonna 2023 dieselversioiden jälkeen…

Opel Zafira-e Life Crosscamp

Kuten voit kuvitella, Opel Zafira-e Life Crosscamp ei ole muuta kuin asuntoautoversio saksalaisen talon pakettiautosta. Sen debyytti on tapahtunut vuoden 2022 «Caravan Salonissa», joka pidetään Saksan Düsseldorfin kaupungissa. Lähestymistapaansa kunnioittaen tämä Zafira-e on varustettu 100 kW:n sähköisellä voimansiirrolla, joka saa virtansa 75 kWh:n litiumioniakusta. Sen ansiosta se saavuttaa 322 kilometriä autonomiaa.

Tärkeintä on kuitenkin matkailuauton varusteissa. Mainittavien elementtien joukossa meillä on 180 astetta kääntyvät etuistuimet, pieni keittiö, pesuallas, kaasuliesi ja sisäänrakennetut kaapit sekä juomavesi- ja jäteastiat. Omalta osaltaan, jal takaistuin muunnetaan parivuoteeksi ja kaksi sänkyä lisää nostokaton alla, joten Crosscamp Flexiin mahtuu 4 henkilöä.

Mielenkiintoisena tosiasiana on, että ajoakun energian säästämiseksi ajoa varten on olemassa a integroitu 95 Ah lisäakku. Sen avulla järjestelmä tarjoaa sähköä valaistukseen, kannettavaan jääkaappiin tai USB-liitäntään muiden laitteiden, kuten älypuhelimien tai kameroiden, lataamiseen. Voimansiirron akun täydentämiseksi voit valita a 100 kW DC laturi joka kestää noin 48 minuuttia saavuttaa 80 % latauksen.

Jos pidit hänen lähestymistavastaan, sähkökäyttöinen Crosscamp Flex liittyy dieselkäyttöisiin Crosscamp-versioihin vuonna 2023. Myöhemmin Opel aikoo tarjota sähköisen kaupunkivaunun Crosscamp Litena. Toistaiseksi emme tietenkään tiedä, mikä sen hinta on, vaikka se ei ole halpaa…

Lähde – Opel