Saltar al contenido

Ovatko nämä katumaasturit todella niin turvallisia kuin luulet?

10 de agosto de 2021

The turvallisuusarviointiohjelma Euro NCAP on asettanut suurennuslasin tällä kertaa alan kasvavimman segmentin kolmeen malliin. Ja nähdessään kokeen tulokset, kuljettajat, jotka haluavat katumaasturin he voivat olla rauhallisia. The Audi Q5, the Toyota C-HR ja Land Rover Discovery he ovat saavuttaneet korkeimman turvallisuusluokituksen: viisi tähteä.

Päinvastoin, kolme pientä hyötyajoneuvoa, jotka on arvioitu samassa testisarjassa, ovat saaneet huonoimmat arvosanat: Citroën C3 (neljä tähteä), Fiat 500 (kolme tähteä) ja Ford Ka + (kolme tähteä).

Tässä yhteydessä Euro NCAP on tutkinut malleja vain omillaan vakiovarusteet (viime vuodesta lähtien se on myös arvioinut niitä valinnaisilla turvalaitteilla), ja parhaat työttömät olivat Toyota ja Audi, Ne osoittivat hyvää yleistä suorituskykyä kaikilla arviointialueilla.

The Land rover hän puolestaan ​​saavutti korkeimman pistemäärän tietyillä ongelmilla. Esimerkiksi etutilavuuskokeessa kuljettajan turvatyyny se upposi riittämättömän paineen vuoksi, ja sivuseinätestissä kuljettajan oven lukitus avattiin.

”Jaguar Land Roverilla on kunnianhimoinen ohjelma uusien mallien lanseerauksista tulevina vuosina. Toivomme, että tiukat kehitysajat eivät tee kompromisseja ajoneuvojen turvallisuus ”, sanoo Euro NCAP: n pääsihteeri Michiel van Ratingen.

Paljon negatiivisempaa on utilitaristin arvostus. Euro NCAP halusi testata Fiat 500 ja vertaa sitä uusi C3 ja hänen kanssaan Ford Ka +. Johtopäätös on, että pienissä autoissa jotkut valmistajat pyrkivät vähentämään turvavarusteiden kaatumista esteettisessä osassa.

Van Ratingen korostaa, että «Fiatilla ja Fordilla ei ole turvavyön esikiristimet ja hihnan kuormanrajoittimet, jotka ovat nyt vakiona useimmissa markkinoilla olevissa autoissa ja kaltaisissa järjestelmissä automaattinen hätäjarrutus ”. C3 jäi kuitenkin alle viiden tähden.

TOYOTA C-HR

Vuonna 2017 valmistettu viisiovinen hybridi, jossa on etu-, sivu- ja polviturvatyynyt, hätäjarrutus, vakionopeudensäädin ja kaista-apujärjestelmä. Tyhjäpaino: 1470 kg.
Arviointi: 5 tähteä
• Aikuinen matkustaja: 95%

Lapsi: 77%

Jalankulkija: 76%

Turva -apu: 78%

AUDI Q5

Euro NCAP arvosteli Q5: n uusi sukupolvi, erityisesti 2.0 TDI S tronic, etu- ja sivuturvatyynyt, vyönkiristimet, kuormanrajoittimet, aktiivinen huppu, hätäjarrutus ja vakionopeudensäädin. Tyhjäpaino: 1805 kg.
Arviointi: 5 tähteä
Aikuinen: 93%

Lapsi: 86%

Jalankulkija: 73%

Turva -apu: 58%

LAND ROVER DISCOVERY

Malli 2.0 diesel HSE, vakiona etu- ja sivuturvatyynyt, turvavyön esikiristimet, kuormanrajoittimet, hätäjarrutus ja vakionopeudensäädin. Tyhjä paino: Paino 2390 kg.
Arviointi: 5 tähteä
Aikuinen: 90%

Lapsi: 80%
Jalankulkija: 75%
Turva -apu: 73%

CITROËN C3

Uusi Citroën C3 (1.2 PureTech 82 FEEL) Se on apuohjelma, joka parhaiten läpäisee kokeen. Siinä on etu- ja sivuturvatyynyt, vyön esikiristimet, kuormanrajoittimet, vakionopeudensäädin ja kaista -apujärjestelmä. Tyhjä paino: Paino 1072 kg.
Arviointi: 4 tähteä
• Aikuinen matkustaja: 88%
• Lapsi: 83%

Jalankulkija: 59%
• Turva -apu: 58%

FORD KA +

Matalat pisteet Ford Ka + 1.2 -laitteessa, etu- ja sivuturvatyynyt sekä kaistaavustus. Tyhjä paino: Paino 1059 kg.
Arviointi: kolme tähteä
• Aikuinen matkustaja: 73%
• Lapsi: 61%

Jalankulkija: 57%
• Turva -apu: 29%

FIAT 500

Fiat 500 1.2 Pop on ylivoimaisesti huonoin arvio viimeisimmässä Euro NCAP -testissä. Etu- ja sivuturvatyynyt ja nopeuden säätö. Tyhjä paino: Paino 865 kg.
Arviointi: kolme tähteä
• Aikuinen matkustaja: 66%
• Lapsi: 49%

Jalankulkija: 53%
• Turva -apu: 27%

Oliko tästä viestistä apua?